İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sonunda Olan Oldu Google SEO sıralaması Pişti oldu!

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Merhaba WebtirGit okurları; gün geçmiyor ki saygılı, sevgili ve çok bilgi SEO camiamızda yeni değişimler olmasın. Son iki aydır SEO sıralamasını takip edemez haldeydik. Eskiden 3 ayda bir değişen Google aramaları şimdilerde her gün, her saat değişince; benim gibi olayları takip eden ama çok da fazla umursamayan kişilere eğlence çıkıyordu. Her gün sıralama mı değişir. Böyle bir mantık var mı? Var. Peki bu Google’nin istediği bir şey mi? Ben böyle bir şey isteyeceğini sanmıyorum. Eğer elindeki en iyi Türkçe kaynağı yok edebiliyorsa ve bunu neden yaptığını o bile bilmiyorsa, bunu bilerek yapanların cezasını da kesmek ona düşecektir.

Son 1 yıldır; SEO aramasında 1 – 2 ve 3’ü kilitleyen siteler bugün itibarı ile aramalarda yok oldu. Artık onlarsız yolumuza devam edeceğiz. Ama üzülmeyin. Yerine gelen siteler tabiri caiz ise YILAN gibi. Google bu işi biliyor. Türkiye’nin tek sertifikalı SEO sitesini bugün itibari ile SEO aramalarında ikinci yaptı. Gerçek bir bilgi kaynağını olduğunu, sertifikasıyla beraber bizlere kanıtlayan bu site; bence hak ettiği yerde! Birinciliği ise, sizinle ne uğraşacağım diyerekten Wikipedia’ya verdi. Sıralama bence müthiş oldu! Şöyle bir ilk 5’e girdim hepsi birbirinden kaliteli siteler. Gurur duydum yurdumun SEO’cu gençleri ile.

Şimdi merak ettiğim birkaç konu var. SEO kelimesinde inanılmaz bir rekabet olmasını anlıyorum ki bu gayet normal. Hatta SEO’nun Black’i White’ı olmaz Aga! Diyerekten geçen gün bu konuda görüşlerimi de yazmıştım. Buraya kadarı olabilir. İyi bir şey demiyorum ama olabilir diyorum. Ancak milletin 2000 kaliteli backlink alarak 1.’lik koltuğuna oturttuğu bir siteye 6000 spam yorum yapmak; ve bunu da gidip saçma sapan kelimelerden vermek! Böyle bir rekabet olmaz aga. Hatta bunun adı da rekabet falan değil. Ancak geçmiş yıllardan gelen tecrübelerime göre Google bunu kesinlikle düzeltecek ve düzelttiği an bu şekilde saçmalayanları yok edecektir. Ha var mılar yok mular orası da tartışılır. Ancak kaliteli sitelerin yok edilmesine benim bile vicdanım el vermiyor.

Neyse ben eğleniyorum her gün Google’ye SEO yazıp karşıma çıkan değişiklikleri görünce. Ama bugün eğlenmekle kalmadım, şaşırdım. Şaşırınca da yazasım geldi. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak. Sonuç: Google SEO sıralaması Pişti oldu! Tebrikler saygılı, bilgili ve adam gibi rekabet etmeyi beceren SEO camiası!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.