İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Turkix

Enjoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selamlar ,

Tamamen Turk yazilimcilarin gelistirdigi ve bir Linux dagitimi olan Turkix den bahsedecegim sizlere.
Turkix Mandrake tabanlidir ve Widnows XP benzerligi ile dikkat cekmektedir. Linux bilgisi 0 olan bir kullanici bile Turkix i kullandiginda ne kadar kolay bir isletim sistemi oldugunu gorebileceklerdir. Turkix in en buyuk ozelligi Windowsa olan benzerligidir ikinci en buyuk ozelligi ise CD den direk olarak kullanilabilmesidir. Yani Live CD dedigimiz olay Turkix de de kullanilmaktadir. Live CD kullanip Turkix i begendiginiz taktirde HDD ye de kurabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin http://tr.turkix.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Onemli Not : Turkix sadece 256 Mb ram ve uzerindeki sistemlerde calismaktadir.

OnurSQL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
benim deneme firsatim olmustu..oldukca güzel ama yolun basindalar.. istanbulx adli ücretsiz linux dagitiminida enemenizi öneririm..

mexut

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
linux ve windows karışımı bişi olmuş ve türkçe olmasıda güzel unixin geliştirilmiş 754565 nci versiyonu :)

devilsunti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
5 para etmez... kuran varmi??? lilo sorunu varmis bunu onca insan cd yi edindikten sonra soyluyorlar... ohooo yolunbasindalardi. simdi ise geriye gidiyorlar. insan bir sistemi denemeden piyasaya surmez... sonra utanmadanda lilo sorunu var demez...
gidip 3.1 kullanin daha iyi en azindan kesin calisan 1 işletim sistemi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.