İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucu dışardaki kaynağa bağlanamıyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba,

Öncelikle herşeyin düzgün bir şekilde çalıştığını belirteyim. Dışardaki bir sunucunun kaynağına bir türlü bağlanamaz hale geldik. Herhangi bir hatada vermiyor. Sayfa öylece kalıyor.

Dün sunucu ile bağlantı kesilmişti, hemen mesja gönderdim. Sorunun iplerin çalışması ile alakalı olduğu söylendi. Düzeltildi. Ancak bu sorun düzeltmeden sonra başladı. Sorun oluşmadan ( IP çalışması ) hemen önce herşey düzgün bir şekilde çalışıyordu.

Ben bu sorunu anlattığımda, bana sunucu ile ilgili bir işlem yapılmadığını, iptables stop yapmamı istediler. Belki oraya takılmış olabilir dendi. Yaptım ve çözüm olmadı.

Acaba neden sunucu dışardaki bir kaynağa bağlanamıyor. Bu sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim ? (preg_match gibi yöntemler...)

Teşekkür ederim.
Linux, CentOS 4.2 ( VPS )

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bağlanmak istediğin yer sunucunun ip adresini banlamış olabilir.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
İlk başta bende o şekilde düşündüm. Test ettim, böyle bir durum yok.

Kendime ait başka bir sunucu üzerinden de test ettim. Aynı şekilde, çalışmıyor.

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o zaman kaynağına bağlanmak istediğin yer genel olarak bir önlem almış olmasın? veya kaynağında değişiklik vs yapmışta olabilir.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
o zaman kaynağına bağlanmak istediğin yer genel olarak bir önlem almış olmasın? veya kaynağında değişiklik vs yapmışta olabilir.

Karşı taraf ile alakalı bir durum olması imkansız. Çünkü farklı farklı testler yaptım.
Sorun bizim sunucu ile alakalı ama nedir onu tam olarak çıkartamadım.

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İlk başta bende o şekilde düşündüm. Test ettim, böyle bir durum yok.

Kendime ait başka bir sunucu üzerinden de test ettim. Aynı şekilde, çalışmıyor.

bu mesajında başka bir sunucudan denedim çalışmıyor diyince akla karşı tarafta sorun var geliyor doğal olarak. En iyisi kaynağa aldığın kodu burda paylaş daha hızlı sonuç alırsın.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
bu mesajında başka bir sunucudan denedim çalışmıyor diyince akla karşı tarafta sorun var geliyor doğal olarak. En iyisi kaynağa aldığın kodu burda paylaş daha hızlı sonuç alırsın.

Teşekkür ederim arkadaşım.
Sorun kod ile alakalı değil.
Başka bir sunuca denedim derken, botu gönderdiğim sunucu demek istedim. Galiba ifade yanlış oldu.

Scripti başka bir sunucu da çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor. Yani sorun sunucu kaynaklı bir sorun. Ama bu sorunu nasıl tespit edebileceğimi bulamadım.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Sunucun IWEB'de ise bir süredir IP Resolve sorunu yaşıyorlar. Sunucun nerede öğrenip dönermisin?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Sunucu.com.tr'de.

Birde bu IP Resolve nedir ? Google'da baktım ama pek birşey bulamadım. Acaba sorun bu olabilir mi ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Sorun çözüldü.

Sorun, sunucunun bağlı olduğu bir IP bloğunun route işleminden kaynaklanıyormuş.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.