İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tuğla ve Mantolamayı bitiren buluş! "İzoduo"

Cybokron

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Kasım 2008
Mesajlar
530
Reaction score
21
Konum
istanbul
Ürolog Hüseyin Lüleci'nin şirketi atıkları ürüne çeviriyor. Tunçbilek ve Seyitömer gibi termik santrallerin külleri, İzoduo ile yalıtımlı duvar bloku oluyor.

20120607124805_izoduobulus.jpg


İzoduo duvar blokları, dışı hafif beton plakalardan, içi EPS'den meydana gelen kompozit yapı elemanları. Ürünün içerisinde kullanılan EPS ile yüksek ısı, ses ve nem yalıtım sağlamakta. Bu nedenle İzoduo, mantolama yaptırmanıza gerek kalmadan yüksek ısı, ses ve nem yalıtımı sağlıyor.

ISI KAYBINI YÜZDE 70 ÇÖZÜYOR

Yüzde yüz yerli ürün olarak üretilen İzoduo’nun bina kaplama malzemesi olduğuğu buna ek olarak da bina içerisinde kullanılabilecek. Mantolama yaptırmanıza gerek kalmadan bu bloklar ısı yalıtımı sağlıyor. İzoduo bloğu tuğlave gazbeton 'a nazaran üstün özelliklere sahip. Isı geçirgenlik katsayısı U =0,29 W/m²K ısıtma ve soğutma da enerji tasarrufu sağlıyor.

Bu bloklar da 1 m² ortalama bitmiş duvar ağırlığı yaklaşık olarak 112 kg’ . Ayrıca kuru birim hacim kütlesi 531 kg/m3’ .

ÖRÜLMESİ DAHA KOLAY İŞÇİ İÇİN DE KOLAYLIK

Düzgün yüzeyli ve düzgün kenarlı olması nedeniyle gönyeli duvar oluşturmak çok kolay. Duvarların iç yüzeyine ince alçı kaplaması, dış yüzeyine ise ince bir sıva uygulaması yeterli oluyor. Yapı duvar örüm aşamasında uygulama taktikleri ile çok kolay ve pratik. Özellikle uygulama videolarında açıkça belirtilmiş.

İnşaat yapımı sırasında bir işçinin günde 25 metrekare duvar ördüğünü hatırlarsak İzoduo (çift izolasyon) adıyla ürün işçinin bir günde 50 metrekare örebileceği ve işlerin daha hızlı biteceği görülüyor.

TUĞLADAN HAFİF VE 3 KAT DAHA FAZLA DAYANIKLI

Bu bloklar hızlı, hafif ve sağlam bir ürün olduğu , ürünün hafifliğinin bir duvar ağırlığının yaklaşık yarısı olduğu, gaz betondan daha hafif olduğunu ama tuğladan 3 kat daha sert olduğunu görüyoruz.

HER BOY VE ŞEKİLDE ÜRETİLEBİLİYOR

Yalnız Türkiye değil dünya patentinin ellerinde olduğu bilinen İzoduo ürününün, üretim yöntemlerinin yalnızca kendilerine ait olduğu, benzer bir üretimin olmadığını belgelerinde görüyoruz.

Ürünün büyük bloklar halinde döküldüğünü çok düzgün bir biçimde kesilerek piyasa sundukları açıklanıyor.

Parçaların küçükten büyüğe değil büyükten küçüğe işlendiği ve istenilen ebatta üretim yapılabildiği bilgisini veriyorlar.

Bu bloklar 60 dB şiddetindeki gürültüyü soğurabilmekte ve bu blokla örülen duvarlarda nem oluşmamakta, bu nedenle de duvarlarda çatlak, dökülmeler ve sıva izleri oluşmamakta. Ayrıca mikroorganizma üremesine engel olmakta. Bu bloklar üzerinde yapılan testte, yüksek basınçta uniform yapı bozulmadığı tespit edilmiş.

