İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ücretsiz Scriptler 2

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
Arama motoru botları siteme ne zaman gelmiş diye düşünürseniz, bu bedava script işinize yarayacaktır...
sem.gif

script , msn, google, yahoo, gigabot, Ask.com/Teoma olmak üzere 5 arama botunu izliyor, ve botlar sitenize uğramışsa size otomatik olarak mail çekip haber veriyor...
PHP:
eklenecek sayfalara konulacak olan kod;
<?php include_once('sem.php') ?>
script sayfası ; http://ufak.org/5Aramabotu

script indir ; http://ufak.org/5aramabotinndir

not: scriptin türkçe hali ektedir:)

TheFF

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teşekkürler Mywedding

kimbilir ne zaman gelicek botlar :D derken bi baktım mailime google bot uğramış.. saatte bi yanlışlık var sanırım.. sabah 7 gösteriyor saati.. ya da server'dan kaynaklanan bişey..

direk header'a eklemiştim.. baya sayfa gezdi googlebot :D bi de MSNbot geldi..
anasayfaya eklemem daha mı iyi olur? gezmeye devam ederse(ki etmesi daha iyi :D) baya bi mail gelicek galiba..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
arama motoru bot scripti

teşekkürler Mywedding

kimbilir ne zaman gelicek botlar :D derken bi baktım mailime google bot uğramış.. saatte bi yanlışlık var sanırım.. sabah 7 gösteriyor saati.. ya da server'dan kaynaklanan bişey..

direk header'a eklemiştim.. baya sayfa gezdi googlebot :D bi de MSNbot geldi..
anasayfaya eklemem daha mı iyi olur? gezmeye devam ederse(ki etmesi daha iyi :D) baya bi mail gelicek galiba..

scripti türkçeleştirdim , çok güzel oldu, yeniden indirirsen eklenmişten, bir dene

TheFF

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hafiften reklam olmuş türkçesinde.. olsun o kadar.. :D

bu arada sorumu tekrarlıyorum tam olarak nereye eklemeliyim bu kodu.. her sayfada olmalı mı? yoksa anasayfada olsa yeter mi?

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
nereye derken sadece anasayfaya mı yoksa header'a(doğal olarak her sayfaya) mı?
headera ekledim 1 saatte 120 tane mail geldi.. allahtan gmail'in gruplama özelliği var da sadece 2 maillik yer kaplıyolar şimdilik..
120 mi :
eek.gif

istersen scriptten, google bot u çıkar diğerleri kalsın, bendede yahoo ile google geldi şu ana kadar hep

TheFF

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çıkardım googlebot'u gerek olursa eklerim yine :D

47000 index var ama hiç bi işe yaramıyo.. google'dan gelen hit çok az.. onlar da acayip acayip kelimelerden geliyo.. adam gibi bi seo lazım siteye.. ama zamanım yok..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
arama motoru bot botu siteme uğramışmı

bu saatlerde (03;23am)Yahoo bot geziniyor :)

ekleme ; MSNbot geldi saat; 04;05am :)

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
asp arıyorsanız webwiz forumun online_users.asp sayfasını kullanabilirsiniz arama motoru botlarının hangi sayfayı ve hangi bot gezdiğini size gösderiyor

eğer sadece ben görmek istiyorum diyorsanız o zaman o sayfa icin kücük bir parola koruması yazmanız lazım

not: mywedding aspden anlamaz boşuna kendinizi yormayın :D

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
eğer mail gelmesini istemiyorsanız wedding arkadaşımızın verdiği script yerine altta verdiğimi kodları sitenize yerleştirip google bot nereleri gezmiş tüm ayrıntılarıyla görebilirsiniz,

aşşağıdaki kodu sitenizin header veya footer kısmına ekleyin
PHP:
if (eregi("Google", $_SERVER[HTTP_USER_AGENT])) {
$tarih = date("d/m/Y G:i:s");
$dosya = fopen ("gbot.txt" , 'a') or die ("Dosya açılamadı!");
fputs ( $dosya , "$tarih - $_SERVER[REMOTE_ADDR] - $_SERVER[HTTP_USER_AGENT] - $_SERVER[REQUEST_URI]\n" ) ;
fclose ($dosya);
}
ardından root a gbot.txt adında boşbir dosya ekleyin ve cmod 666 yapın,
bu şekilde google bot sitenize ne zaman gelmiş nereleri gezmiş görebilirsiniz,

herkeze iyi çalışmalar..

mr_cpu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yaaa google amca 5 dakikada bir geliyor siteme acayip bir durum değilmi??
Merhaba,

GoogleBot bot sitenizi , 02 January,2008 Wednesday, 01:25:28 pm , Günü ve Saatinde ziyaret etti.

Merhaba,

GoogleBot bot sitenizi , 02 January,2008 Wednesday, 01:31:38 pm , Günü ve Saatinde ziyaret etti.
Merhaba,

GoogleBot bot sitenizi , 02 January,2008 Wednesday, 01:33:42 pm , Günü ve Saatinde ziyaret etti.
Merhaba,

GoogleBot bot sitenizi , 02 January,2008 Wednesday, 02:06:50 pm , Günü ve Saatinde ziyaret etti.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.