Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
Sizce suçları önlemek için eğitim mi, yoksa ceza mı daha önemli. Ceza diyenler bununla ilgili örnekler paylaşırsa benimde işim görülmüş olur.
Bence ikiside gerekli. Eğitimsiz (Buradaki eğitim sadece okulda verilen eğitim değil aynı zamanda ailenin verdiği ahlaki eğitim) insanların suç işleme oranı kanaatimce daha yüksektir. Bununla birlikte caydırıcı (İşleyeceği suçun cezasının ne kadar ağır olduğunu bilirse kişi belki bir daha düşünebilir.) nitelikteki cezalarında etkisi olacaktır.
Kurallar çiğnenmek içindir diyorlar. Bunların arasında eğitim almış kişilerde var. Eğitim her zaman yeterli değil diye düşünüyorum. Cezalar caydırıcı olmalı. Okullarda bile eğitimden ziyade ceza var. 'Eğer çalışmazsan sınıfta kalırsın.' bu eğitim midir, cezalı eğitim midir? Buradan anladığımız kadarıyla eğitimden önce ceza gelmiyor mu ?
Okullardaki durum biraz farklı, öğretimi sağlıklı yapabilmek için eğitim gerekiyor. Okuldaki çocuklar henüz aklı başında olmadığı için, veya genç olduğundan kafası başka yerlerde olduğu için işin bilincinde olamıyorlar. Bu yüzden okullarda da bir caydırıcılık uygulanıyor. Yani eğitim ve cezalı eğitim diye ayırmak pek doğru değil gibi, ikisi de birbirini tamamlıyor aslında. Ne eğitim cezadan önce geliyor, ne de ceza eğitimden önce...
ne eğitimliler görüyoruz suç işleyen
yapılan suç elbette ceza almalıdır, ama yıldırıcı cezalar verilmelidir
adam kışın adam yaralıyor içerde yatıyor, ekmk elden su gölden, yazın çıkıyor
bunu herkes rahatlıkla yapabiliyor
en ufak bi suç dahi işlense verecekler 20 yılı bak bakalım başkası yapabiliyor mu
çok mu gaddarım?