Gelişen teknoloji ile insalar araba ile giderken cep telefonu kullanmaları kazalara sebebiyer veriyor. Bununla birlikte kameralı takip sistemleri, çarpma önleyici sistemler geliştiriliyor. Kendi kendine park edebilen otomobiller bir süredir piyasada var. Kendi kendine giden otomobiller ise henüz çok yeni özelle Google bu konuda bir çok çalışma yapıyor.
Zenginlere yönelik konforlu otomobiller üreten Infiniti firması Q50 modelli ile yarışa katıldı. Bununla kalmayıp arabanın gidişi ile ilgili bir test videosuda yayınladı. Yol boyunca başarılı giden araç özellikle virajlarda hatasız bir şekilde gitmesi oldukça güzel böylece yakın zamanda sokaklarda sürücüsüz giden otomobiller görebiliriz.
Yayınlanan videodan sonra Ön koltukta mutlaka bir sürücünün oturuyor olması gerekiyordu şeklinde eleştiriler geldi. Bende teknoloji ne derecede olursa olsun gerektiği durumda insanın müdahale etmesi gerekli diye düşünüyorum. Bu nedenle ön koltukta birinin oturmaması kazaya sebebiye verebilirdi.
Otomobil üreticileri kendi kendine giden arabaların geleceğinin açık olduğunu düşünüyorlar sanırım bir çok firma bu konuda çalışma yapmaya başladı. Nissanda Leaf adlı prototip otomobili ile yarışa katıldı. Rekabeti kimin kazanacağını bir kaç yıl içerisinde göreceğimizi düşünüyorum. Özellikle google kendi kendine giden otomobiller için bir işletim sistemi bile üretmesini bekliyorum ben.
Kaynak: http://teknolopi.com/surucusuz-otomobil-infiniti-q50/