İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucu Ücretini Paylaşacak Ortaklar Arıyorum.

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
FDC üzerinden;
AMD64 3000+
1024MB RAM
120GB HDD 7200 RPM'lık bir Windows makina alacagim. Sunucu 199$. YTL olarak; 199*1365 = 271 YTL.

Ancak; ben bu sunucu'nun aylık 125 YTL'sini karşılayabileceğim. Bu yüzden kendime geri kalan 100 YTL'lik kısmı yüklenebilecek; ortak olabilecek, ortaklığı sonucunda da ona;
30 Gb Disk Alanı
3000 Tb Bandwith vermeyi planlıyorum. Ben bunu; kurumsal amaçlı Gateway olarak (SQL VeriTabanları'nın tutulacağı) bir makina olarak kullanmak istiyorum.

İsteyen yada düşünen arkadaşlar ilk önce özel mesaj yolu ile yada; bu konu'nun altından sorularını tüm arkadaşlar ile paylaşarak sorabilirler.

Ben ciddi bir ortaklık arıyorum. Ek olarak; eğer arkadaşımızın sitesi yada sunacakları çok olursa ek olarak ram taktırtırız. Tabi ram ücretini paylaşmak kaydı ile :D

Aradığım Ortak Sayısı "2"

T

turkplatform

Misafir
sen 125'ini karşılarsan geriye 150 kalır 100 değil :D

şaka bi yana bende Windows Server kiralamayı düşünüyorum bi ortakla ama sana güvenemem, sende bana güvenemezsin, en iyisi biz bu işten vazgeçelim..

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Geri'ye kalan miktar ve güven konusunda sana katılıyorum ama; ben en sondaki ram'i ilk giriste ekleteyim istedim. Ek olarak FDC'den de bir özel servis alacağım. Bu yüzden para'nın sadece 20 YTL kadarlık bir miktarı bende kalıcak.

Güven meselesine gelince de; güven bir anda kazanlır ama bir anda da kaybedilir. Güven için tabi ki kişilere göre değişik kıstaslar olacaktır. Ancak; dediğim gibi ben msn'de yada özel mesajda görüşmeden önce herkesin görebileceği bir ortamda başlayan ve ilerleyen bir karşılıklı diyalogun sonrasında gelişen bir ortaklığa daha yakınım.

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ayrıca 120 Gb 'lık makinanın 30Gb 'ını vereceksin..

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Arkadaşlar;
120 Gb'ı Windows 2003; (~)110 Gb olarak görmekte;
Bunun;
Yaklaşık 1~1,5 Gb'ını Windows 2003,
1,5 Gb'lık Kısmını'da; Plesk, Ftp Sunucusu, Mail Sunucusu kaplamakta.

2. birşey olarak da; burda admin olmak isteyen varsa o da olabilir ama ben kadar sanmıyorum ki 2003 ile haşır neşir değildir (Burda haşa lafım ters anlaşılmasın; ben çok bilmişlik yada ben en iyiyim; en kaliteliyim vb. şeyler'i kastetmiyorum, kastetmemde. Elbette benim de 2003'de toy olduğum kısımlar var. Herkesin de vardır. Ama; şuanda bir şirkette network ve e-odaklı yazılımlar ürettiğimizden dolayı; unix ve win server ailesi ile haşır neşir oluyorum.)

Zaten; 110 - (1.5+1.5) / 3 = 35.66666 ~ diye gider..

Ki; burda biz yedeklemeler; loglamalar vb. gibi verileri tutmak içinde disk ayıracağımız için; herkes eşit pay alıcak.

Geri'ye kalan miktar ve güven konusunda sana katılıyorum ama; ben en sondaki ram'i ilk giriste ekleteyim istedim. Ek olarak FDC'den de bir özel servis alacağım. Bu yüzden para'nın sadece 20 YTL kadarlık bir miktarı bende kalıcak.

Güven meselesine gelince de; güven bir anda kazanlır ama bir anda da kaybedilir. Güven için tabi ki kişilere göre değişik kıstaslar olacaktır. Ancak; dediğim gibi ben msn'de yada özel mesajda görüşmeden önce herkesin görebileceği bir ortamda başlayan ve ilerleyen bir karşılıklı diyalogun sonrasında gelişen bir ortaklığa daha yakınım.
diye bir mesajda yazdıgımı biliyorum ve tekrar bu cevabıma da eklemekte yarar oldugunu goruyorum.

burakmert

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ne olursa olsun dedicated serverın ortağı remote desktop ile sunucuya erişme hakkına sahip olmalıdır..
yoksa kimse sana okadar para vermez ;)

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Haklısın ama, düşünsene remote'u herkese verdiğimi :]
Ek olarak da bende sana şunu sormak isterim; VPS'de remote alabiliyor musun? Sadece sana ayrılan servis haklarını resetleyebiliyorsun. Hepsi bu.

burakmert

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
demek 270 milyona vps alıyosun.. hmm 250 milyona dedicated alan aklımı seveyim..

