İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiye'nin YouTube ayıbı

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Akli basinda kisiler icin hosa gitme gibi bir durum olacagini sanmiyorum. Fakat o videolarin bir cogu ingilizce, bu yuzden zaten adanada, bursada, rizede oturanlara hitap etmiyor. Yasaklayinca sen goremiyorsun , atinada, brukselde, torontoda, buenos airesde denk gelen izliyor. Sorun burdaki ince ayrintida. Turk vatandaslari o videolari gormeyince, yok mu oluyor o videolar? Hayir. Oyleyse yasagin anlami nedir? Ben hala cozemedim ;)

Bende aynen bunu dile getirmeye çalışıyorum. Hiçbir mantıklı açıklaması yok. Ki bu davalara bakan Hukukçular da mantıktansa kanunlara bakarak böyle bir hüküm veriyor diye düşünüyorum..

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Şuan türkiyedeki yargı sistemiyle, türkiyede hiç bir bağlantısı olmayan bir şirkete verilebilecek en ağır cezayı vermişler zaten. Kanunlar bu durumda farklı bir yaptırım uygulayabilirmi bilmiyorum. Ama ilerleyen zamanlarda buna çözüm bulmaları gerekir sizinde dile getirdiğiniz gibi.

edit: biraz karışık anlattım sanırım.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Sabah yasak getirip, akşama geri kaldırırsak adamlar ebemizin doğum videosunu bile eklerler.

SadeceDownload

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
arkadaşlar bence kapatmak pek bir çözüm değil. Bu sitenin kapatılması bir nevi özgür düşünceye hakarettir. Yapılması gereken sadece youtube bir sistem geliştirip ne bilim içerik ekleyenlerin bir bilgisini almalı sonuçta google google maps ile heryeri görüyor bu şekil bir yaklaşımla adam suç unsuru bişemi ekledi direk o ülkenin yetkili mercilerine bunu iletsin o ülkede gitsin ekleyeni yakalayacaksa yakalasın yakalamayacaksa yakalamasın.
Şimdi benim suçum ne ben niye youtubeyi izleyemiyorum ?
Atamıza veya peygamberimize hakaret içerikleri olmuş olabilir bu olacakta çünkü dünyanın gözü herzaman bizlerin müslümanların üzerinde.
Ancak bu olayı din dil ırk ayrımına getirilmemeli ve bu ayrıma getirmek isteyenlerin eline koz verilmemeli.

Simasher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bırakın hiç açılmasın. Bizlerde rahat bir nefes alalım. İnsanlar youtube açıkken hiç başından kalkmıyor ve buda yetersiz alt yapıya sahip türk telekomu boğuyor. Youtube kapandığından beri internetimde ve kullandığım tüm internetlerde gözle görülür bir rahatlık var. İnsanlar artık günlük müzik ihtiyaçlarını bile youtube vasıtasıyla karşılıyor. Ne mp3 arıycam ne cd alıcam diyor giriyor youtube a aratıyor ve dinliyor. Ayrıca başka ülkelerin tepki göstermeyişi müsama edişi kaale almayışı bizim sorunumuz olmamalı.
güzel bir yazı olmuş ayrıca zaten youtube bu gidişle türk bir editör alır ve daha dikkatli inceletir videoları :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.