İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Subdomainin google ın gözündeki önemi nedir?

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Açtığımız siteye, subdomain ile farklı birer site açmak, google in gözünde sitemizin değerini yükseltirmi? Düşürürmü? Artıları ve eksileri nelerdir? Mesela pagerank verilecek olsa, tüm siteleremi verilecek yoksa ayrı ayrımı değerlendiriliyor? Sundomain de nelere dikkat etmeliyiz? Bu konuyu gerçekten çok merak ediyorum. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinicem...

Not: paylaşan herkese artı rep :)

samsun

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende merak ediyorum bu konuyu mesela benim adres trt.tv bunun onune 1.trt.tv spor.trt.tv falan bu tarz yapsam bana artısı eksisi ne olur?

D

dreaministanbul

Misafir
ya ben tam olarak bu konuyu bilmiyorum.
ama mynet'i incelemiştim bu konuda hep subdomain kulanıyorlar.
mynet.com şeklinde sorgulatıldığı zaman
ve ilk 5 sayfa nerdeyse mynet'in subdomainleri gözüküyor.
yani bunu göz önüne alabilirsin mesela.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Subdomain ayrı bir sitedir.

Anasayfaya domainin görünürlüğünü arttırarak katkı sağlar. Alexa rankını düşürür. Anahtar kelimenin domainde kullanımı avantajını sağlar.

Diğer taraftan bir sitenin çok fazla subdomain açması hoş karşılanmaz. Bunu otomatikleştiren ve subdomainlerden birbirine link veren sitelere yönelik ban cezası vardır..

Pagerankın subdomainleri kapsaması sözkonusu olamaz.

samsun

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani aşırı olmadıkca mesela 50tane falan aranabilecek içeriklerden acılsa sorun cıkarmaz ve iyi olur dogrumudur

D

dreaministanbul

Misafir
aslında zone-a oluşturulup farklı hosting firmalarında bu subdomainler barındırılsa pr açısından aynı içerikteyse pr açısındanda etki oluşturabilir.

mustix68

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
tamda bu gece üzerinde arastırmalar yaptıgım bi konuydu Eif'in acıklaması yine herzamanki gibi harikada bu subdomain sayısı ne kadarı sorun olur birde birbirine link vermek derken? ben subdomainler üzerinden farklı blog sayfaları yönetmeyi düsünüyorum ve her birindede örnegin sub1.sitem.com da sitem.com'un son yazılarını göstermeyi düsünmüstüm yada sub2.sitem.com da sub1 ve sitem.com dan rasgele yazılar koymayı planlamıstım blogger üzerinden ? link vermek olmuyormu bu ? bu ban nerden ban?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
yani aşırı olmadıkca mesela 50tane falan aranabilecek içeriklerden acılsa sorun cıkarmaz ve iyi olur dogrumudur

Domain trust diye bir da olay vardır. Sublardan birbirine link vermeyip Cross-linkingden kurtardığınızı zannedersiniz. Diğer taraftan Google bir şeyi yanlış bulur, bir sub uçar diğer sublar ve ana blog da uçar. Hepsi aynı ipnin üzerinde asılıdır.

D

dreaministanbul

Misafir
farklı ip uzerinde açıldığında sorun olacağını düşünmüyorum.
biz o şekilde yapıyoruz.
her subdomain farklı bir sunucu üzerinde.
ana sayfa pr4

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
307
Bilgi veren arkadaşlara artı repleri verildi :)

Evet merak ettiklerimi kısmen karşıladım. Şu an için subdomain olayı bitmiştir benim için :)

peki açtığım subdomaini iptal etmek sıkıntı yaratırmı?
Bir giriş sayfası hazırladım mesela.Ordan foruma yönlendirme yapıyorum.R10 daki gibi. Buda sıkıntı yaratırmı bana? kaldırsam mı kaldırmasammı?

D

dreaministanbul

Misafir
aa teşekür ederim 4 yıl sonunda itibar puan'ım 1 olmuş :)
kazanılan hak geri alınmaz. kimse dokunmasın ona göre.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bilgi veren arkadaşlara artı repleri verildi :)

Evet merak ettiklerimi kısmen karşıladım. Şu an için subdomain olayı bitmiştir benim için :)

peki açtığım subdomaini iptal etmek sıkıntı yaratırmı?
Bir giriş sayfası hazırladım mesela.Ordan foruma yönlendirme yapıyorum.R10 daki gibi. Buda sıkıntı yaratırmı bana? kaldırsam mı kaldırmasammı?

Hocam amaç ana markayı güçlendirmek ise, ikinci seviye bir domaini yönlendirmek yerine küçük birer siteler yapmanız daha yararlı olacaktır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.