İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sunucumuz şuan çok yoğun. Forumumza giriş yapabilmeniz için Lütfen sürekli deneyin.

Sodom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Forumda hem eskiyim, hem yeniyim. Çok eleştirilsede İyinetadmin'in en sevdiğim yönü kimseye taviz vermemesi. İnsanlar bazı şeyleri çok geç öğrenecekler. Onlar, yaptıklarının yanlış olduğunu öğrenene kadar ben, sen, o veya bir başkası, ulaşmak istediği bilgiye ulaşamayacak, sorusunu soramayacak, cevap bulması zaman alacak. Yapılan şey ceza vermekten çok önce kendisine, sonra bilgiye ulaşmak isteyenlere saygısızlıktır.

Pekçok kişide sunucu var. Her sinir olan bir diğerine saldırırsa sadece gereksiz zaman kaybı olmuş olur ve sen , ben , bi başkası emeğinden olmuş olur. Efendilik en büyük serseriliktir. Bir sorununuz varsa önce efendice konuşmak, hatayı bulmak ve çözmek gerekir.

ilk mesajımda konunun ana fikrini söylemiştim. Hata yapana hatasını anlatarak olaylar çözülmez. Hata yapan banlanır. İzlediğiniz yol bence tamamen doğru.

İnsanlara ne kadar çok değer verilirse insanlar o kadar çok üste çıkmaya çalışır. Hatasını anlattıkça milletle daha fazla yüz göz olunur ve herşeyde herkez açıklama ister. Kimse hatasını kabul etmez. Belki %99'unda hatalı olduğu halde, geçen gün şunun olayında da böyle olmuştu, neden onda şöyle olduda bana böyle oldu diye %1 lik kısmın üstüne üstüne giderek hata içinde hata kollarlar ve üste çıkmaya çalışır.

Kullanıcı, banlanma olayını yanlışmı karşılıysa; Tehdit ederek değil, efendice düşüncelerini yazar. Bir yanlışlık varsa incelenir ve düzeltilir, yoksa banlanma sebebi hakkında bilgi verilir.

Sonuçta pek çok kişinin kafası akşama kadar dolu. Hepimiz çalışıyoruz, sürekli uğraş içindeyiz. Yanlışlıkta olur. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Efendilik herşeyin çözümüdür.

Ama bazı ufak banlanma sebepleri vardır. Kullanıcı bunu kendince doğru buluyordur ve sürekli banlanıyordur. Banlandıkça geri geliyor tekrar banlanıyorsa bu kişiye düşüncelerinin yanlış olduğu anlatılır ve bilinçlenmesi sağlanır. Bazı zamanlarda da hatasını anlatmak iyidir. Ama her zaman iyi değildir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.