İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucu Yönetimi Hakkında

X

Xman

Misafir
Arkadaşlar bir miktar sermayem var bir şahıs şirketi kurup faaliyet belgesi alarak hosting işine girmeyi planlıyorum. Ancak sunucu yönetimi hakkında hiçbirşey bilmiyorum, aldığım yedeği yüklemeyi bile bilmiyorum henüz :D kaldıki sunucuda hesap oluşturmak vs. hiç bilgim yok. O nedenle özellikle Ankara'da bu konuda eğitim alabileceğim kurs yada kişi aramaktayım ücreti neyse verip adam gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Tanıdığı bildiği olanlar yardımcı olursa sevinirim.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilen bir arkadaşla beraber yaparsanız hem iş yapar hemde işi öğrenirsiniz. Kursla öğrenmeye kalksanız siz işi öğrenene kadar hosting işleri bitmiş olur. Yanlış anlamayın çok geniş bir konu.

X

Xman

Misafir
Hocam mevcut işi bırakıp hosting işine başlıyacam profesyonel olarak bu işi yapmayı düşünüyorum o nendenle iyice iç yüzünü öğrenmeden sermaye bağlamak istemiyorum, tabi hosting derken al-sat yapmıycam 10 taneye kadar üst düzey sunucu alıp kendi çapımda ufak bir dc kuracak kadar sermayem mevcut.

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hosting işine girmeni tavsiye etmem. onun yerine ps veya php kursu al öğren freelance olarak rahatça çalışırsın

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tr'de DC işi çok sakat. Bu işin bir de teknik yüzü var ki ne sen sor ne ben söyleyim :D
İşin fizibilitesini çok çookkk iyi yapmadan sakın işini felan bırakma derim.

X

Xman

Misafir
Tr'de DC işi çok sakat. Bu işin bir de teknik yüzü var ki ne sen sor ne ben söyleyim :D
İşin fizibilitesini çok çookkk iyi yapmadan sakın işini felan bırakma derim.

Walla serkan mevcut işte ne uzuyoruz nede kısalıyoruz 50 yaşına geldiğimde 600 ytl maaşlı memur emeklisi olmak istemiyorum, bu proje uzun zamandır planlarım arasındaydı şimdi 50bin tl kadar bir nakitim var, işi iyi öğrenirsem güzel kazanç sağlarım diye düşünüyorum.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Eğer para/sermaye sende bol miktarda varsa, işi bilip te parası/sermayesi olmayan ama işi götürebilecek birini bulmuş olursan, iki taraf da her türlü sevinmiş olur ve amacına ulaşmış olursun. (Örn: turkticaret.net)

Ki günümümüzde internet ticareti için bu ortama giriş yapıyorsan, her ne kadar şahıs şirketi de olsa, bir yerden sonra "var olman" ya da tatlı ve bol para için ya büyük oynamak zorundasın ya da eş-dostlarla ticareti götürmelisin. (Örnek; ya mahalle bakkalı, ya süpermarket.. bir de büyük avm'ler var ki, onları hiç sorma)

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Arkadaşlar bir miktar sermayem var bir şahıs şirketi kurup faaliyet belgesi alarak hosting işine girmeyi planlıyorum. Ancak sunucu yönetimi hakkında hiçbirşey bilmiyorum, aldığım yedeği yüklemeyi bile bilmiyorum henüz :D kaldıki sunucuda hesap oluşturmak vs. hiç bilgim yok. O nedenle özellikle Ankara'da bu konuda eğitim alabileceğim kurs yada kişi aramaktayım ücreti neyse verip adam gibi bu işi öğrenmek istiyorum. Tanıdığı bildiği olanlar yardımcı olursa sevinirim.

colocation yapmayıp kiraladığın serverlar üzerinden satış yapçaksan, server yönetim firmaları var. aylık cuzzi bir rakam alıyorlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.