Merhaba arkadaşlar cuma - cumartesi - pazar yayınlanan TELEGOL programını internetten canlı versek acep kaç kişi izler sizce ?
fikirlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz
fikirlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz
Tutacağını sanmıyorum.
Telegol'ün reytingi zaten az, bir de insanlar neden internetten izlesin. Ayrıca çok iyi bir reklam olması lazım. Diğer türlü insanlar Google'da "canlı izle" diye aratınca her siteden izleyebiliyor.
Ama reyting bakımından ele alırsak Telegol yerine TRT'deki "Stadyum" programı olabilir.
Bence bir havuz oluşturmalısın. Sadece Telegol değil hepsini yayınlamayı dene. Maraton , TeleGol , Stadyum , %100 Futbol..
En gözdesi Rıdvan Dilmen-in programı galiba..
Katılıyorum, Ntv'deki Güntekin ve Rıdvan'ın programı baya sarıyor. Ben normalde spor programları izlemeyen biri olarak bu programı denk gelirsem bakıyorum. Konuk seçimleride iyi oluyor, Cem Yılmaz vs. katılmıştı ki o programda Kiev deplasmanı muhabbetine kopmuştum
Bence bir havuz oluşturmalısın. Sadece Telegol değil hepsini yayınlamayı dene. Maraton , TeleGol , Stadyum , %100 Futbol..
En gözdesi Rıdvan Dilmen-in programı galiba..
Çok iyi reklam kısmın televizyondan "şu siteden online seyredebilrsiniz" ile aşabiliriz diye düşünüyorum
trt fikrini de ilgili şahıslara sundum ve ilgileniyorlar
Ya aslında su vizyondaki veya dvd- vcd si cıkan filmleri uygun ucrete anlaşma yapılsa üyelik karşılıgı filmler kaliteli görüntüde izletilse maliyeti ne olur aca siz bu konuda bir kaç anlaşam vs yaptınız fikrinizi alamk isterim..
online film izleme sitesi dv veya vcd kalitesinde korsan degil lisansl alınarak paralı üyelik karşılıgı film izletmek..
Nereden kimsen izinler alınmaıs lazım acaba
şimdi herkes bedava varken paralı izlenirmi diyecek ama keliteli görüntü vss olsun ben paralı üyelik olurum yasal bir sitede
bu tür anlaşmaları tek bir kurum yönetmediğinden Cidden zor bir soru ;
ama bilgim dahilinde açıklayabilirim.
Saran gurubunun elinde 40bin adet film yayınlama hakkı bulunmakta.
fakat bu anlaşmalar genelde TV + radio gibi bölümleri kapsamakta.
internet te yayınlama hakları halen ana yapımcılarında bulunuyor .
şimdi türkiyedeki film getiren firmalarda bunları almak ve yayınlamak adına cidden büyük bir çaba sarfediyorlar.
asıl soru şu aslında ...
40.000 filmi internete koysak ve xx liraya üyelik xx adet seyredebilirsiniz. desek (bu ve daha üst kalite ile) acaba kaç kişi izler?
yani bu oran kaçta kaç olur ?
çevremizdekilere bile sorduğumuzda "amaaan bedavası varken ne para vericem size " cümleleri sarfediyorlar.
ama şöyle bir iş planı çıkabiliyor. büyük bir reklam firması ( elinde büyük firmaları bulunduran) ile ortak bir iş planı çıkarılabilir. ama filmlerin internet hakları alındıktan sonra yapılabilecek bir uygulama bu.
Türk yapımcılar için de şöyle bir örnekleme yapmak doğru olur.
her firma ile ayrı ayrı sözleşme yapmanız ve o sözleşmenin maddelerine bağlı kalmanız gerekir.
internet her ne kadar "global" de olsa , yapım lisansları o kadar global degil.
ülke ülke hepsini yazıp anlaşmaya bağlamanız gerekir.