YÜZDE 100 ÇEVRECİ

Son derece çevreci olan ve Doğal hammaddelerden üretilmekte olan İzoduo blokları , yapımında tuğla fabrikaları gibi tarım toprağı kullanılmamakta. Bütün tuğla fabrikalarının domates, biberin vb sebzelerin üretildiği kırmızı toprağı alıp pişirip kullanıldığı, aynı işlemin kiremit üretiminde de yapıldığını bildiğimizden, İzoduo üretiminde toprağın kullanılmadığını, dünyadaki rezervlerinin yüzde 65’i Türkiye’de olan ‘pomza taşı’nı kullandıkları belirtilmiş.

Bu yöntemle taşın ekonomiye de kazandırıldığı ve firma prensipleri olarak bunu çok önemsedikleri gözlemleniyor. Yapısında radyoaktif ve toksik maddeler içermemesinin yanı sıra üretim prosesinin de çevreci olması nedeniyle tam bir doğa dostu. Ayrıca şantiyede fire oluşmaması sebebiyle de çevreye atık moloz bırakmamakta.

'Yeşil' oskarı Green Dot'tan üç ödül

İzoduo'nun dünyada yeşil ürün oskarı olarak bilinen Green Dot Awards'tan 3 ödül aldığı geçen yıl Amerika menşeli ödüllerde üründe ikincilik, building method'ta üçüncülük ve onur ödülü sertifikası aldılar. Ayrıca Eskişehir Sanayi Odası’ndan yılın Teknoloji Ürün Geliştirme Ödülünü aldılar.

MANTOLAMADAN DAHA UCUZ DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

Mantolama gerektirmeden yapıyı ısı yalıtımı, ses yalıtımı, deprem ve yangına karşı dirençli yaptığı için ekonomik. Isı kaybını binanın dışını İzoduo ile kaplayarak yüzde 70 çözüyor ve bu yöntem mantolama da değil.

Normal de mantolama yapılırken binanın dış yüzeyinin strafor ile kaplanıp üzerine file yerleştirilip sıva yapılarak gerçekleştiği ve mantolamanın yaklaşık 10 yıl ömrü olduğu ve 10 yıl sonra değişmesi gerektiğini bilinir. Ama bu ürünler bu sorun ortadan kalkıyor.

Mantolama da ikinci bir maliyet ve atık probleminin söz konusu olduğu, bu sorunu da bu ürün ortadan kaldırıyor.

TUĞLA TARİH OLUYOR

İçi straforlu dağılmayan ve iki taş tarafından sıkıca tutulan blok duvarlar olduğu gibi köşelerde kullanılacak şekilde de yer alıyor.

Ürünün tuğlaya tamamen alternatif olduğu İzoduo kullanıldığında tuğlaya ihtiyaç olmadığı görülüyor.
Testere ya da makine ile de kesilebildiği kesim işleminin duvarlarda herhangi bir kayba neden olmadığını anlatıyor. Kolonların dışında da kolonları dökerken de İzoduo kullanılabiliyor.

Kalıp yaparken kalıbın içerisinde de straforun yerleştirilebileceği, kalıp söküldüğü zaman ürünün yapışık olarak kaldığı gözlemlenmiş. Duvar örerken İzoduolar çimentolu yapıştırıcı ile örülüyor…

YALNIZ YALITIM ARACI DEĞİL İNŞAATTA DEVRİM

Ürünün yalnızca yalıtım gibi de algılanmaması tamamen yeni bir inşaat tekniği olduğu ve ürünün inşaat süresini de hızlandırdığı bilgisi de yer veriliyor.

Fuarlarda ürünü tanıtırken İzoduo’yu akvaryumda da sergiledikleri ve sudan hafif yapısı ve su geçirmemesi nedeniyle suda yüzdüğü görülüyor.

MANTOLAMADAN YÜZDE 250 DAHA ETKİLİ

İzoduo’nun pomza taşı, çimento, pomza tozu ve özel bir yapıştırıcı ile yapıldığını ve normal bir tuğlaya göre maliyetin yüzde 30 daha ucuz olduğu, normal mantolamaya göre yüzde 250 daha fazla izolasyon sağladığı görülmüş. Yeni yasaya göre artık yeni binalarda izolasyon mecburiyeti isteniyor.

