İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türk sanal pos veren yerlere altarnatif olarak.

sessizliktr

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2004
Mesajlar
364
Reaction score
0
Selam arkadaşlar. Biliyorsunuzki türk bankalarından sanal pos almak zor. vergi levhası , ticaret odası kayıtı vs. olsa bile faliyet süresi istiyorlar en az 6 ay. ve daha önce o bankayla calısmıs olmak gerekiyor. Sanal pos alamadım türk bankalarından acaba altarnatif önerebileceğiniz siteler varmı sanal pos için?
2checkout nasıl? komisyon oranları nelerdir ve ne zaman aprayı yatırırlar.
ek olarak paypal ı sanal pos olarak kullanabilirmiyim. amerika da yada almanyadan bir arkadşımın üstüne açsam paypal hesabını? paypal ın kredi karti ile ödeme hizmeti var değilmi? yardımcı olursanız sevinirim.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
6 ay oldugunu bilmiyordum acikcasi bankam ile henuz gorusmedim ama islemin kisa surecegini dusunuyordum, soyledigin gibi ise kotu birsey bu.

2CO normalde iyi diyebilirdim, 49 USD ile giriyorsun %4.5 + 0.55 cent idi komisyon, endustri standartlarinda normal. Ancak 2CO web sitesi uzerinden satis yapmak zorundasin, kesinlikle bir payment gateway veya sanal pos degil. Sadece internet hizmetleri satan online dukkan olarak bak oraya, farkli bir seyde direk garip garip cevaplar yaziyorlar. Gecenlerde bu tarz bir tartisma yasadim, satin alanlarin bilgilerini gorup onaylamam lazim, bana online mail order formu gonderip imzalamaliar dedim. Yok olmaz filan dediler, kendilerine gore haklilardir, ancak alisveris yapanin kim oldugunu kredi karti numarasini gormezsem onaylayamam. Bunu sordum diye hesabimi kapattilar, ya da ben oyle oldugunu saniyorum. Neden? sorusuna 1 haftadir cevap bekliyorum. Ayda bir kere odeme yolluyorlar, cek veya wire transfer.

Paypal uzerinden kredi karti ile satis yapabilirsin ancak parayi Turkiyeye getirmek icin Amerikan ya da Alman bir ortaga ihtiyacin oldugu dogrudur.
 

sessizliktr

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2004
Mesajlar
364
Reaction score
0
sağol "aforizmalar"
paypal ı kullanmayı deneyecem. paypal da güvenlik olarak ne yapmalıyım. baskaları başkalarını kredi kartı ile üye olmaması gibi kendin üst yazında acıklamışsın. güvenliği en iyi şekilde nasıl yapabilirim. kolay gelsin.
 

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Nisan 2004
Mesajlar
1,276
Reaction score
0
Konum
Türkiye
PayPal Nedir ?

PayPal, e-posta adresi olan herkesin güvenli bir şekilde para gönderip alabilmesine olanak sağlayan alternatif bir ödeme sistemidir. Bu sistem bazı e-ticaret sitesi tarafından temel ödeme sistemi (eBay-www.ebay.com gibi), birçokları tarafından da alternatif ödeme sistemi olarak desteklenmektedir.

PayPal 56 ülkeden kullanıcı kabul etmektedir. Bu ülkeler kullanıcıların PayPal hesaplarında biriken parayı alma alternatiflerine göre dört gruba ayrılır.

*
Birinci grupta bulunanlar biriken paralarını kendi ülkelerindeki yerel banka hesaplarına veya ABD'de bulunan banka hesaplarına aktarabilirler.
*
İkinci gruptaki ülkelerdeki kullanıcılar biriken paralarını ABD'de bulunan banka hesaplarına aktarabilir veya çek olarak talep edebilirler.
*
Türkiye'nin de içinde bulunduğu üçüncü gruptaki ülkelerin kullanıcıları biriken paralarını sadece bir ABD bankasındaki hesaplarına aktarabilirler.
*
Dördüncü gruptaki ülkelerin kullanıcıları ise PayPal ile sadece para gönderimi yapabilirler, para alamazlar.


PayPal Nasil Calisir? PDF Yazdır E-Posta

E-posta adresinizi kaydederek sisteme üye olduğunuzda PayPal sizin için bir sanal cüzdan açar. Hesabınızı aktifleştirip sanal cüzdanınızdan ödeme yapabilmek için öncelikle bir banka kartınızı PayPal hesabınıza kaydetmeniz gerekiyor. Bu kart isterseniz bir kredi kartı (Visa, Master Card, American Express veya Discover) isterseniz de üzerinde Visa ya da Master Card logosu bulunan bir ABD bankasına ait sıradan bir banka kartı (ATM Kartı) olabilir. Hesabınızı aktifleştirdikten sonra e-posta adresini bildiğiniz herhangi bir PayPal üyesine (kişi veya şirket) ödeme yapabilirsiniz.

PayPal, ödeme için birden fazla alternatif sunar:

1.
PayPal üyesi iseniz, www.paypal.com adresinde bulunan hesap yönetim sayfanızdan e-posta adresini bildiğiniz herhangi birine para gönderebilirsiniz. Para gönderdiğiniz kişi eğer hali hazırda PayPal üyesi değilse gönderilen iletide kendisine nasıl üye olacağı ve hesabındaki parayı nasıl alacağına ilişkin bilgiler sunulmaktadır.
2.
PayPal üyesi iseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken alışverişinizi sonlandırmak istediğinizde sitenin sizin için hazırladığı PayPal ödeme arayüzünden PayPal hesabınıza ait e-posta adresiniz ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistemin en güzel yönü kredi kartı bilgilerinizi PayPal üzerine kaydettikten sonra kredi kartı bilgilerinizi her sitede yeniden vermek zorunda olmayışınızdır. Bu sitede sizin için açılan PayPal ödeme arayüzünde, PayPal kullanıcı hesabınız ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
3.
PayPal üyesi değilseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken bu sitenin sizin için hazırladığı ödeme sayfasını güvenli bulmuyorsanız ödeme işlemini PayPal ödeme sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfada girdiğiniz ödeme bilgileri ile dilerseniz PayPal üyesi de olabilirsiniz.

Bu ödeme şekillerinden birini kullanarak gönderebileceğiniz para miktarı üyelik seviyeniz (ileride anlatılacak) ve sistemi kullanma miktarınız dikkate alınarak size verilen limit ile sınırlıdır.

PayPal sisteminde bir ödeme işlemi gerçekleştiğinde gönderilen tutarın belli bir oranı alıcının hesabından kesilir. Gönderme işleminden kesilecek ücret göndericiye yansıtılmaz.

PayPal sisteminde aşağıdaki para birimlerinde para gönderebilir veya alabilirsiniz.

*
Amerikan Doları
*
Kanada Doları
*
Euro
*
Sterlin
*
Yen
*
Avustralya Doları

Ancak bu para birimleri arasında çevrim yapmak istediğinizde PayPal döviz paritesinin belirli bir yüzdesi (şimdilik %2.5) kadar kesinti yapar.

Üyelik İşlemleri PDF Yazdır E-Posta

Üyelik:

PayPal sistemine kullanıcılar için üç farklı hesap türü vardır:

*
Kişisel Hesap (Personal Account)
Bu hesaba sahip kullanıcılar PayPal ile ücretsiz para gönderimi yapabilirler. Ancak kredi kartı veya ATM kart ile yapılan ödemeleri alamazlar.
*
Öncelikli Hesap(Premier Account)
Bu hesaba sahip kullanıcılar kişisel hesaptaki işlemlere ek olarak PayPal ile kendilerine kredi kartı veya ATM kart ile yapılan ödemeleri belirli bir kesinti ile alabilirler. Ayrıca kendi Internet siteleri üzerinden ödeme kabul edebilir ve PayPal sepet sistemini kendi sitelerine ekleyebilirler.
Bu hesap türünde ayrıca kendi e-ticaret sitesinden PayPal ödeme sistemi ile satış yapacak kullanıcılar için raporlama, sunucu bağlantısı sayesinde gerçek zamanlı ödeme doğrulama imkanı ve ödeme sisteminizi daha güvenli hale getirmenize olanak sağlayacak bilgiler yer almaktadır.
*
Ticari Hesap (Business Account)
Bu hesaba sahip kullanıcılar Öncelikli Hesap taki özelliklere ek olarak kendi şirket adınızla iş yapabilmenizi sağlar. Farklı seviyelerde birden çok kullanıcı ile hesabınızı yönetebilirsiniz.



