İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

suse 7.2

A

Anonymous

Misafir
selamlar benim p2 400 bilgisayarım var ben 2.1 gb hdd'ye linux 7.2 kurdum. kısacası ben bu hdd'yi windows'a 2. hdd tanıttığım zaman 563mb olarak görüyor.
bu hdd^den linux'ı silmek istiyorum. yani format atıp linux 'ı silmek istiyorum ben yardımcı olursanız sevinirim.

A

Anonymous

Misafir
Merhaba

Anladigim kadariyla cevap vermek istiyorum.

1-) 2.1 olan diskimi w2K 563 Mb olarak goruyor diyorsunuz neden?
Sistem Windows 2000 mi yoksa windows 98,Me mi?
Normalde Windows icinde linux ile formatlanmis bir diski gormeniz mumkun degil? Sadece bu diski bios da 2.1 olarak gorursunuz. Eger ki windows icinde 563 Mb bir
D:\ veya E:\ diye disk goruyorsaniz bu demektir ki muhakkak ki sizin 2.1 olan Hardiskinizde Linux partitiondan haric olarak bir de windows partition var demektir.

Bu Hdd linux u silmek istiyorsaniz.
Windows acilis disketi ile sistemi acip komut satirindan ilk once komutu yaziniz
A:\fdisk /mbr ( Bu komut sizin Hdd in Master Boot record dosyasini silecektir.
Daha sonra tekrar A.\ Fdisk yaziniz ve karsiniza 5 tane menu gelecektir.
Bunlarda ilk once 5 secip oradan hangi Hdd uzerinde calisilacagini belirtip daha sonra 2 nolu menuyu secip 2.1 diskinizin HDD file formatini sileceksiniz. biraz karisik oldu ama sorun yasarsaniz foruma yazarsiniz.

Kolay Gelsin.

A

Anonymous

Misafir
Windows 98 acilis disketi ile ac.Fdisk yaz ve 5. menu`den 2. hdd ne gir.Partisyonlari kaldir.Daha sonra 1. menu yardimi ile tekrar olustur.Bir de ustune format atarsan partisyonunun tekrar Windows tarafindan 2.1 Gb olarak goruldugunu gorceksin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.