İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiye lokasyonlu Dedicated bakıyoruz

winsock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyinette o kadar mesajin var hicmi nixcon basligina rastlamadin :) bence search fonksiyonunu daha fazla kullanmaliyiz

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
yok host işiyle pek ilgim yok. arama fonksiyonu konusunda haklısın.

ama nixcon niye böyle bişeyi yazma gereği duysun diyorum

abacus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nixcon konusu acildimi kesinlikle su goturmez, 365 gun 6 saat 'da post atsak varilacak pek bir netice yok , o yuzden seciminizi bence iyi yapin daha sonra geri donulmez sorunlarla karsilasabiliyosunuz Nixcon yada X 1 yer icin.

S

sasu

Misafir
Nixcom.com.tr türkiyededir dc yi bu stede gezenler var isim vermez kerekirse madem bize inanmıyorsunuz

1-zahir Kamil Kose 2 gun once kadar dc ye gitti
2-qooqle 1.5 Ay önce kadar nixcona gitti
3-Osman r10.net de nixcona gitti
4-Sasu 1 ay once kadar nx e gittim
5-Bil Host 2 ay önce kadar nx e gitti
6-Echo 1.5 ay önce kadar nx e gitti

20 ye kadar yazabilirim vs.. seklinde kişiler ile iletişime gecebilirsiniz...

winsock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
birileri gezdi o datacenteri evet ama hala nixcon kendisi cikipta bir tane datacenter resmi koymadi .

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nixcon konusu acildimi kesinlikle su goturmez, 365 gun 6 saat 'da post atsak varilacak pek bir netice yok , o yuzden seciminizi bence iyi yapin daha sonra geri donulmez sorunlarla karsilasabiliyosunuz Nixcon yada X 1 yer icin.

Tek kelimeye kınıyorum.Siz de bir servis sağlayıcı olarak burada teklif vermiş durumdasınız.Teklif verdiğiniz bir konuda rakiplerinizi bu kadar ADİCE kötülemeniz çok ama çok yanlış.

Bildiğim kadarıyla siz de İstanbul'dasınız.Veya en azından sizin de hizmetinden memnun kaldığınız ve bu yüzden doğal olarak övdüğünüz Sistemnet İstanbul'da.Ve adım gibi eminimki sizin veya en azından Sistemnet yönetiminin Nixcon'un Mecidiyeköy'ün göbeğinde Ali Samiyen Stadı'nın çaprazında bulunan datacenterından haberi var.

Ama hala kalkıp "ne kadar tartışırsak tartışalım bir netice yok" demeniz üzücü.Hele hele "ilerde sorunlarla karşılaşmamak için seçiminizi iyi yapın" lafı gerçekten adice.

Hem sitenizi gezerken bir söz aklıma geldi.."Tencere dibin kara seninki benden kara.."

Nixcon'u eleştirirken kullandığınız en büyük silahlardan birisi web sitelerinde resimlerin olmamasıydı.

Şimdi www.sorf.org adlı siteyi ziyaret ediyoruz.Ana sayfada sağ alt köşede "Datacenterımızdan Görüntüler" diye bir köşe var.Bu köşedeki resimler sağdan soldan araklama resimler.Sitenizde yazdığına göre "http://www.sorf.org/sunucu/" 5 adet sunucunuz var ve bunlardan 3'ü FDC'de 2'si Sistemnet'te.

Ama sitenizde bulunan 3 datacenter resminden biri BurstNet'e ait.

https://www.burst.net/staff/racks01b.jpg

Hatta şu da:

https://www.burst.net/staff/newside01b.jpg

Şimdi sorarım size..Yalan yanlış resimler yayınlayıp insanları kandırmak mı daha doğru yoksa mertçe "Biz resimlerimizi yayınlamak istemiyoruz.Referansımız müşterilerimizdir." demek mi daha doğru?

Şimdi "En azından bizim adresimiz belli.." v.s. diyeceksiniz.Eleştirdiğiniz rakibinizin de adresi belli ve baya ziyaret eden var.Ziyaret edenlerin hepsi de,ki bunlardan biri de benim,dürüstlükleri ile kendilerini kanıtlamış insanlar.Yalan söylemeyeceğimizi herkes bilir.

Ayrıca bu saatten sonra yalan söylememi gerektirecek bir durum da yok çünkü piyasanın içinde değilim.Orada bulunan sunucum da iptal edildi.Ben şu anda sadece piyasayı dışarıdan takip eden sıradan bir insanım.Ve gözlemlerim sizin biraz daha ticaret ahlakı öğrenmeniz gerektiğini söylüyor.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
:) ya uzamasına gerek yok konunun bu kadar

yani nixcona genel olarak güvendik. en azından şuanki almanyadaki gibi bi muhatap sorunumuz olmaz. site tarih oluyordu az daha :(

nixcon dan özel paket ayarlanmış kararlaştırılmış. herkese teşekkürler yorum tavsiyeleriniz için..

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) ya uzamasına gerek yok konunun bu kadar

yani nixcona genel olarak güvendik. en azından şuanki almanyadaki gibi bi muhatap sorunumuz olmaz. site tarih oluyordu az daha :(

nixcon dan özel paket ayarlanmış kararlaştırılmış. herkese teşekkürler yorum tavsiyeleriniz için..

Doğru bir seçim yaptınız.Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın sunucunuzu.

HostPaket

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba

sempaty Nixcon ile anlastik diyorsun.Peki sunu merak ediyorum sunucun teslim edildimi ? ben gorustugumde hayir demislerdi o acidan.

Enis Okur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşım ben istanbul etilerde oturuyorum, iki dakikada damlarım nixcona. versinler açık adres gideyim. böyle iş olmaz. ip forwarding yapıyorlar.

değerli arkadaşım sunucu alacaksan datacenterları ap açık ortada olan sistemnetten veya onun her hangi bir bayisinden alabilirsin.

yok ben nixcondan alacağım diyorsan, datacenterlarını mutlaka git gör. o zaman al.

görebilirsen tabi.

zahir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nixcom.com.tr türkiyededir dc yi bu stede gezenler var isim vermez kerekirse madem bize inanmıyorsunuz

1-zahir Kamil Kose 2 gun once kadar dc ye gitti
2-qooqle 1.5 Ay önce kadar nixcona gitti
3-Osman r10.net de nixcona gitti
4-Sasu 1 ay once kadar nx e gittim
5-Bil Host 2 ay önce kadar nx e gitti
6-Echo 1.5 ay önce kadar nx e gitti

20 ye kadar yazabilirim vs.. seklinde kişiler ile iletişime gecebilirsiniz...

Sevgili arkadaşlar,

sasu arkadaşımızında yazdığı gibi pazartesi günü Mecidiyeköy Ali Sami yen karşısında murat muhallebicisi hemen bitişiğinde bulunan .. kefeli (tam hatırlamıyorum iş merkezinin ismini) iş merkezinin 3. katında kepenklerin arkasında bulunan Nixcon DC sini ziyaret ettim saat 15.00- 19.30 arası Serdar bey ile görüştüm ve tartışmalarımız, güvensizliğimiz ve kendi alt yapıları üzerine 4.5 saat görüşmüş olduk.

4.5 saatlik tanışmamızı yorumları ayın 23 ünden sonrasına saklayarak anlatmak istiyorum,

Cuma günü bir arkadaşımın illa görüşelim Nixcon ile demesi üzerine 3. defa başvuruda bulundum Nixcon DC ziyareti için ,

Cumartesi günü saat 16.00 gibi Sistem Telekom dan Fikri bey ve Bulut bey ile görüşmemiz sırasında aradılar ve Çarşamba günü görüşebileceklerini bildirdiler bende cumartesi günü veya pazartesi günü müsait olduğumu söyleyince pazartesi günü saat 13.30 olarak randevu verdiler.

Randevuya biraz geçte olsa saat 15.00 gibi ulaşabilmiş oldum terslikleri saymazsak gayet kolay bir yerde olduğunu aramalarım üzerinden baya bir süre geçtikten sonra öğrenmiş oldum :)

saat 15.00 da güvenlik görevlisi arkadaşında yardımı ile DC yi bulabilmiş oldum,
içeride güvenlik taramasından sonra Serdar bey ile toplantı odasına geçtik. Serdar bey ile öncelikle biraz problemli bir diyaloğumuz oldu diyebilirim sonuçta ben Nixcon'u karalayan kişi olarak kendilerinin karşısındaydım. tabi benim tezim ise tam tersi olunca biraz kavram kargaşası olmadı değil, sonuçta benim düşüncem Nixcon kendi kendisini karalaması, güven vermeden kimseden güven bekleyemessiniz, tabi bu süreci bir süre sonra aştık Serdar bey in genel politikaları ve Sistemler üzerine yorumlarını dinlemiş oldum,

toplantı odasından küçük bir pencere ile DC denilen bölümü (şuan için yorum yapmak istemiyorum çünki içeri girmeden ve ayın 23 ünde açıklanacağı söylenen belgeleri görmeden birşey dersem hata olur) izleme fırsatımız oldu ancak içeri giremedik, içerde benim görebildiğim 200-300 tane bilgisayar kasası, tabi normal şartlarda kuşkuları bir yana atarsak 2000+ server sığabilecek bir oda.

Serdar bey in anlattıkları ışığında Google Türkiye nin botları Nixcon DC de barındırılıyormuş, işletim sistemi olarak bu serverlarda google işletim sistemi varmış,

DC de toplam 3000 server barındırılıyormuş, DDos saldırılarını önlemek için Toplayer modeli kullanılıyormuş bir iki haftasına kadar ancak bu hafta Tipping point denen EV1 servers ın kullandığı DDos attack önleyici sistemin birebir aynısı satın alınmış ve network cüler bunu entegre etmekle uğraşıyormuş, bu sistem Nixcon daki bir sunucuya dos saldırısı yapmayı engellemesi dışında Nixcon dan da dışarı saldırı yapılmasını engelliyormuş, Ayrıca Exploit ler yüklenerek exploitlere karşıda engel olunabilmesi sağlanıyormuş, network cüler ( en küçüğü 46 yaşında olan 8 kişi " türkiyede aynı seviyede 50-60 kişi varmış güvenlik konusunda bukadar deneyimli ve başarılı" ) devamlı exploitleri deneyerek DC güvenliğini en üst düzeye çıkartmaya çalışıyormuş.

Nixcon dan alınan her bir sunucu da bulunan özellikler : (Ücretsizmiş)

Remote Reboot,
KMV over Ip
Os Reload

Niobeweb de kendi sunucularıma taktıracaktım bundan dolayı biliyorum Remote Reboot özelliği 8 kişilik olan 1000 dolara geliyordu bunları duyunca şaşırdım KMV over Ip özelliği zaten anlatmaya gerek yok dehşet bir özellik Layered Tech saatliğine 50 dolar istiyordu yanlış hatırlamıyorsam, aynı şekilde Os Reload özelliğide süper bir özellik yine LAyered tech her bir OsReload (işletim sistemi yeniden kurulumu ) için 50 dolar talep ediyor.

bu konuşmalar gibi baya uzun ve derin konuşmalarımız oldu, Serdar bey ile görüşmemden etkilenmedim dersem yalan söylemiş olurum,

Ayın 23 nden sonra yeni şirketi ve yeni sitelerini açıklayacaklarını her türlü bilgileri paylaşacaklarını söylediler, bende yorumlarımı ayın 23 üne kadar saklamak istiyorum,

Syg.
Kamil Köse

seniseviyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bende inanın dört gözle 23 bejlemekdeyım. İnşallah dedıgınzı gibi olur her ne kadar ısrarla dc ziyaret ıcın kendilerine ulassadma hala bır davet veya gelin buyrun teklıfını alamaıdm ınsallah bızde serdar beyi z,yaret etme şansını yakalrız.

S

sasu

Misafir

abacus merhaba daha oncede baya tartısmıstık sen cakalsın ''cakal'' aynen busun web sten var sistemnet muatabın dımı ? 10 mb alan 199$ dan kampanya yapmıstınız hatırlarsanız bızzat ellerımle makınayı goturdun ve 2 ''dc'' calısanı daha goturdu ve hepsınde aynı ıslem farklı lokasyonlar ve farklı ıp lerden cekılde sabah oldugunda 1 mb sabıtlenmıscı back. grafiklerde gozukmekde + karsı sunucuda gozukmekde bunun sebebı nedır ? acıkla korkma

1 10 mb 199 dolara sattıgın paketten 10 tane satsanız hattınız ıptal olur yuzeysel gecıyorum sen anladın
2 web stende baska dc ler yerıne kendı dc lerını koy neden korkuyosunuz sıstemde kabın ıcı atx ler var dıyemı ? sebeb nedır
3 netw belırlı bır guvenlık yok donanımsal olarak detaya gırmıyorum sabaha kadar yazarım 2 ay ıcınde 3.5 saat kesıntı oldu nedenını ıyı arastır ''botnet'' ınsanların ekmegıyle oynamak yakısmaz ama hal halden cıkıyor ıstesem 1 gun down olur ne olucak 0 kımsenın elıne bısı gecmez sen metro yu ararsın o ayar cekene kadar 1 gun gecer nası calıstıklarını sız daha ıyı bılıyorsun

sana 1 soru suna cevap ver benım ıcın

10 mb alan 199$ kampanyasını tekrar yapın benı ara 10 tane sunucu koycam 100 mb hat almıs oluyorum degılmı ? sonuna kadar kullanıcam al sana hodrı meydan musterınız olmak ıstıyorum abacus

not:nixcona gelmek ısteyen kısıler toplanalım 1 gun gıdelım pm atın bana

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.