Merhaba Arkadaşlar. Adını unuttuğum yabancı bir sitede günlük olarak bir banerin 45 bin USD olduğunu duydum. Sizce, peki Türkiyede en pahalı banerler hangi sitelerde? Bilgilerimizi paylaşalım. Cevaplarınız için önceden teşekkürler!
hürriyet.com.tr ye banner reklam vermek yürek ister diye düşünüyorum.
Ücret ne kadar ki?
Günlük 45$ baya bir abartı tabi ama günlük 15-20 binlira olan site çok var. Aldığım teklifler resmi olduğu için isim açıklayamıyorum ama hemen herkesin bildiği sıkı portallar bunlar. Onun üzerindeki bir fiyatta görmedim duymadım doğrusu.
spele.nl
Site takeover banner reklami
7500,- per dag ( yani 1 günlügü 7500 euro)
Pahali reklam arayana duyurulur
http://www.i-med.nl/adverteer-vormen.html
Herhalde arkadaşlarda para çok. Biz en ucuz yeri arıyorken arkadaşlar en pahallı yeri soruyorlarspele.nl
Site takeover banner reklami
7500,- per dag ( yani 1 günlügü 7500 euro)
Pahali reklam arayana duyurulur
http://www.i-med.nl/adverteer-vormen.html
Bu sitelerde önemli konumu, ya hitmi? Konuysa hangi konular, hitse ne kadar hit?
Reklam verirken bunların hepsini tartmanız gerekli. Tek başına hiç birinin önemi yok. Hedeflediğiniz ziyaretçi gerçekten özgün olmalı. Google dan tesadüfen hit alan sitelerden bahsetmiyorum. İsim yapmış, insanların bookmark tan ya da direk browserdan girerek ziyaret ettiği yerlerden bahsediyorum.
Hit konusu ise başlı başına bir konu. Örneğin marez içeriği olan ama 20k hiti olan bir yer benim asla reklamla uğraşacağım bir yer olamaz. Ya da sağdan soldan içerik toplayıp google a kasmış bir sitenin 50k hiti olsa yine gözümde önemi olmaz. Yüksek meblağlarda para ödenmesi için bir sitenin asıl önemi o sitede geçirilen zaman ve daha sonra ziyaretçinin geri dönüşleridir. Tesadüfen oluşan bir içerik sayesinde, google güncellemesi sayesinde, link değişimi sayesinde vs.vs. gibi konulardan tesadüfen gelen ziyaretçinin bu rakamları öderken hiç bir önemi yoktur.
Örneğin mynet. Ben google da arama yaparken bir kez bile mynete bağlanmadım. Çok enterasan gelir bu durum bana. Ama mynette reklamda pahalı bir mecradır. Ayrıca hitide çoktur, üyeside. Üstüne günlük ziyaretçisi çok çok fazladır. İnsanlar bir şekilde girerler o siteye. Mail için, haber için video için ya da oyun için. Ama amacı vardır. Üye profili vardır. Falan filan...
Ya bu soru çok kısa ama cevabı fena uzun, elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım