İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"Türkün türkten başka dostu yoktur !"

protos78

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Oncelikle Turkun turkten baska dostu yoktur sozu pek dogru degil... Her insan gurubunun icinde iyiler ve kotuler vardir. Bir insanin Arap, Iranli, Suriyeli, Yunanli, Bulgar, Rus, Ermeni, Alman olarak dogmasi onda diger insanlara gore fiziki ve ahlaki ustunluk saglamaz, gerilikte saglamaz. Batida dogmak sadece maddi acidan daha avantajlidir.

Gelelim Turk kavramina... Bizim Turk tanimimiz 1920lere kadar dayanir. Kendisini Turk olarak tanimlayan herkes Turktur. Bunun Turkiye vatandasligi ile birebir alakasi yoktur. Turkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin buyuk kismi Turktur, ama olmayanlarda vardir. Bunun yaninda vatandas olmayip, Turk olanlarda vardir.

Turk kavrami irk tabanli degildir. Zira Anadoluda yuzlerce yilda onlarca irk girip, cikmis, yerel halkla karismistir. Dolayisiyla kimin orjinal olarak hangi irktan oldugu su anda bulunmasi zordur. Bu yuzden birlestirici unsur olarak Turk kavrami 1920 lerde ortaya atilmistir, Arnavutu, tatari, cerkezi, lazi, suryanisi, kurtu, turku bu kavrami kabul etmistir.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
valla toprağım güzel sölüyosunda şimdi 1 haftadır yakın çevremi inceliyorum vallahi sanki bitmiş gibi memleket. yani ne yapılabilir ki bu durumda gidip bi dolandırıcıyı sarıp sarmalayıp kardeşimsin diip omuzlarda taşıyamayız.

birkac yuzsuz kendini bilmez insanların uzunden herkes zan altında kalamaz diye düşünüyorum ben biz birbirimize boyle yasparsak başkaları ne yapmazki

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
fransayı eleştirelim diye konu açıyorum millet kendi hükümetini,milletini,türkleri eleştiriyor.

Bir söze bakış açınıza göre değişir
Türkün türkten başka dostu yoktur demek devleti açıdandır
Sizin veya benim amerikadaki dostlarımı buna nasıl dahil ettiniz yani bi söz bu kadar mı çarpıtılabilir?

Her zaman, hiç bir ülke hiç bir ülkenin dostu deildir

dreamz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
'' Türkün Türkten başka dostu yoktur '' lafı tamamen tarihimizde yedigimiz sırt hançerlerinden sonra söylenen ve öyle kalmış olan , kalleşliklerin altını çizmemize yarıyan (fakat özünde yapısındaki anlama gelmeyen)bir sözü bazı arkadaşlar siyasi görüşlerini katarak yorumlamış.. Faşistlik içerdigini düşünmüyorum,eğer bu sözü kullanıp söylemek faşistlikse , ülkemizin %90'ı faşist oluyor bu durumda.. bende dahil .. hoş ..

Hostmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Buradayken konuşmak kolay benim kuzenler var Hollanda'da onlar nefret ediyor yabancılardan.Türkün Türk'ten başka yoktur sözü dillerinden düşmüyor diyebiliriz.Biz burada hiç bir şey yaşamadan atıp tutamayızç

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar bu söz siyasi olarak kullanalıabilecek bi sözdür.

Hiç bir ülkenin teorikte bir dostu yoktur.Türklerin hiç yoktur.Sebebi ise yaşadıkları yerin jeopolotik konumu ve tarihidir.Bu sözü söylemek faşistlik değil doğrunun ta kendisidir

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.