İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe SEO Kaynağı; DOLU!

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Çok değil bundan birkaç sene önce ülkemizde Türkçe SEO kaynağı sıkıntısı yaşarken birden her yerimiz Türkçe SEO Kaynağı ile doldu. Anlam veremediğim bu hızlı gelişme nasıl oldu bende bilmiyorum. Ancak şunu çok net biliyorum; 2007 – 2008 senelerinde, ülkemizde SEO hakkında yazı yazan bir tane web sitesi yoktu. Şimdi Google’ye “SEO” kelimesinden bir arama yapın ve gidin gidebildiğiniz kadar. SEO’cu sitesi mi ararsınız, SEO’nun sırlarının verildiği site mi ararsınız, SEO hocası mı ararsınız, Ohoooo ne ararsanız var. Demek ki biz doğuştan SEO uzmanıymışız ancak, bir kıvılcım bekliyormuşuz.

Hocasından imamına, katibinden doktoruna, bilimcisinden teknikçisine, teknisyeninden profesörüne ne ararsanız arayın yahu. Eee ne oldu bu 3 – 5 sene içerisinde. SEO Nedir bilmezken nasıl oldu da bu kadar bilgi bir toplum olduk. Bundan 4 sene önce bir tane adam gibi Türkçe SEO kaynağı yokken; nasıl oldu da etrafımız SEO hocaları, profesörleri ile DOLU oldu. Nasıl çözdük SEO’nun sırlarını da, SEO sırları diye siteler açar olduk. Simitçi olmak gibi kolay bir şey mi bu SEO uzmanı denilen. Eee o zaman bende olaydım da, hay beye WebtirGit’e yazacağıma; SEO’nun Kralı ilan edeydim kendimi o siteye yazayım; Kral Gibi!

Aldığınız domain ismine yakışır bir şey yaptınız mı siz onu söyleyin bence, 3 – 5 senede hiçbir alanda uzman, hoca, profesör olunmaz Aga! Kendinizi kandırmayın, kendinizi kandırdığınız yetmezmiş gibi, garip ve komik siteler açarak insanları da kandırmayın.

Diyeceksiniz bana “böyle olmazsa SEO bilimi nasıl gelişecek”; “efendim insanlar nereden öğrenecek bu SEO’yu” falan filan. Yahu sizin sitelerinizden SEO mu öğreniliyor sanıyorsunuz? SEO efendisi, hocası, uzmanı, katibi, kralı, profesörü diye site açılınca; SEO’yu bildiğiniz anlamına mı geliyor? Veya siz nereden öğrendiniz de, kendinizi SEO kralı ilan ettiyseniz, bırakın adamlarda oradan öğrensin. Ben ne rekabete karşıyım, nede SEO sitesi açılmasına veya bu işlerden para kazanılmasına. Ben bilgisizce, cahilce ve insanları kandırmaya yönelik yapılan her şeye karşıyım. Şimdi adam gibi cevap verin, birinizde gerçekten işe yarayacak bir uygulama gösterdi mi okurlarına? Biriniz oturup adam gibi nasıl işe yarar ve az emek harcayarak siteleri Google’de yukarı taşıyabileceğini anlattı mı insanlara? Yok demi; çünkü kendinizde bilmiyorsunuz. E madem bilmiyorsunuz, neden SEO sitesi açıyorsunuz be mübarek?

Tuvalet kapılarında içeride biri olduğunda, DOLU yazar. Kocaman ve kırmızı olur genelde. Keşke ülkemizde yeni SEO sitesi açmak isteyenlerin karşılarına da kocaman DOLU yazısı çıkartan bir sistem çıksa. Evet, arkadaşlar bundan 3 – 5 sene önce Türkçe SEO Kaynağı yokken, artık DOLU’yuz!

Bir önceki zatturuzumbak başlıklı makalemde; SEO, Türkçe SEO Kaynağı DOLU ve SEO delileri konuları hakkında bilgiler verilmektedir. Sİ-TOP!

http://www.webtirgit.com/turkce-seo-kaynagi-dolu/

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.