sohbet odaları

Türkçe Karakterli Domainler Nasıl Listeleniyor ?

werci

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
0
225 Aydır Üye
arkadaşlar, türkçe karakterli domain almayı düşünüyorum ama google nasıl listeyor onu merak ediyorum.. Mesela şövalye.com'u alıcam google aramaların domain şövalye.com diye mi gözükecek yoksa xn--valye-iua84e.com şeklinde anlamsız olarak mı gözükecek ?

Merlin

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
1
Şube
Tuna Nehri
214 Aydır Üye
Türkce karakterli domainler tutulmadi tutulacaginida zannetmiyorum. Bir zamanlar almanca karakterli domainler almistim. Ama gelecegi yok bu domainlerin.

tiva

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
4
244 Aydır Üye
Türkçe domainlerin tutulması mümkün (standart karakterli adres sayısına göre çok fazla sayıda olmaz), ff zaten destekliyordu, artık ie 7 de destekliyor. 1 ay önce nic.tr yönetimide türkçe karakterli domain satışına başladı.

Özellikle askilani.com gibi domaine sahip olanlar aşkilanı.com u da almayı düşüneceklerdir ( ICANN kararlarınada baktığımızda bu tür domainlerde uzun bir zaman daha mail adresi vs. gibi kullanılamayacağını görüyoruz, uzun bir zaman yönlendirme olarak kullanılacak)

mgora

Şen Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
206 Aydır Üye
İlerde yüzüme çarpanız için yazayım
"Ben türkçe karakterli domaine inanmıyorum"

visitistanbul

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
9
Şube
Bebek
205 Aydır Üye
Ya bence Vista çıktığı vakit içinde bir çok eklenti olacak bu Türkçe karakterlere , TLD lere falan uyum gelecek . Devlet Türkçe karakter alan adının peşinde diye biliyorum

• Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.