Hesabınızı oluşturduktan sonra üyeliğinizle ilgili yapabileceğiniz birkaç geliştirme mevcut:

1.
Eğer kayıt sırasında yapmadıysanız para gönderebilmek ve hesabınızda toplanan paraları bir ABD bankasındaki hesabınıza aktarabilmek için öncelikle hesabınıza bir kart eklemeniz gerekiyor.
2.
Eğer kayıt olurken Kişisel Hesabı tercih ettiyseniz ve daha sonra Öncelikli Hesap kullanmaya karar verdiyseniz “Upgrade Account” seçeneği ile hesabınızı bu seviyeye çıkarabilirsiniz. Bu sayede hesabınız kredi kartı ile ödeme kabul edebilir hale geliyor.
3.
Hesabınıza bir kart eklediğinizde hesap yönetim sayfanızda “Enroll in Expanded Use” seçeneği çıkıyor. Normalde PayPal hesabınızdan bir e-posta adresine gönderebileceğiniz veya kendi banka hesabınıza aktarabileceğiniz para miktarı $250.00 ile sınırlı ancak bu seçeneği tıklarsanız kartınızdan $1.95 çekilerek size limitsiz para transferi imkanı sunuyor. Sizden bu işlem sırasında kesilen $1.95 daha sonra hesabınıza tekrar aktarılıyor.

Üye Kaydının Silinmesi:

Üye girişi yaptıktan sonra My Account altında Profile bölümünden “Close Account” seçeneği seçilir. Gelen sayfada hesabınızı kapatmaya karar vermenize çok üzüldüğünü belirten PayPal size kapatma gerekçenizi soruyor. Bu kısımda mutlaka bir neden belirmeniz gerekiyor. “Continue” tuşu ile geçtiğiniz bir sonraki sayfada size bir kez daha emin olup olmadığınız soruluyor. Tekrar “Continue” seçildiğinde gelen sayfada “Close Account” tuşu tıklanarak hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz.

Online Ticaret Siteleri için PayPal PDF Yazdır E-Posta

Kendi elektronik ticaret sitenizden PayPal ödeme sistemi ile satış yapmak istiyorsanız PayPal Öncelikli Hesap (Premier Account) veya Ticari Hesap (Business Account) sahibi olmanız gerekmektedir. Sitenizden PayPal ile ödeme yaptırmanın üç farklı şekli vardır:

1.
Sitenizde alışveriş, PayPal'da ödeme: Bu seçenek ile kullanıcılar sizin sitenizde yaptıkları alışveriş sonrasında ödeme işlemi sırasında PayPal tarafından sağlanan ödeme arayüzüne yönlendirilirler. Bu arayüzde kullanıcılara iki seçenek sunulmaktadır. Eğer PayPal üyesi iseler, PayPal hesaplarına ait e-posta adreslerini ve parolalarını girmek suretiyle ödeme işlemini tamamlayabilirler. Eğer PayPal üyesi değillerse ödeme için gereken kredi kartı ve teslimat adres bilgilerini girerek ödeme yapabilirler. Her iki seçenekte de kullanıcıya kargo dahil ödeyeceği son tutar gösterilmekte ve ödeme işlemi tamamlandığında kullanıcılar tekrar sitenize yönlendirilmektedir. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adreste inceleyebilirsiniz)

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/wpstandard/WPStandardDemo-outside

1.
E-posta ile fatura gönderilmesi ve ödemelerin PayPal'dan takip edilmesi: Bu yöntem ile sitenizden alışveriş yapan her kullanıcıya PayPal hesabınızın yönetim sayfasından bir elektronik fatura gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz iletilerde kullanıcılara sizden aldıkları ürünler ve yapacakları ödeme tutarı ile ilgili bilgi verebilirsiniz. Bu yöntemin sitenizde kullanılabilmesi için sitenizde hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adreste inceleyebilirsiniz)

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/emailpayments/EmailPaymentsDemo-outside

1.
Sitenizde zaten kredi kartı bilgilerini alıyorsanız kullanıcılarınıza yine de PayPal üzerinden ödeme imkanı sunabilirsiniz. Bu yöntem ödeme sayfanızda mevcut seçeneklere alternatif olarak PayPal'ı da eklemeyi öngörmektedir. Eğer kullanıcı ödeme türleri arasında PayPal tercih ederse sitenize özel tasarım kullanabildiğiniz PayPal ödeme sayfalarından gerekli bilgileri girerek tekrar sitenize döner. Bu sayfada kullanıcı sevkiyat ücreti de dahil olmak üzere ödeyeceği toplam tutarı onaylayarak işlemi tamamlar. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adresten inceleyebilirsiniz

https://www.paypal.com/cgi-bin/webs...ditionalpayment/AdditionalPaymentDemo-outside

Sitenizde PayPal Desteği:

Sitenizde kullanıcılarınıza PayPal ile ödeme yapma imkanı sağlamak için size sunulan birden çok alternatif var. İsterseniz her ürün ile ilişkilendireceğiniz “Şimdi Al” tuşları yardımıyla kullanıcıları doğrudan PayPal ödeme sayfasına yönlendirebilirsiniz. İsterseniz PayPal sistemi ile uyumlu bir sepet modülünü sayfalarınıza ekleyerek birden fazla ürünün tek seferde satın alınabilmesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz bir ürün satmadan da kullanıcıların size üyelik karşılığı veya karşılıksız para göndermesini de sağlayabilirsiniz.

www.paypalturkiye.com
 

drstranger

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2003
Mesajlar
467
Reaction score
0
Aforizmalar yada paypal kullanan bilen arkadaşlar;


Sitenizde alışveriş, PayPal'da ödeme: Bu seçenek ile kullanıcılar sizin sitenizde yaptıkları alışveriş sonrasında ödeme işlemi sırasında PayPal tarafından sağlanan ödeme arayüzüne yönlendirilirler. Bu arayüzde kullanıcılara iki seçenek sunulmaktadır. Eğer PayPal üyesi iseler, PayPal hesaplarına ait e-posta adreslerini ve parolalarını girmek suretiyle ödeme işlemini tamamlayabilirler. Eğer PayPal üyesi değillerse ödeme için gereken kredi kartı ve teslimat adres bilgilerini girerek ödeme yapabilirler. Her iki seçenekte de kullanıcıya kargo dahil ödeyeceği son tutar gösterilmekte ve ödeme işlemi tamamlandığında kullanıcılar tekrar sitenize yönlendirilmektedir. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adreste inceleyebilirsiniz)
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/wpstandard/WPStandardDemo-outside

burda belirtilen demoda ve acıklamada kullanıcıların paypal uyesi olmasalar dahi, paypala uye olmaya gerek kalmadan hemen kredi kartı bilgilerini girebilecekleri yazmakla beraber
paypal da yukarda linkte verilen demoda buda acıkca goruluyor....

ANCAK;

ben o secenegi koydugumda sadece kredi kartı bolumunu gatewayde goremedim
illaki üyelik istiyor... birisi yardım ederse sevirim

tesekurler
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Turkiye icin gecerli degil bildigim kadariyla bu ozellik.
 

sessizliktr

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2004
Mesajlar
364
Reaction score
0
Angelo' Alıntı:
Turkiye icin gecerli degil bildigim kadariyla bu ozellik.


yok zaten amerika için yazmıştım. artık amerika ya da almanyadanm bir tanıdık birisinin üstüne paypal hesabı acarım.
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
ben bu konuyu araştırdım. akbank bana bir cevap verdi.
cevapta şu vardı.
sitenizi inceleriz uygun görürsek sanal pos veririz.
şirket olmanız gerekmiyor?
 

