İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe Karakter Sorunu!!!!!

shevko

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşlar normal phpmyadminden yedek alıyorum.. FTP dosyalarını sorunsuz taşıyorum.. hatta ve hatta yeni oluşturmuş olduğum veritabanınada aktarırken içeri aktar diyerek aktarabiliyorum.. 50 mb sınır.. Fakat daime türkçe karakter sorunu çıkıyo ne yapabilirim...

Teşekkür Ederim..

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
charsetler uyumlumu önce ona bak eğer uyumlu olduğu halde bu hatayı veriyorsa sql dosyasını indirip utf8 karakterlerini ctrl+h ile editle ardından tekrar sql dosyasını tanıt ve charseti utf8 olarak ayarla sorun düzelecektir

iyi çalışmalar

shevko

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Charsetler Utf8 olarak mevcut indirdim tekrardan diğer hosta dump ettim.. Bu şekilde sorunla karşılaştım yine.. Ne Yapabilirim..?

Şimdi sql dosyasını inceliyorum textpad ile açtım;

attachment.php

Neden kaynaklanırki bazı yerlerde ı soru işaretiyle gösteriliyo bazı yerlerde ise kodlamayla foruma dump ettiğimde soru işareti olan kısımlar soru işareti şeklinde çıkıyolar.. Sanırım diğer kısımlar düzgün ne yapmalıyım..?

Teşekkür Ederim..

Bakın Siteye Dump Ettiğimde Böyle Saçma Görüntüler Çıkabiliyor :)
attachment.php

Tekrar Teşekkür Ederim..

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
madem vbulletin kullanıyorsun admincp den ftp'ne sql yedeği al sonrasında diğer hostuna sql dosyasını upload edip bigdump kullan.

shevko

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bunun Bi Farkı Olucakmı Yukarda Belirttiğim Hatayı Çözücekmi.. Denicem Ama Açıkçası Pek Fark Olucanı Sanmıyorum.. He Bide Şunu Belirtmeliyim Bigdumpla Dump Ettiğimde Bir Çok Sorunla Daha Karşılaştım Evulation() Gibi.. Dediğinizi Deniyorum..

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Eğer yedek aldığın yerde sorun yoksa yüksek ihtimal olacaktır..

Tabi iki sunucu arasında mysql sürüm farklarını filan göz önünde bulundurmak gerekir

shevko

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Sunucular Arasında Sürüm Farkı Var Şuanki 4 Taşıcak olduğum Yer 5..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.