Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

TTNet'in https açığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

XR9

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
117
İşyerimde hat sahibi sağolsun, ödenmemiş faturalar sebebiyle bir kaç gündür internetim kapalı. Bu gidişle kendi hattımı açıcam sanırım ortakla mortakla yürümüyor bu işler. Neyse konuya gelirsek bildiğiniz üzere internet kesilince ttnet direk fatura ödeme ekranın yönleniyor. Bu sayfanın açılması içinde https isteklerine izin vermişler.

Yani güvenlik sertifikası bulunan tüm sitelere internet kesikken girilebiliyor. Örneğin godaddy, kariyer.net, facebook, google wave, gmail gibi sitelere girebiliyorum. gtalk bile kullanılabiliyor. Wave üzerinden baya bir dosya transferi yaptım, hatta can sıkıntısından lfs.net'ten 150mb'lık yarış simulasyonunu bile indirdim :)

Olurda internetiniz kesilirse aklınızda bulunsun.

simsir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
133
İlginç, yalnız ileride loglardan hareketle internet kullandığınız farkedilirse, başınıza iş açabilirsiniz. Yada ben fazla paronayakım. :p

XR9

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
117
Bence fazla paranoyaksın :) Zaten hat benim üstüme değil, naparsa yapsınlar. Para veriyoruz faturayı ödemiyor adam. Kendi işimi kendim görücem bundan sonra.

Ozcan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
428
İlginç, yalnız ileride loglardan hareketle internet kullandığınız farkedilirse, başınıza iş açabilirsiniz. Yada ben fazla paronayakım. :p

tıkladı girdim dersin :) benim kesildiğinden haberim yoktu.

ErdeM

0
Onaylı Üye
Açılan Konu
160
Onlar kendi içindeki sorunları halletsinler önce,neden böyle bir açık var? Ondan sonra giren adamlara niye girdiniz derler :)

simsir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
133
Dedikleriniz doğru yakında "belki" farkederler de birşeyler yaparlar.

mathiaxbars

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
206
uzun zamandır böyle , ama bir süre sonra büyük bi ihtimal yasal kağıt geldiği için umursamamışlardır

Loi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
145
TTNET'in neyi doğru ki?
Dün akşam üstü bi çalışma yaptılar yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Çalışma bitsin diye bekledim baktım bitecek gibi degil 11 sularıdan uyumuşum. Gece bi ara baktım çalışma bitmiş ama bizim sunuculara ait bir kac IP block'una erişilmiyor. [email protected] a mail attım sabah 7 gibi düzeltmişler.

Bi defasında yine çalışma sonrası 2 gün kadar yahoo nun bazı IP blocklarına erişememiştik. Daha haber vermesek öylede kalacaktı belkide. Bu ttnet mühendis yerine manav kasap mı çalıştırıyor içeride bilemiyorum. Route özürlüler.

simsir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
133
TTNET'in neyi doğru ki?
Dün akşam üstü bi çalışma yaptılar yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Çalışma bitsin diye bekledim baktım bitecek gibi degil 11 sularıdan uyumuşum. Gece bi ara baktım çalışma bitmiş ama bizim sunuculara ait bir kac IP block'una erişilmiyor. [email protected] a mail attım sabah 7 gibi düzeltmişler.

Bi defasında yine çalışma sonrası 2 gün kadar yahoo nun bazı IP blocklarına erişememiştik. Daha haber vermesek öylede kalacaktı belkide. Bu ttnet mühendis yerine manav kasap mı çalıştırıyor içeride bilemiyorum. Route özürlüler.

Çalışanlarının birçoğu bilinçsiz ve şirkete düşman zaten. Bi ara eylem yaptıklarında canım fiberoptik kablolarını kesmişlerdi de üzülmüştük.

http://www.stargazete.com/ekonomi/telekom-da-sendika-kaprisi-70-milyonu-hattan-dusurdu-4781.htm

...::LorD::...

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
124
:) konuşacak olsan mangalda kül bırakmazlar şöyle mühendislerimiz var diye. bir GSM şirketi biliyorum 4 milyonluk kullanıcı database'i çalındı. database kullanıcıların telefon numaraları isimleri vb. bilgilerden oluşmakta. büyük bombaya gelelim database'in türü nedir?

tabi ki mdb :D

ismozalp

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
76
https açığı ile bir çok surf sitesine girebilirsiniz yani internetiniz açık gibi davranabilirsiniz :)

ozanTi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
86
hey maşşallah bizimkilere söylesem de acaba faturayı yatırmasalar mı :D

Brky

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
18
bayadır var bu açık sayılmaz aslında ttnet'de bunun farkında çünkü kredi kartıyla ödeme yaptırıyor teb.com.tr üzerinden o sebeple açık bırakmışlar sanırım :)

Loi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
145
bayadır var bu açık sayılmaz aslında ttnet'de bunun farkında çünkü kredi kartıyla ödeme yaptırıyor teb.com.tr üzerinden o sebeple açık bırakmışlar sanırım :)

Sadece teb'e ait IPlere erişilmesi için limitlenebilir. Ama limitlemesinler :)

ozanTi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
86
az önce aklıma geldi denedim de kotalı kullanıcılar içinde işe yaraya bir yöntem olabilir :)

DincerAydogdu

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
113
Konuyu pek dallandırmamanızı tavsiye ederim.

OnuR

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
75
Dallanırsa fixlerler de ondan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...