İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Turkce karakter sorunu

A

Anonymous

Misafir
surekli yenilememiz gereken php tabanlı bir sitemiz var. (www.iselbisesi.com)
Siteye surekli olarak yeni urun girisi ve bu urunlerde degisiklik yapmak gerekiyor.
yeni urun girişlerinde turkce karakterler problem olmuyor ancak urun detaylarında degisiklik yapmak istedigimizde turkce karakterler aynı metinleri tekrar yazmamıza ragmen cıkmıyor.

Nasıl cozecegimi bilemiyorum.

yardım ederseniz sevinirim

Serhat Cakir

A

Anonymous

Misafir
Ornegin,

eger www.iselbisesi.com adresine girerseniz, sag taraftaki Son Eklenenler bolumunde "Polo Yaka Tisort" un Tişörtünde "Ş" harfi yerine başka bir karakter geliyor..

yardımlarınız için simdiden cok tesekkur ederim.

Serhat Cakir

A

Anonymous

Misafir
Girişler web üzerinden yapılıyorsa girişleri IE den yapma. Netscape veya Opera kullan. IE karakter kodlamada zırvalıyor.. mesela ü yerine ü göndermiş..

A

ahmetsen

Misafir
semuca' Alıntı:
surekli yenilememiz gereken php tabanlı bir sitemiz var. (www.iselbisesi.com)
Siteye surekli olarak yeni urun girisi ve bu urunlerde degisiklik yapmak gerekiyor.
yeni urun girişlerinde turkce karakterler problem olmuyor ancak urun detaylarında degisiklik yapmak istedigimizde turkce karakterler aynı metinleri tekrar yazmamıza ragmen cıkmıyor.

Nasıl cozecegimi bilemiyorum.

yardım ederseniz sevinirim

Serhat Cakir

Metaya ek olarak bunuda girmende fayda var.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">

birde veriyi mysql'den cekiyorsa eger mysql'in turkce problemi olabilir..
mysql'i derlerken "--with-phtread --with-charset=latin5" parametrelerini vermen gerekirdi.. vermediysen o yuzdende turkce karakterlerde sorun cikartabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.