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
:] Sen yazdığım mesajları nasıl okuyorsun yaf?

Ben orda vps aldıgında diyorum sen vps almışsın diyorsun :] Gerçekten aklını seveyim.

REGAL Reklamları :]

burakmert

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
thereX' Alıntı:
Haklısın ama, düşünsene remote'u herkese verdiğimi :]
Ek olarak da bende sana şunu sormak isterim; VPS'de remote alabiliyor musun? Sadece sana ayrılan servis haklarını resetleyebiliyorsun. Hepsi bu.

madem vps almıyosun neden vps de bunu yapabiliyomusun diyo soruyorsun..daha doğrusu sormuyor cevaplıyorsun..
ne alaka ozaman ?

bu durumda ben senin aklından şüphe ederim.
kazıklayacak adam arıyorsun galiba..
durduk yerde VPS falan dediğine göre..

S

Spy

Misafir
Arkadaşım daha ucuza yurtdışı çıkışlı server/vps'ler bulabilirsin.. Biraz araştırma yaparsan sende göreceksin..

L

LibRa

Misafir
VaLLa ReseLLer NeyiNe Yetmiyo dicem simdi "sanane" olayı dönücek ::) Neyse ogle bi keriz varsa söyleyin ben 100 YTL ye vps satim ona :)

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Birincisi... 70$ lık makina 125 YTL ye tekabül etmesede eş deger sayalım bunu alabilirsin. bunuda geçtik... bir root şifresini 2 kişi bilemez. dolayısıyla ortak olamassın kimseyle olman için aynı yatırımı aynı firmada yapmanız gerekiyor biriniz muhasebe yapcak biriniz teknik calıscak vs.. yani anlıycagın kasa 1 tane olması lazım kasa 2 tane olupta yok ortagım adminle girer yok böyle peri masalları degil bu işler ticaret... böyle bir mevzuyu foruma açman saçma ama katılanlar olabilir.

iyi çalışmalar , kolay gelsin.

thereX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Arkadaşlar;
Hepinize fikirlerinizi, sorularınızı ve eleştirilerinizi sunarak yapılan hataları, yanlışlıkları; akıllıkları vb.'lerini gösterdiğiniz için teşekkürler fakat;

1. Konu Başlığı'na dikkatinizi çekmek istemekteyim : "Sunucu Ücretini Paylaşacak Ortaklar Arıyorum."
  2. Ek olarak; bu sonuçta bir ortak alacağımız sunucu. Ben; param yetmediği için ve bu yüzden de; maddi destek olabilecek; bu desteğinin sonucunda da ona diğer reseller yada vps paketlerinden farklı olarak sunucu'da barınacak toplam kişi, ve ortaklaşa olarak alacağımız kişi'ye bu ücreti karşılığnda neler vereceğimi hepinizin huzurunda açıklayarak belirttim.
  3. İlk yazdığım mesajda düzeltme yapmıştım ama; orda yazan sunucu ücreti'nin şu kadarını ben karşılarım diye yazdığım satırı silmeyi unuttum; silmem de. kalsın.
  4. Ben; eğer burda bir keriz arıyor olsam; gel msn'e derim yüz yüze adamı orda kerizlerim. ;)
  5. Eğer; vps almak yada reseller almak isteyen arkadaşlar varsa tabi ki alabilirler. Burda yada bu mesajda illa alın len.. diye bir tabir yok ki neyin dırdırını ediyorsunuz ki :)
  6. Kerizlik olayına gelince; o kerizi bulsamda sana yollamam çünkü bu sunucuyu almak istiyorum. Ben adama hizmet vererek dolandırıcam :) Dürüst çalışmaya çalışarak. Ama sen çok afedersin düz.... (Haşa! Sakın yanlış anlama).
  7. Libra; reseller'dan farklı olarak bunu genelde büyük portal yada file host olarak kullanmak isteyenlerin tercih edebileceğini düşündüm.
  8. Timsah'cım; dilersen msn bana demiş isen; önce burda konuşalım yada özel mesaj ile iletişim kuralım; ardından msn üzerinde görüşmemize devam edelim. Olur mu ?

Şimdilik söyliceklerim bunlar. Ben burda satış veya buna benzer bir şeyi; farklı bir kılıfa sokmaktan çok; bu tarzlı büyük alan + bandwith'e ihtiyacı olan bir arkadaşımla bu sunucu ortak alarak; ona bu alanları sağlamaktır amacım. Başka bişi değil.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5