İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Stres testi nedir?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bir baslik altinda stres testinden bahsetmistim herkes faydalansin istedim..

GNeRaL' Alıntı:
Merhaba,

Stres testi nedir? Açıklayabilir misin?

[B][U]Loi[/U][/B]' Alıntı:
Bence hic ugrasmasinlar isletim sistemini tekrar kurup sana teslim etsinler. Ha birde isletim sistemi kurulduktan sonra mumkunse birde stress testine soksunlar serveri.
Makinada sanal bir yogunluk saglayarak sistemin kasilmasini, kasilma esnasinda donanimsal bir problem cikip cikmayacagini anlamak icin yaptigimiz testlere stress testi diyoruz.

Yani size server teslim edildiginde yogun olmuyor, temiz ve boş iken paşa paşa calışıyor ama siz sitelerinizi aktarip calistirmaya basliyorsunuz hitleriniz arttiktan sonra resetlenmeler felan başlıyor sonra serveri aldiginiz yerle papaz olmaya basliyorsunuz tabi bu esnada sitelerinizi oraya aktardiginiz icin tasiyamiyorsunuzda siteler kapali kaldikca indexlenmis sayfalarda siliniyor vs vs.. iste bunlara mahal vermemek icin server aldiktan sonra test ettirmek ve tam anlamiyla kullanmaya baslamadan olasi problemleri cozmek icin boyle bir yontem uyguluyoruz ;)

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
peki sistemi nasıl bu teste sokacağız , bide yeni aldığımız sunucu , daha hiçbir şey yapılmadan , bir yum updatete bozulursa ne olacak.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
iyide makinanin biseye ihtiyaci vardir onu update etmeye calisirsin.. full update i gerektiren neydiki?

mesela makinana fedora 4 kuruludur sen komple update e sokarsan isletim sistemi kendini fedora 5 e kadar update etmeye calisacaktir bunun icinde kernel update varsa buda gerceklescektir yani hem uzun surecektir hemde bu sekilde bi update esnasinda cihazin karsisinda olmak gerekebilir.. Bunun yerine makinanizi fedora 4 degilde ornek veriyorum 5 kurulu halde teslimde alabilirdiniz..

Bence update konusunu basite almayin ve tecrubeli insanlarla bu isi yapin veya datacenter a yaptirtin.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Server yönetim konusunda Platinumservermanagement.com 'u tavsiye edebilirim, yaklaşık 1.5 ay kadar çalıştım..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
iyide makinanin biseye ihtiyaci vardir onu update etmeye calisirsin.. full update i gerektiren neydiki?

mesela makinana fedora 4 kuruludur sen komple update e sokarsan isletim sistemi kendini fedora 5 e kadar update etmeye calisacaktir bunun icinde kernel update varsa buda gerceklescektir yani hem uzun surecektir hemde bu sekilde bi update esnasinda cihazin karsisinda olmak gerekebilir.. Bunun yerine makinanizi fedora 4 degilde ornek veriyorum 5 kurulu halde teslimde alabilirdiniz..

Bence update konusunu basite almayin ve tecrubeli insanlarla bu isi yapin veya datacenter a yaptirtin.

fedora core 6 yüklü geldi ,

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
ben sadece ornek verdim dedigim gibi full update gerektiren neydi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.