İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucuda Bazı sitelerde MYSQL bağlantıları Hataları - Yardım

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba,

Bir kaç gündür bir sunucumda bazı problemler yaşıyorum. Öncelikle scriptlerden ve hit durumlarından bahsedim. Scriptler hazır değildir ve kendi yazımlarımdır ve kasacak türden bir kodlamaya ve büyük arşivlere sahip değillerdir. Hitlerde de hep aynıdır. Günlük ortalam 1-2k civardında hitleri vardır. Yani sunucuyu aşırı kasacak bir hit yükü olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki cpu,load vs... yüksek seviyelerde olmuyor.

Sunucu:
AMD Athlon(tm) XP 2000+
CentOS 5
Plesk
1gb ram

Bu kadar bilgi galiba şimdilik yeterli.

Sorunuma gelince
Sunucuda (günde 2-3 defa gibi) bazen mysql bağlantı hataları meydana geliyor. Anca mysqld restart edince düzeliyor. Bu hataları da sunucudaki tüm siteler için vermiyor. Hep 3 site için veriyor ve geçici olmuyor. Yani sunucudaki diğer siteler açılıyor. O domainler için galiba mysqld stop oluyor. Tam olarak emin değilim. Çünkü nasıl buna bakabilirim bilmiyorum.

Bu durum gerçekten önemli çünkü farketmediğim sürece siteler kapalı kalıyor.

Acaba bu konuda neler yapabilirim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.