İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

text reklam - link reklam (anlamları)

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sayım meslek taşlarım

text reklam denilince ne anlıyorsunuz?

link reklam denilince ne anlıyorsunuz?

bu iki ifade sizce aynı anlamamı geliyor

sizin neyi anladığınız benim için çok önemli

Yorum yapan arkadaşlara peşin peşin teşekkür ederim.

Saygılarımla

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Teşekkür edebileceğim birileri yok mu !!!
ben bu iki ifadenin birbirinin yerine kullanılıp kullanılamayacağını cidden merak ediyorum 8-10 kişi görüşlerini yazarsa bir konuda kararımı verecektim hala kararsızım.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
linkle text arasında elbetteki dünyalar kadar fark mevcut. normalde text link olarak belirtmek lazım reklam seçeneklerinde ben bile bazen text olarak yazıyorum. link reklam ise içinde herşeyi barındırır. text, resim, flash veya herhangi bir media dosyası üzerinden link verilebilir. kısaca link reklam tabiri yetersiz bir kullanım....

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tr.st' Alıntı:
linkle text arasında elbetteki dünyalar kadar fark mevcut. normalde text link olarak belirtmek lazım reklam seçeneklerinde ben bile bazen text olarak yazıyorum. link reklam ise içinde herşeyi barındırır. text, resim, flash veya herhangi bir media dosyası üzerinden link verilebilir. kısaca link reklam tabiri yetersiz bir kullanım....

teşekkür ederim. (çeşitli şeylere link verildiğinde de link reklam ifadesinin gereğinin yapılabileceği aklıma gelmemişti)

darXis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
"link reklam" bu ifade bana biraz acayip geldi, sonuçta internet reklamcılığı linke dayalı olarak çalışıyor, link verilmeden yayımlanan bir reklam ben görmedim şu güne kadar -1 kaç dev şirket reklamı hariç- , belki gören vardır?

text link de ise : gayet açık ve en sık kullanılan ifade, bir reklam metni yada cümleciği yada sözcüğü yazılıp linklenmesi.

afiet

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
darXis' Alıntı:
"link reklam" bu ifade bana biraz acayip geldi, sonuçta internet reklamcılığı linke dayalı olarak çalışıyor, link verilmeden yayımlanan bir reklam ben görmedim şu güne kadar -1 kaç dev şirket reklamı hariç- , belki gören vardır?

text link de ise : gayet açık ve en sık kullanılan ifade, bir reklam metni yada cümleciği yada sözcüğü yazılıp linklenmesi.

afiet

teşekkür ederim.

S

Sitebul

Misafir
Text reklam bana adsense gibi baslık acıklama ve link gibi belli bir anlam ve butunluk tasıyan reklam biçimi.

link reklam ise sadece site adı gibi tek veye 2 kelime gibi alınan reklam seklinde anlam ifade ediyor.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sitebul' Alıntı:
Text reklam bana adsense gibi baslık acıklama ve link gibi belli bir anlam ve butunluk tasıyan reklam biçimi.

link reklam ise sadece site adı gibi tek veye 2 kelime gibi alınan reklam seklinde anlam ifade ediyor.
bu başlığı açana kadar ben de böyle düşünüyordum ama fikrim yavaş yavaş değişmeye başladı.

fakat link reklam (bir iki kelimeye link verilmesi şeklini) ifade etme sorununa diğer arkadaşlar değinmediler.

arkadaşların dediği gibi link birçok şeye verilebilir bu noktada link reklam ifadesi biraz kapalı kalıyor. Fakat bir kelime yada isim tamlamasına veya sıfat tamlamasına link verilerek yapılan reklama ne diyeceğiz

AlwaysFc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Lınk reklam sadece lınkden olusan dıger bır arkadasımzın dedıgı gıbı site ismı olabılır ama text reklamda acıklama tanıtım da olabılır dıye dusunuyorum.Sonucta yazı ıle reklam anlamına gelıyor lınk verılmeden de bu reklam yapılabılır

Merlin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Öncelikle meslektasmiyiz bilmiyorum. Ben bilgisayar müh. ögrencisiyim :) Bu isi sadece hobi olarak yapiyorum.
Soruna gelince;
Text reklamda satirlarca yazi yazabilirsin yada deep link buna bir örnektir.

Link reklamda ise sitenin ismini kullanarak yada siteni anlatan en kisa kelimler kullanilarak yapilir.
Tabiki bunlar benim fikrim :)

Metin77

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Link reklam = bir iki kelimelik reklam
text reklam = sayfanin icerigini anlatan reklam. Google reklamlari gibi

Seal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Link Reklam diye bir isim yok, haybeye uydurmuşlar bence kim kullanıyorsa.

Ya -> BANNER REKLAM (Flash,video,vs... hepsini dahil edebiliriz)

yada -> TEXT REKLAM

Link reklam diye bir kavram yok yani, boşuna araya sokmaya yada açıklamaya çalışmasın kimse. : )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5