İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Suçiçeği, suçiçeği tedavisi nedir? suçiçeği hastalığı belirtileri nedi

haymet

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Şubat 2000
Mesajlar
1,416
Reaction score
0
Varicella-zoster denilen bir virüs suçiçeğine neden olur. Suçiçeği genelde çocuk çağlarda ortaya çıkar ve ağır hasarlara yol açmadan hastalık son bulur.
Belirtileri
Suçiçeği öncelikle vücutta kabartılar halinde bir görüntü oluşturur. Sonra bunlar dökülerek yerine yeni kabartılar meydana getirir. Bu kabartıların içi bulanık bir suyla dolarak pembemsi bir görüntü meydana getirir. Eğer bu kabartılar yolunursa deride iz kalabilir. 3-4 gün içinde bu hastalık tekrarlayabilir. Virüsün kuluçka süresi 15 gündür. Eğer hamilelerde hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde suçiçeği meydana gelirse çocuk prematüre ya da ölü bebek olarak doğabilir.
Tanısı

Tanısı basit bir şekilde yapılır. Derisinde döküntü olan ve pembemsi bir görüntü oluşturan biri dikkatle incelenir. Ya da deriden doku alınarak laboratuvara test için gönderilir.
Tedavisi

Bağışıklık sistemi sağlam olan bireylerde bakteri enfeksiyonunu önlemek için kaşıntıyı azaltıcı ilaçlar verilir. Çocukların kendini kaşıyacağı hesaba alınırsa çocukların tırnakları kesilmeli ve törpülenmelidir. Bakteri enfeksiyonunu önlemek amacıyla günlük olarak sabunlanılmalıdır. Çocuklara tedavi için aspirin verilmemelidir. Çünkü aspirin verildiği zaman karaciğer yağlanması sonucu komaya kadar giden sorunlar oluşturmaktadır.
Bulaşma Yolları

Suçiçeği hastalığı çok bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşma süreci döküntüler çıkmadan 1-2 gün önce başlar. Hastalık tamamen iyileşinceye kadar devam eder. Hastalık bu döküntülere direk temasla bulaşır. Diğer olarak damlacık yolu ve hava yoluyla ile de bulaşabilir.
Ayrıyeten suçiçeği en çok bahar aylarında görülür.
Korunma Yolları
Suçiçeği geçirmekte olan birinden mümkün olduğunca uzak durmak önemlidir.
Suçiçeği geçiren bir çocuğu iyileşinceye kadar okula gitmesine izin verilmemelidir.
Korunma aşısı yaptırılması gerekebilir. Devletimizin programında şu anda bu aşı yoktur. Ama zamanla gelecektir. Bu aşı 2 dozda uygulanır. İlk doz 12 aylıkken verilir. Diğer doz 1. Sınıftayken verilir. Eğer 12 yaşından büyük birisi bu aşıyı vurulacaksa 1. ay ilk dozu ikinci dozu da diğer ay almalıdır.
Eğer çocuğunuzun suçiçeği olan birisinle temas ettiğini düşünüyorsanız ilk 3 gün içerisinde yapılan suçiçeği aşısı çocuğunuzu hastalıktan koruyacaktır.
Pasif korunma yöntemi olarak Varicella-zoster imnun globülin vardır. Bu da çocuğunuzun hasta birisiyle temasından sonra ilk 92 saat içinde koruyuculuk etkisi vardır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst