İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

StormPay Çıkmazda...

tulas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
StormPay Çıkmazda...
Para KazanınSevgili üyeler, bu güne kadar size hep para kazandıran sitelerin yaptığı ödemeleri gösterdik. Ama gelin görün ki, siteler paralarını kazandırmaya ve kullanıcılarını memnun etmeye devam ederken, hiç umulmayan bir gelişme oldu.

StormPay adlı internet bankası, gezinme sitelerinin hesaplarını dondurdu. Sebebi ise bu sitelerin parayı nereden kazandıklarının belirsiz olmasını gösterdi. Her ne şekilde olursa olsun, bir para tutan firmanın, ki bunar bankalar oluyor, her hangi bir müşterisine "sen parayı nereden kazanıyorsun?" diye bir soru sormaya hakkı yoktur. Bu soruyu yalnızca "Devlet" sorabilir. Bu soruyu sormak gibi bir hak idda eden ve hesapları donduran StormPay firmasının, bu güne kadar oturup rahat rahat paraları yerken bu soruyu sormayıp da şimdi böyle bir soruyu yöneltmesinin sebebi ise StormPay firmasının iflas etmesidir. Şu anda hala faliyetine devam ediyor gibi görünmesine rağmen aslında, üyelerine ödeyeceği $100 bile bulamamaktadır.

Olayın ortaya çıkışı şu şekildedir: 12DailyPro sitesi, gezinme sitelerinde para kazandırma oranı en yüksek olan ve StormPay hesabında en çok para bulunduran websitesidir. 12DailyPro parasını StormPaydan çıkartmak gibi bir harekette bulunmuştur ve StormPay, 12DailyPro sitesinin istediği paraya sahip olamadığı için bir şekilde yalan uydurmak zorunda kalmıştır ve 12DailyPro nun hesabını dondurmuştur. Sebebini de yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Tabi ki StormPay sadece 12DailyPro'nun hesabını kapatmanın bu yalanı açığa vuracağı için bütün gezinme sitelerin hesaplarını kilitlemiştir. Binlerce insanı kendi pisliği yüzünden madur duruma düşürmekte saniye bile tereddüt etmeyen StomPay, şu anda bütün kullanıcılarının tepkisini çekmiştir.

12DailyPro ve bazı gezinme siteleri, StormPAy'ın yapmış olduğu bu yanlış sebebiyle hukuki yöntemlere başvuracağını açıkladı. Bu gün bunun ilk adımını attı ve 12DP'nin kendi sitesinde belittiğine göre bir avukat tuttu.

Artık herşeyin sonucunu beklemekten başka çaremiz bulunmamaktadır. Hiç ummadığımız bir firmanın, kendisini böyle aşağılık bir duruma düşürmesi inanılmaz.

Sevgilerimle,
ePPara
Tarih: 07.02.2006 Saat: 22:35 Gönderen: eppara

bu yazi alintidir:
http://epostadapara.com/modules.php?name=News&file=article&sid=48

tulas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bilmiyorum bende sizin yorumlarinizi ogrenmek istedim.

B

blade1978

Misafir
ben bunu 20 gün önce yazsaydım sanırım bana kufur yagdırıdınız ve haksızda sayılmassınız.öncellikle stormpay clix kısmıbize payın 100% veriyor yani hangi clix tıklamalarında 100% alıyorduk.yani bende anlamış değilim hala ne olduda böle üzücü ve sıkıntı verici bir ortam yaratıldı anlamış değilim.

C

C0mplicat3d

Misafir
Kaynak belirtilmemiş ordada. Herkesin kurdugu teorilerden biri..

oktaylust

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğru olabilir,stormpay karta para aktarmalarıda askıya almıs,bir 10 gun önce talep ettiği parasını hala debit karta yatırmamıslar.Charge backlerde pesin alında hesaplarımızdan ama refundlar hala yapılmadı.Tulasın dediği gibi beklemekten başka çaremiz yok.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.