HONEYMONEY

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2005
Mesajlar
254
Reaction score
0
şirket kurmayana sanal pos verildiğini hiç duymadım, en azından şahıs şirketi olman lazım.yani en azından fatura kesebilmen lazım.
 

sessizliktr

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2004
Mesajlar
364
Reaction score
0
kesinlikle doğru. şahış şirketim var fakat vermediler. hele şirket değilsen hiç vermezler. " sitenizi inceleyelim" demişler cok garip. başvurdum en az 6 aylık faliyt istediler oda yosa firmanız bizimle calısıyormu diyor. yani hareketlere bakacaklar nedir ne değildir. paypal ı kullanacam artık bi süre.
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
From: Akbank E-Ticaret
To: [email protected]
Sent: Friday, November 18, 2005 5:02 AM


Sn. ******

Sanal POS uygulamamızdan faydalanabilmeniz için şirket olmanız gerekmemektedir. Web siteniz Sanal POS için uygun görülür ise bu hizmetimizden faydalanabilirsiniz.
Bilginize
 
W

web

Misafir
disconnect' Alıntı:
From: Akbank E-Ticaret
To: [email protected]
Sent: Friday, November 18, 2005 5:02 AM


Sn. ******

Sanal POS uygulamamızdan faydalanabilmeniz için şirket olmanız gerekmemektedir. Web siteniz Sanal POS için uygun görülür ise bu hizmetimizden faydalanabilirsiniz.
Bilginize
o zaman harika birsey bu gerekli alt yapiyi kurduktan sonra e-ticaret sitesi acilabilir.. cogu kisi pos olaylari yuzunden baslamiyordu bu ise sanirim :)
 

HONEYMONEY

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2005
Mesajlar
254
Reaction score
0
arkadaşlar madem şirket olmaya gerek yok, ozaman ilgili arkadaşımız sitesini hazırlasın ve başvursun,ve bize n gibi şartların gerektiğini burada anlatsın.
bazı şartlar bankadan bankaya değişiyor,mutlaka içlerinden biri daha kolay şartlar sunuyordur.
diğer ödeme sistemlerine gelince en iyisi paypal.
2 co işinize yaramaz. ve dikkatli olun bunların dışında birçok dolandırıcı ödeme sistemi var , örneğin paysat.com , hiçbir problem olmadığı halde,tam 1 senedir paramı alamıyorum.
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
benim sitem uygun bir site olmadığı için ben başvurmadım.
akbank sitesinde iletişim kısmından mail atabilirsiniz. ben oradan attım ve gelen cevap yukarıdaki.

eğer güzel ve kaliteli bir ticaret siteniz varsa onay alır diye düşünüyorum.
 

hdogan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2004
Mesajlar
693
Reaction score
2
Konum
Ankara
Sanal POS olmadan e-ticaret sitesi nasil oluyor onu anlamis degilim. Yani siteyi denemeden birsey yapmadan bir sanal magaza acacaksin (kredi karti kabul etmeyen bir sanal magaza!) daha sonra basvuracaksin... Cok mantikli, cok basarili. PayPal Turkiye'ye tam destek versede batsa bu denyolar, sinir tepeme cikiyor mesele acildikca...
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
:)
yada önce şirketini kuracaksın. pos alacaksın. sonra siteni yaptıracaksın
 

hdogan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2004
Mesajlar
693
Reaction score
2
Konum
Ankara
E adam site olmadan sanal pos vermiyor...
Simdi ben birsuru yatirim yapip site hazirlayacagim, sonra adam pos vermeyecek? Doverim o bankayi ben, yediririm siteyi :p
 

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Nisan 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
izmit
disconnect' Alıntı:
:)
yada önce şirketini kuracaksın. pos alacaksın. sonra siteni yaptıracaksın

Bundan 2 ay önce istanbul'da banka bir temsilcisiyle aramızda gecen diyaloglar:

1.Sanal pos almak için gerekli formaliteler nedir?
2.Ne için alacaksınız?
1.Eticaret sitesi kurmayı planlıyoruz.
2.İyi verelim ancak sitenizi bizim heker arkadas bi denesin.
1. Nasıl yani?
2.Teee nasaya bile girdi bu adam çok sağlam giremeyeceği site yok.
1. Teşekkürler biz size haber vericez.

yorum sizin.
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Mesele sirket olup olmamak degil, cok basit bir noktaya takilmissiniz. Sirket kurmak istemiyorsaniz zaten birsey satmayin.

Asil sorulmasi gereken sorular chargeback olduguna ne yapiyor bu banka, benim odemelerimi bloke edebilir mi? Benim sirketim yok yine de verir misiniz denirse tabi ki once siteyi gormek isterler, formu doldurup kapiya dayaninca sanmiyorum ki boyle cahil hareketlerde bulunabilsinler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst