Nixcom.com.tr türkiyededir dc yi bu stede gezenler var isim vermez kerekirse madem bize inanmıyorsunuz
1-zahir Kamil Kose 2 gun once kadar dc ye gitti
2-qooqle 1.5 Ay önce kadar nixcona gitti
3-Osman r10.net de nixcona gitti
4-Sasu 1 ay once kadar nx e gittim
5-Bil Host 2 ay önce kadar nx e gitti
6-Echo 1.5 ay önce kadar nx e gitti
20 ye kadar yazabilirim vs.. seklinde kişiler ile iletişime gecebilirsiniz...
Sevgili arkadaşlar,
sasu arkadaşımızında yazdığı gibi pazartesi günü Mecidiyeköy Ali Sami yen karşısında murat muhallebicisi hemen bitişiğinde bulunan .. kefeli (tam hatırlamıyorum iş merkezinin ismini) iş merkezinin 3. katında kepenklerin arkasında bulunan Nixcon DC sini ziyaret ettim saat 15.00- 19.30 arası Serdar bey ile görüştüm ve tartışmalarımız, güvensizliğimiz ve kendi alt yapıları üzerine 4.5 saat görüşmüş olduk.
4.5 saatlik tanışmamızı yorumları ayın 23 ünden sonrasına saklayarak anlatmak istiyorum,
Cuma günü bir arkadaşımın illa görüşelim Nixcon ile demesi üzerine 3. defa başvuruda bulundum Nixcon DC ziyareti için ,
Cumartesi günü saat 16.00 gibi Sistem Telekom dan Fikri bey ve Bulut bey ile görüşmemiz sırasında aradılar ve Çarşamba günü görüşebileceklerini bildirdiler bende cumartesi günü veya pazartesi günü müsait olduğumu söyleyince pazartesi günü saat 13.30 olarak randevu verdiler.
Randevuya biraz geçte olsa saat 15.00 gibi ulaşabilmiş oldum terslikleri saymazsak gayet kolay bir yerde olduğunu aramalarım üzerinden baya bir süre geçtikten sonra öğrenmiş oldum
saat 15.00 da güvenlik görevlisi arkadaşında yardımı ile DC yi bulabilmiş oldum,
içeride güvenlik taramasından sonra Serdar bey ile toplantı odasına geçtik. Serdar bey ile öncelikle biraz problemli bir diyaloğumuz oldu diyebilirim sonuçta ben Nixcon'u karalayan kişi olarak kendilerinin karşısındaydım. tabi benim tezim ise tam tersi olunca biraz kavram kargaşası olmadı değil, sonuçta benim düşüncem Nixcon kendi kendisini karalaması, güven vermeden kimseden güven bekleyemessiniz, tabi bu süreci bir süre sonra aştık Serdar bey in genel politikaları ve Sistemler üzerine yorumlarını dinlemiş oldum,
toplantı odasından küçük bir pencere ile DC denilen bölümü (şuan için yorum yapmak istemiyorum çünki içeri girmeden ve ayın 23 ünde açıklanacağı söylenen belgeleri görmeden birşey dersem hata olur) izleme fırsatımız oldu ancak içeri giremedik, içerde benim görebildiğim 200-300 tane bilgisayar kasası, tabi normal şartlarda kuşkuları bir yana atarsak 2000+ server sığabilecek bir oda.
Serdar bey in anlattıkları ışığında Google Türkiye nin botları Nixcon DC de barındırılıyormuş, işletim sistemi olarak bu serverlarda google işletim sistemi varmış,
DC de toplam 3000 server barındırılıyormuş, DDos saldırılarını önlemek için Toplayer modeli kullanılıyormuş bir iki haftasına kadar ancak bu hafta Tipping point denen EV1 servers ın kullandığı DDos attack önleyici sistemin birebir aynısı satın alınmış ve network cüler bunu entegre etmekle uğraşıyormuş, bu sistem Nixcon daki bir sunucuya dos saldırısı yapmayı engellemesi dışında Nixcon dan da dışarı saldırı yapılmasını engelliyormuş, Ayrıca Exploit ler yüklenerek exploitlere karşıda engel olunabilmesi sağlanıyormuş, network cüler ( en küçüğü 46 yaşında olan 8 kişi " türkiyede aynı seviyede 50-60 kişi varmış güvenlik konusunda bukadar deneyimli ve başarılı" ) devamlı exploitleri deneyerek DC güvenliğini en üst düzeye çıkartmaya çalışıyormuş.
Nixcon dan alınan her bir sunucu da bulunan özellikler : (Ücretsizmiş)
Remote Reboot,
KMV over Ip
Os Reload
Niobeweb de kendi sunucularıma taktıracaktım bundan dolayı biliyorum Remote Reboot özelliği 8 kişilik olan 1000 dolara geliyordu bunları duyunca şaşırdım KMV over Ip özelliği zaten anlatmaya gerek yok dehşet bir özellik Layered Tech saatliğine 50 dolar istiyordu yanlış hatırlamıyorsam, aynı şekilde Os Reload özelliğide süper bir özellik yine LAyered tech her bir OsReload (işletim sistemi yeniden kurulumu ) için 50 dolar talep ediyor.
bu konuşmalar gibi baya uzun ve derin konuşmalarımız oldu, Serdar bey ile görüşmemden etkilenmedim dersem yalan söylemiş olurum,
Ayın 23 nden sonra yeni şirketi ve yeni sitelerini açıklayacaklarını her türlü bilgileri paylaşacaklarını söylediler, bende yorumlarımı ayın 23 üne kadar saklamak istiyorum,
Syg.
Kamil Köse