İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sorunnn

vaio

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
windows bi server var
buna bi domain için ehsap açtım içinede 3-5 tane rar attım

www.domain.com/aaa.rar

bu şekilde indirmeye çalışıyorum indiremiyorum nerde sorun var:(

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Verdiği hata nedir?

Ve en önemlisi rar dosyalarının izinlerinin tam olduğundan emin misiniz?

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Windows'tan anlamıyorum fakat mutlaka izinleri vardır onun da.Şimdi bilen birisi sana açıklar.Büyük ihtimalle izinlerle ilgili bir sorundur.

Batu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
rar dosyalarını FTP ile attıysanız problem vermemesi gerekir. Eğer direk uzak masaüstü erişimi ile dosyayı kopyaladıysanız o durumda dosyayı indirmesi mümkün değil. O dosyanın o hesaba ait olması gerekli. Local olarak yükleme yapıyorsanız, dosyaları kopyalama yöntemi ile değil kendi içerisinde ftp vasıtasıyla yüklemeyi deneyin. Örneğin aynı dosyaları masaüstüne taşıyın, daha sonra ftp ile o server üzerindeki hesaba bağlanarak dosyalarınızı yükleyin.

S

sinangunay

Misafir
Batu' Alıntı:
rar dosyalarını FTP ile attıysanız problem vermemesi gerekir. Eğer direk uzak masaüstü erişimi ile dosyayı kopyaladıysanız o durumda dosyayı indirmesi mümkün değil. O dosyanın o hesaba ait olması gerekli. Local olarak yükleme yapıyorsanız, dosyaları kopyalama yöntemi ile değil kendi içerisinde ftp vasıtasıyla yüklemeyi deneyin. Örneğin aynı dosyaları masaüstüne taşıyın, daha sonra ftp ile o server üzerindeki hesaba bağlanarak dosyalarınızı yükleyin.

Birde bana windows'tan anlamam dersin :)

masques

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
dosyaları server içindeyken kes yapıştır yaptıysan kesinlikle bu şekilde bi hata alırsın.Çözümü için serverı resetlemen lazım

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
vay ya, ilginç bi şey, ftp ile yüklerken napıyor registry e falan kayıtmı giriyor, yoksa iis dosyaların bi listesini database de tutuyorda ftp ile yükleme esnasında database e kayıt mı giriyor?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
ben direkt domain klasörüne kopyalayarak indirebiliyorum.
bende mi bir terslik var acaba

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
vaio' Alıntı:
windows bi server var
buna bi domain için ehsap açtım içinede 3-5 tane rar attım

www.domain.com/aaa.rar

bu şekilde indirmeye çalışıyorum indiremiyorum nerde sorun var:(

IUSR_kullanıcıadı 'na bu dosya veya bulundugu klasor için "okuma" izni vermemlisiniz. klasör ise içinde dosya varsa, Alt izinleri Etkile demeyi unutmamalısın.

nasıl ?
Panelden Plesk ile yapabilirsin Dosya yöneticisinde Kilit işaretine tıkladıgınızda
karşınıza ilgili dosya/klasör ün izin listesi gelir.

yada dosya/klasör 'e ters tıklayıp Güvenlik Seçenegi ile IUSR_ okuma izni vermelisiniz.

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ZIPPKIN' Alıntı:
vay ya, ilginç bi şey, ftp ile yüklerken napıyor registry e falan kayıtmı giriyor, yoksa iis dosyaların bi listesini database de tutuyorda ftp ile yükleme esnasında database e kayıt mı giriyor?

olay gayet basit . Linux gibi ROOT dosyanın sahibi olayı . dosyayı kim göndermiş ise onun sahibi yetkilere haiz olur. chmod yapmanız gerekir okunması için. windows ta olay buna benzer. administrator'un attıgı dosyayı IUSR_ e paylaştırmıyor. çünkü aynı grupta değil gibi düşünün.
Fakat ftp ile atıldıgı zaman IUSR_ftpkullanıcısı yekilerini aynı gruba devrediyor. misafir kullanıcıya okuma izni devrediyor diyelim kolay anlaşılsın. .

J

jEEpERscREEpERs

Misafir
Bence en büyük ihtimallerden birisi de şu; bana da oldu geçen : Local Bilgisayarınız'da bulunan web çalışmalarınızın içinde bulunduğu ana klasörün adı eğer türkçe karakter içeriyorsa, upload edebiliyorsunuz, fakat dosyanın boyutu server'da " 0 byte " görünüyor... Yani klasörün adı tasarım ise, tasarim olarak degis... Aceftp 3 pro ile basima geldi bu...

ZIPPKIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sistem' Alıntı:
olay gayet basit . Linux gibi ROOT dosyanın sahibi olayı . dosyayı kim göndermiş ise onun sahibi yetkilere haiz olur. chmod yapmanız gerekir okunması için. windows ta olay buna benzer. administrator'un attıgı dosyayı IUSR_ e paylaştırmıyor. çünkü aynı grupta değil gibi düşünün.
Fakat ftp ile atıldıgı zaman IUSR_ftpkullanıcısı yekilerini aynı gruba devrediyor. misafir kullanıcıya okuma izni devrediyor diyelim kolay anlaşılsın. .

tabii ya, ben de ne senaryolar yazıyorum yok registry yok database :)

vaio

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar bazıları iniyo bazıları inmiyo olay nedir deli olacam yaaa bi yol gösterin turkce karakter sorunu falanda yok

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.