YANGINA DEPREME DAYANIKLI NEM KAPMIYOR

İzoduo’nun yangına ve depreme karşı dirençli olduğu, yanmazlık başta olmak üzere TSE onaylı birçok testen geçtiğini belgeliyor. Özellikle dış yüzeyindeki hafif betonun içerdiği volkanik yapı sayesinde ısıya dayanıklı. Yüksek sıcaklıklarda alev almıyor, şekil ve boyut kaybı olmuyor, duman çıkarmıyor ve böylece yapılarda yangın emniyeti sağlıyor.

Yapılan testlerde İzoduo'nun ilginç bir özelliği çıkıyor. Deprem sırasında straforların etrafındaki taşlardan kopmadığı ve deprem testlerinde yamulduğu, kırıldığını ama dökülmediğini ve tıpkı otomobil camı gibi kırılsa da dağılmadığı gözlemlenmiş.

Tuğlanın nemi emmesine rağmen İzoduo’nun içerisine hiçbir şekilde nem almadığı binaları nemden koruduğu gözlemlenmiş.

ATIĞI YOK YÜZDE YÜZ GERİ DÖNÜŞÜMLÜ

Son derece çevreci bir ürün olduğunu ifade eden Lüleci İzoduo’nun yüzde 100 geri dönüşümlü olduğunu, üretilirken ve üretimi bittikten sonra hiçbir şekilde atık olmadığının altını çiziyor.
İzoduo’nun ömrünün bina ile bir olduğunu, bina durdukça İzoduo’nun da duracağı bina yıkılına kadar malzemenin kendisini muhafaza ettiği gözlemlenmiş.

Çevre konusunun öneminin 10 yıl sonra daha iyi anlaşılacağı ülkemizdei büyük binaların 10 yıl sonra parça parça döküleceği ve gelecekte atık sorununun ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkacağını iddia ediyor.

Aslında çevre konusunun çok ciddi bir sorun olduğunu fakat önemsenmediğini düşünülmediğini anlatıyor.

Binaların makyajlandığını süslendiğini ve buna ciddi paralar harcandığını anlatan Lüleci, mantolama maliyetinin İzoduo’nun maliyetinden daha pahalı olduğunu hesaplarla ortaya koyuyor.

BİNA MALİYETİNİ YÜZDE 20 TUĞLA MALİYETİNİ YÜZDE 30 DÜŞÜRÜYOR

Statik hesaplar İzoduo ile yapıldığında, tuğladan daha hafif olması nedeniyle, çimento, demir, duvarda bina maliyetinde yüzde 20, tuğla maliyetinde yüzde 30 daha karlı olduğunu ortaya çıkıyor ve binaların yapım süresinde mantoloma ve yalıtım gibi sorunları hallettiği için inşaatların daha kısa sürede tamamlandığını ortaya çıkıyor.

Evlere duvarlara bir şeyler monte ederken alçıların dökülüp, tuğlaların kırılabildiğini İzoduo ile örülen duvara dübel olmadan vidanın da kolaycı takılabiliyor.

YURTDIŞINDAN YOĞUN TALEP VAR

İzoduo’nun yurt içinde her bölgede ve her ilde bayileri çoğalmaya devam ediyor. İzoduo ürünün yurtdışından oldukça yoğun talep var. Türki devletlerden özellikle talep patlaması yaşanıyor.
Mantolama gerektirmeyen yalıtımlı duvar bloğuna ulaşmak için web sitesini ( http://www.izoduo.com ) ziyaret edebilir; +90 216 425 00 06 telefonundan bilgi alabilirsiniz.


Tanıtım filmi:

http://youtu.be/NC0AkNhZjV8

http://www.veteknoloji.com/tugla-ve-mantolamayi-bitiren-bulus-53775--.html

_________________________
Composed/Posted with WYSIWYG BBCode Editor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst