İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Şok oldum

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet yabancı bir forumu dolaşıyordum ve hosting için ödedikleri fiyatı (aylık) olarak konuştukları bir topic buldum. Merak edip hemen baktım ve gördüklerim beni şok etti!. 100 dolar 500 dolar 1000 dolar 5000 dolar veren bile var aylık. Zaten sonunda birisi dayanamamış ve benim şu an attığım gibi bir mesaj atmış sonuna da eklemiş. Bu kadar para ödüyorsunuz ve hepiniz tüm gününüzü pc karşısında geçiriyorsunuz. Kaç tanenizin full time işi var merak ediyorum demiş. 189 sitesi olan eleman bile var. Güncellemeye kalksan 1 yıl sürer 1 güncelleme tamamı için. Peki ben sormak istiyorum. Bu topic i okuduktan sonra sizde çalışma azmi hit azmi kalırmı ya allah aşkına söyleyin. ayda 5bin dolar verip kazandıkları 10bin dolara para demeyenlerle dolu ve adsense den 500 dolar kazandım diye ağlayanlar bile var. Cidden çok moralim bozuldu.

http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?t=215232&page=1&pp=25

innDirmp3

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
amarikada kişi basına asgari ucret 3000 $ dır.
500 $ ise hamam parası gibi bir calısan icin.
veya avrupa gelirlerine gore asgari ucret en az
1500 € dır normaldir.
tr de kişi basına kac $ veya € ?
tr deki komik gelir dagılımı nedeninden sizi cok gibi
gozuke bilir.
acıklaması basit sanirim.
belkide daha detaylı acıklamalar gelebilir.

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5000 dolara hamama giden yabancı görmedim hiç ama öyle diyorsan öyle olsun. 189 online sitesi olan hamam sahibi de görmedim müşterisi de :) Buna amerikadakiler bile şaşırıyor ama senin normal karşılamana ben şaşırıyorum..

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet yabancı bir forumu dolaşıyordum ve hosting için ödedikleri fiyatı (aylık) olarak konuştukları bir topic buldum. Merak edip hemen baktım ve gördüklerim beni şok etti!. 100 dolar 500 dolar 1000 dolar 5000 dolar veren bile var aylık.

forumlarda her okuduguna inanma
orlarda yazilanin en az %75 yalan bence. Genelde hepsi degil ama dogruyu 10 la carpip yaziyorlar.

Ama hosting konusunda o kadar para harcanir, buyuk site varsa dedicated alican o da pahali.
ayda 5bin dolar verip kazandıkları 10bin dolara para demeyenlerle dolu
Birde sunu soyleyeyim bu amerikalilar en ucuz millet onlar. 10bin dolara para demez hava olsun diye ama 5 dolar icin kavga ederler.

Ama sitelerinde cok para kazanan cok insan var ama genelde onlarda sessiz kalanlar.

SaLvaDoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yabancı piyasada gerçekten inanılmaz paralar kazananların olduğunu biliyorum inan alican o yazılanların doğru olma ihtimal i çok yüksek adamlar milyonlarca hite hükmediyor bizim gibi 30 k tekil aldım vaybe demiyor . adamlar bir site açıyor açtıkları gibi 100 k tekile vuruyorlar hiti bu adamlar bu işi nasıl yapıor bilmiyorum ama yapıorlar .

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
salvador herkez uo oynamıyo abi k ne demek???

astraler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SaLvaDoR' Alıntı:
Yabancı piyasada gerçekten inanılmaz paralar kazananların olduğunu biliyorum inan alican o yazılanların doğru olma ihtimal i çok yüksek adamlar milyonlarca hite hükmediyor bizim gibi 30 k tekil aldım vaybe demiyor . adamlar bir site açıyor açtıkları gibi 100 k tekile vuruyorlar hiti bu adamlar bu işi nasıl yapıor bilmiyorum ama yapıorlar .

Bir site açıldığı gibi nasıl 100K tekile vurur anlamadım..:)

alicanorg

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
firar k uo ya özel bir terim değil ingilizcede bin demek uola alakası yok :) orda kullanılıyor ama özel değil. 10bin tekile ulaşmanın tek yolu 10bin hiti olan 100 siteden link almak sanırım :D

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
onlara göre çok zor değil ya. zaten potansiyelleri fazla. yani onlarda internete giren sayısına bak bizimikine bak.. adamlar sadece arama motorlarından deli gibi hit alıyorlar zaten... bi kaç tanede iyi hitli sitelerde reklamoldumu alsana 10 bin tekil olur zaten..

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muratozcirpici' Alıntı:
onlara göre çok zor değil ya. zaten potansiyelleri fazla. yani onlarda internete giren sayısına bak bizimikine bak.. adamlar sadece arama motorlarından deli gibi hit alıyorlar zaten... bi kaç tanede iyi hitli sitelerde reklamoldumu alsana 10 bin tekil olur zaten..

Bu yuzden internete cok ugrasan oldugundan rekabet cok. Yani arama mototlarindan deli gibi hit almak cook coook zor cunku bir suru rakip var. Ama isini bilen yapiyor bir sekilde.

Yeni bir ingilizce siteye trafik cekmek turkce olan siteye cekmekten cok daha zor bence.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tabi oyle. potansiyel fazla ama dediğin gibi aramalarda ön sıralarda çıkmakta çok çok zor. öyle bizim gibi bi site yapıp indexlendiğinde birinci veya ikinci sayfada çıkmak gibi bir şey yok :) o sadece türkiye de oluyor.. ama artık onlarda da kendilerine göre cinlikler yapıp önlere çıkanlar vardır bi şekilde..

SaLvaDoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
astraler' Alıntı:
Bir site açıldığı gibi nasıl 100K tekile vurur anlamadım..:)
Tabi hiç bir site durduğu yerde 100 k almaz , adamlar kaynağı kurmuş hit e hükmediyor site açınca yeni açtığı siteyer çok yüksek trafik yollayabiliyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.