R
RSS
Misafir
Günüzüde kötü niyetli yazılımlar, hekerlık, internet suçları oldukça profesyonel kariyer haline geldi. Hatta çeşitli devletler savaş meydanlarından ziyade daha çok arka planda internet üzerinden savaş yürütmeye başladı.
Durum böyle olunca bir çok ülke siber korsanlığa karşı topyekün mücadeleye başladı. Türkiye'de ise şimdilik bilinen bir tek bilişim suçlarını inceleyen polis var. Dünyadaki duruma bakınca daha fazlasının yapılması gerektiği şart.
HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Amerika'da meydana gelen siber saldırılar korsanlığın boyutunu gözler önüne seriyor.
Geçtiğimiz yıl Obama yönetimi, ülkenin dijital altyapısının korunması için 'ulusal stratejik varlıklar' adı altında bir bildirge yayınladı. Bildirgede, "Siber güvenlik çarı" olarak adlandırılan bu göreve gelecek kişinin hükümet bürokrasisini koordine edeceği ve doğrudan Amerikan başkanına bağlı bir birim olarak hizmet vereceği kaydedildi.
Bilgisayar heklemek, deneyimli bir kötü endüstrinin içinde günlük teknoloji sporundan geliştiriliyor. İnternette sürüklenen kişisel bilginin çokluğuyla, kişisel bilgi ve kimlik hırsızlığı insanlar için her zaman ciddi bir risk taşıyor. Örneğin 2008 yılında FBI, internet dolandırıcılığı yöntemleriyle 264,6 milyon doların kaybolduğunu rapor etti. Hükümetlerin ise banka hesap numaralarından ve doğum tarihlerinden daha çok kaybedecekleri bilgiye sahip olduğu açıklanıyor.
Amerika Birleşik Devletleri ile Güney Kore'de bakanlık ve resmi kuruluşlara ait bir çok site, 4 Temmuz 2009 tarihinde bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Amerikalı yetkililer, siber saldırıyı Kuzey Kore'nin düzenlediğinden şüpheleniyor.
Bilgisayar korsanlarının saldırısına uğrayan internet siteleri arasında Beyaz Saray, Pentagon'un Ulusal Güvenlik Ajansı, İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları, Nasdaq borsası ve Washington Times gazetesinin bulunduğu bildirildi. Güney Kore'de ise devlet başkanlığı ile savunma bakanlığı, bankalar dahil 20'den fazla site, korsanların saldırısına maruz kaldı.
Kaynak: Veteknoloji