İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

‘TT, kotayı aşan kullanıcıyı uyarmalı’

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Tüketiciler Birliği, Türk Telekom’un, ADSL kullanıcılarına aylık kotayı aşmaları halinde uyarı mesajı göndermesi gerektiğini vurguluyor. TT ise uyarı mesajının gereksiz olduğunu savundu.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 12:31 ET 16 Ağustos 2006 ÇarşambaADANA - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, bağlantı hızlarının iki katına çıkmasıyla kotaların farkına varılmadan kolayca aşılacağını ve kullanıcıların yüksek faturalarla karşılaşabileceğini belirtiyor. İnternette oynanan oyunlar veya film indirme nedeniyle kota kolaylıkla aşılabiliyor, bu da ay sonunda kullanıcının faturasına yansıyor.

İnternet bağlantılarında, TT kullanıcıyı kotayı aşıp aşmadığı hakkında uyarmıyor. Dolayısıyla ne kadar kota kullandığını kullanıcının kendi kontrol etmesi gerekiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, “Ancak bu biraz teknik bir konu olduğu için her kullanıcının bunu yapması mümkün değil. Bu nedenle, ADSL servis sağlayıcısı olarak Türk Telekom, kullanıcıların kotalarını ölçmesini sağlayan küçük bir programı ücretsiz sunmalıdır” diye konuştu.

TT: KULLANICILARI KOTA AŞIMINDA UYARMAMIZA GEREK YOK
Türk Telekom Adana İl Müdür Yardımcısı Elife Sarı ise, limit aşımıyla ilgili bilgilerin abone olunurken verildiğini ifade ederek, “Abonelerimiz sitemizden aylık kullanım miktarlarını gösteren bilgilerine ulaşabiliyorlar. Bu nedenle, kota ölçen veya bildiren bir programı vermeye gerek görmüyoruz” dedi.

Sarı, “Günde 8 saat kullanımla kotanın aşılacağı diye bir yanlış anlaşılma var. Abonelerimiz, günde 8 saatten az kullanmalarına rağmen, kota aşımı yaşadıkları yönünde şikayette bulunmaya başladılar. ADSL’de önemli olan, bağlantı süresi değil, indirilen veri miktarıdır” şeklinde konuştu.

KOTA UYGULAMASI KABARIK FATURA GETİRİYOR
Türk Telekom, 1 Ağustos tarihinden itibaren, 3, 6 ve 9 gigabyte kotalı bağlantıya sahip kullanıcıların 512 kilobyte olan bağlantı hızını, herhangi bir tarife değişikliği ve fiyat artırımı olmadan 1 megabite (1024 kilobyte) çıkartmıştı. Kotalı ADSL tarifesinde, kullanıcılar aylık 3, 6 ve 9 gigabyte kullanım kotalarını aştıklarında, kullandıkları megabyte başına aylık ücrete ek olarak 1 YKr ödeme yapmak zorunda kalıyor. Birçok kullanıcı, internette beğendikleri uygulamalardan yararlandıkları için kotaların ister istemez aşıldığını ve beklenmedik faturalarla karşılaştıklarını ifade ediyor.

Kullanıcılar ADSL hattında kota aşımı adslkota.ttnet.net.tr adresinden kullanıcı bilgileri ve şifre girerek kontrol edebiliyor.

Varista

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gereksiz olduğunu savunurlar çünkü kota aşsınlarda para alalım diye bekliyorlar.

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Geçen ay 29 YTL yerine 96 YTL ödedim kota aşımından dolayı.Sonra hemen limitsize çevirdim.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
otoyolda da hız limiti vardır, 120 yazar tabelada. siz geçtim mi geçmedim mi diye kilometre saatinden kontrol edersiniz. türk telekom zaten baştan 3-6-9gb demiş sınıra, takip etmek kullanıcının görevi olmalı. bana göre kullanıcı takip etmeli. ha onunla mı uğraşacağım derseniz limitsiz kullanırsınız olur biter.

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ama araba kullanmak için ehliyet alıyorsun. hız limiti nedir? trafik kuralları nedir? bilmen gerekiyor. adsl kullanmak için böyle bir lüzuma gerek yok. bilinçsiz kullanıcılar limitin ne olduğunu, nasıl aşıldığını bile bilmiyor.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BiLHost' Alıntı:
Geçen ay 29 YTL yerine 96 YTL ödedim kota aşımından dolayı.Sonra hemen limitsize çevirdim.

Aynı şekilde 3GB kota fazla kullanımdan dolayı 83ytl gelince 512 sınırsıza geçmek zorunda kaldım.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o zaman kullanmayacak kardeşim adsl ne olduğunu bilmiyorsa. türk insanı bir şey sormayı ayıp kabul eder her zaman. statik ip ister misiniz diye soruyorlar adama adam tamam diyor ne olduğunu bile bilmeden. o zaman o adam 3gb'ı da geçer 45gb'ı da geçer bir şey yapamazsın.

sertac82

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aklıma bizim pederle eve adsl bağlattığımız gün geldi ploop. babamın üzerine hat neyse eleman soruyo 5 ytl farklı statik ip ister misiniz? bizim peder tabi diyo 5 ytl fazla verelim kaliteli olsun.

durum budur :D

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
geçen ay 18gb çekmişim direk 180ytl mi gelir yoksa bir tavan fiyatı var mı ? (3 GB'liler için)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni bilgisayar alıp ADSL bağlatmak isteyen ya da yıllardır bilgisayar kullanmasına rağmen ADSL ile yeni tanışan insanlar geliyor bazen bana.ADSL modem seçiminde ve abonelik işlemlerinde yardımcı olmamı istiyorlar.

Ve gelen ilk soru,"3 GB limitli ile günde 8 saat bağlanabiliyormuşuz galiba dimi?" oluyor.Türk Telekom'un bir sayfasında bunla ilgili bir örnek vardı.İşte yaklaşık şu kadar resim çekilse şu kadar text çekilse günde yaklaşık 8 saat yapar diye.

Şimdi gel de bu kullanıcıya limit ne anlat.Adam 8 saat boyunca film indirip sonra limiti aşmadım havasına giriyor sonra.

Bence ploop'da haklı tersini düşünenler de.Sonuçta Türk Telekom'un uyarma zorunluluğu yok.Ama bu uyarı bir hizmettir aslında.

Bunu şuna benzetebiliriz.Turkticaret'le çalışan herkes ay sonunda kartlarından habersiz çekilen yüksek trafik aşım miktarlarından şikayetçi.

Ama diğer firmaların büyük çoğunluğu trafik limiti dolmak üzereyken mail göndererek kullanıcıyı bilinçlendiriyoruz.

Bizlerin bu maili gönderme zorunluluğu yok.Çünkü zaten kontrol panelde herşey ayrıntılı yazıyor.Ama bu sonuçta bir hizmettir.

Ama bu Türkiye'de bu Telekom varken hizmet beklemek ne derece mantıklı??İşte o tartışılır :)

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Maximp3.tk telekoma rakip çıkmasına izin verilmiyor.

Telekomu yabancılara 3 KURUŞ paraya peşkeş çeken Akp hükümeti malesef telekom ile ilgili tekelcilik uyguladı.

Telekoma rakip çıkabilme yılını da 2014 olarak belirlediler.

Yani kanunan 2014 e kadar rakip beklemeyin boşuna.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.