İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Soru Takip ettiğiniz seo siteleri/blogları nelerdir?

En çok takip ettiğiniz ve önerdiğiniz seo siteleri/blogları ?

• [url]www.seozeo.com[/url]

Kullanılan: 1 20.0%
  • [url]www.seoteknikleri.com[/url]

Kullanılan: 0 0.0%
  • [url]www.seohocasi.com[/url]

Kullanılan: 1 20.0%
  • Diğer (Konu altından belirtiniz yerli yabancı fark etmez ekleyeyim )

Kullanılan: 3 60.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gizemli LORD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar en çok tutulan seo sitelerini/bloglarını öğrenmek ve bilmediğimiz güzel seo site/bloglarının da farkına varmak amacı ile bu anketi ve konuyu açıyorum.

Bilmediğimiz güzel siteler var ise konu altından belirtiniz anketimize ekleyeyim ve anketimizi lütfen güncel tutalım.
[Önereceğiniz sitelerin içeriği lütfen sadece webmaster ve seo alanında olsun.]

Anketin Amacı:
En çok tutulan seo sitelerini öğrenmek,
Bilmediğimiz seo bilgi kaynaklarının farkına varmak...

ve saire... diye gider.​

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Araştırma yapmak iyidir. Ancak bana sorarsanız bu araştırmanın sonuçları size çok bir şey vermeyecektir. Çünkü amacınız net değil.

SEO konusundaki bilgi seviyeniz nedir? Eğer işin daha terimsel kısmındaysanız, işte SEO şudur, SEO budur diye bu siteler size bir şeyler katabilir. Başlangıç seviyesinde kendini geliştirmenin en iyi yolu ayrıca arama motorarının yayınlarını dikkatlice okumak ve temel bilgilerle tanışmaktır.

Temel bilgi sahibiyim ama kendimi daha geliştirmek istiyorum diyen herkes başta arama motorunun güncellemelerini bildirdiği resmi blogları olmak üzere bir çok kaynağı takip altına alabilirler. Başta Matt Cutts olmak üzere Google çalışanlarını, SEO kelimesini literatüre kazandıran ve bu işlere yıllarını veren kişileri Danny Sullivan, Rand Fishkin, Barry Schwartz, Bruce Clay gibi otoritelerin açıklamalarını takip edip okumak yararlı olacaktır. Sayıları çok fazla hepsini yazamıyorum.

Okuduklarınızı bir iki site üzerinde denemek size çok bir şey katmayacaktır. Çok sayıda siteler üzerinde deneyip görüp bazı sonuçlara varabilirsiniz.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Eif'e tamamen katiliyorum. Oncelikle arama motorunun kendi yayinlarini takip edin. Bu ne demek: Turkiye'de arama motoru demek Google demek oldugu icin Google yonergelerini mutlaka iyice okuyup anlayin. Mesela Google'un Youtube uzerinde resmi Webmaster Central kanali var buradaki her video birbirinden degerli, bunlari mutlaka izleyin. Google'un public yuzu Matt Cutts'in her soyledigi altin degerindedir, ozellikle son yillarda spam konusuna ne kadar yatirim yaptiklarini ve bu adamin spam takiminin basinda oldugunu dusunursek soylediklerinin ne denli degerli oldugunu anlayacaksiniz. Bilgileri ana kaynaktan yuttuktan sonra Eif'in bahsettigi kisileri takip etmek onemli bir adimdir. Bu kisiler tabiri caizse SEO alaninda yalamis yutmus sahsiyetler o bakimdan soyledikleri yaptiklari cok degerlidir.

Eger yukaridakilerden vakit kalirsa bu tur 3. sahis kaynaklara yonelebilirsiniz. Ama herkese tavsiyem bu tur kaynaklardan forumlardan aldiginiz bilgilerin direkt dogru oldugunu farzetmeyin. Dogru oldugu ispatlansa dahi bunun yakin gelecekte degisebilecegini unutmayin.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
seo blogu olarak [MENTION=6538]Eif[/MENTION] i takip ediyorum ben

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.