Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

Toplist İframe Can Sıkıcı Problemler

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Bir Toplistimiz var. Bazı site sahipleri ekleme kurallarında özellikle yazılı olmasına rağmen kodları iframe içerisine yerleştiriyor.
Tabiki o tarz eklemede bulunan siteleri kabul etmiyoruz.
Bazıları normal eklemeyle kabul edildikten sonra iframe içerisinden kodlarımızı yayınlamaya devam ediyorlar.
Az önce iframe ekleyen siteleri yönlendirmeye başladım.
Tabi bu durum canımı sıktı.
İframe olarak ekleyen siteleri tek tek bulup listeden silmek aklıma geldi ama hepsini tespit edememekten korkuyorum.

İşin özeti siteleri topliste yönlendirmek içime sinmedi.
Bu durumda siz olsanız ne yapardınız.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
disconnect; Senin iyi niyetli biri olduğunu az çok tahmin edebilliyorum, ama sence senin şu yaptığın doğrumu? ben sana söyleyeyim ben hiç bir siteme eklemiyorum sırf şu senin yaptım dediğin şey ve türevlerini yaptıkları için... Açıkcası toplist sahiplerinede bu konuda güvenmiyorum... Başka bir çözümü söyleyeyim ben sana kurallara diyorsunki toplist kodunu kaldıran iframeye koyanı kesinlikle sileriz toplistten, ama silmiyor yönlendirme yapıyorsun yani senin yaptığın külliyen zarar. Yaz o zaman deki koymazsanız ben sizin sitenizi böyle yaparım herkes bilsin o zaman neyin ne olduğunu.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Yaptığımın doğru olmadığının bilincindeyim ve bu durumdan rahatsız oldum. Hem sizden fikir alayım hemde bu konuda tecrübesi olanların fikirlerini alayım istedim.
Hile yapanları caydırabilmenin başka yöntemleri varmıdır öğrenme derdindeyim.
Gelen vuruşa göre değerlendirme yapıyoruz. Hit saymıyoruz.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
bence yaptığın doğru, kurallara uyulması gerekir,... güzel bir ders vermek gerekir bence böylelerine. ciddiyim yani

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bunun yolunu toplist olarak değilde dizin olarak bulursun kanısındayım, insanlar dizinlerin kodlarını seve seve ekliyorlar çünkü dizinlerin onlara faydaları oluyor... Senin siteni görmeden bilemem ama toplistlerin geneli bir işe yaramıyor siteler için... E buda haliyle insanları rahatsız ediyor eklemiyor kodları vs... Link kontrolünü gerçekleştirirsin olmayanı silersin başka çözümü ben düşünemiyorum...

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Önümüzdeki haftadan itibaren kodları iframe içerisine yerleştiren siteleri yönlendirmeye başlayacağım. Şimdilik o siteleri tespit etmeye çalışacağım.
İnsan kızınca aynen mywedding gibi düşünüyor. :D
Ama sonra sitenin devamlı gelen userlerini düşünüyorum. O sitenin adminin düşeceği durumu düşünüyorum. Site yönlenince heklendi sanılabilir. Ben böyle bir olayda sitemin geçmesini asla istemem. :(

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
yaptıgının site heklemekten ne farkı var?
O kişiler her türlü hukiki haklarınıda arıyabileceklerini farkındasın diymi?
ifframe yapıyorlarsa silersin. Ama yönlendirme vb. şeyler çok yanlış.

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iframede açılanları yönlendirdiğini söylüyorsun ozaman birazcıkdaha uğraşarak counter kodlarına eklentiler yaparak iframede acanları bir fonksiyonla -1 vererek saydırmazsın elbet webmaster sana dönecektir. Neden hitlerim sayılmıyor diye.. iframe kullananları nasıl yönlendirdiğinde önemli burda iframe mi framemi yönlendiriyorsun? ayrıt etmiyor diyorsan adamların siteleri frameli ise haksızlık etmiş olmazmısın?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Hite göre değil gönderilen ziyaretçiye göre toplist listeleme yapıyor. Hit saymıyoruz.
Siteyi iframe ile çağırdıklarında java koduyla site yönleniyor. Kodlamamız asp.
Biraz tecrübe eksikliğim var. :)

Bu arada umarım neden konuyu açtığımı anlamışsınızdır. Böyle birşey yapmak istemiyorum. Bu yüzden fikir almak amacım.

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Türkiyenin en büyük toplistlerinden birisi benim 1.5 senedir yayında.
Zamanında bende senin gibi kılı, tüğü arıyordum bıktım kendi haline bıraktım.
3 gün trafik gözlenmeyen siteler siliniyor.Toplistim javascriptli 1 defa dediğini düşünmedim.
En fazla 40 kişi onu yapmıştır.
Kul hakkı var uğraşma derim.

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hite göre değil gönderilen ziyaretçiye göre toplist listeleme yapıyor. Hit saymıyoruz.
Siteyi iframe ile çağırdıklarında java koduyla site yönleniyor. Kodlamamız asp.
Biraz tecrübe eksikliğim var. :)

Bu arada umarım neden konuyu açtığımı anlamışsınızdır. Böyle birşey yapmak istemiyorum. Bu yüzden fikir almak amacım.

amacım senin bilgini sorgulamak yada aksi bir düşünce değil ne amaçla konuyu açmış olduğunun farkındayım, daha önceden bu konu hakkında konular açılmıştı şanslısın ki image yüklemiyorlar :)

basit bir kontrolle bunu aşabilirsin diye düşünüyorum. cookie ve form kullanarak sitene gönderilen hitleri farklı bir sayfada karşılayıp 2 sayfada kayıt altına alabilirsin.bunu kullanan cok site var. Böylece robot kullanıcılarınıda refize etmiş olursun.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
Karşılama sayfası mantıklı geldi. Şu anda sitelere verdiğimiz kodları değiştirmeden nasıl yapabilirim araştıracağım.

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Karşılama sayfası mantıklı geldi. Şu anda sitelere verdiğimiz kodları değiştirmeden nasıl yapabilirim araştıracağım.

üyelerin yönlendirdiği url'yi buraya yazsan alternatif sunarak işini kolaylaştırabiliriz mesela ehueh.com/?id=2500 şeklinde olsun request.querystring değerine göre bir şart yazarsın

if request.querystring("id")<>"" then

buraya bir form prosedürü yazarsın id değerini hiddeninput içinde tutar
butona tıklayınca db yazdırırsın falan filan :) kolay gelsin

yaparsın

end if

eklenti:
Şöyle bir sorunla karşılaşabilirsin bunu yaptığımda linkten gelen botlar sitemi indexlerken ne görücek?
bir fonksiyon tanımlarsın botların useragent değerlerini array() tanımlayıp karşılaştırırsın botsa direk ana sayfaya yönlendirirsin :)
http://www.tnl.net/ua/OS/Web-Based bu adresten yararlanabilirsin

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
yönlendirmen yanlış uyarı sayfası koyabilirsin veya silebilirsin hepsini tektek/toplu

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
toplistcilerin hiç birine güven yokki(senin yaptıgın gibi). sen haklısın ama sitesine ekleyenleride düşün. adamlar .js li kod verip trojan download ettiriyorlar. 10tane link veriolar. Ya toplistini kapatıcaksın yada onaylamazsın. (aynı dert bendede var)