İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Üçüncü ders : İçerik bazlı Seo

sibersahne

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Merhabalar.

İlk ders : Seo için bir alan adı seçtiniz mi ? ve İkinci ders : Web tasarım bazlı seo derslerimizin ardından üçüncü dersimiz olan ” İçerik bazlı seo ” konusunu işleyeceğiz.

İlk bilinmesi gereken şey içeriğin benzersiz olmasıdır.Yani başka bir site üzerinde aynı konuyu kopyalayıp yapıştırarak yayınlamamak gerekir.Mantık olarak düşünün bir.Google günde milyonlarca içeriği arama motoruna eklemektedir.Siz gidip A sitesinin ABC konusunu kopya yapıp sitenize yapıştırdınız ve yayınladınız.Google botu indexleme sırasında hali ile sayfanın değerini düşürecektir.Çünkü neden sürekli veri tabınını aynı bilgiyle doldursun ki ? Mesela ben sizin sitenizde tanıtım yapmak istersem.Sizde tamam hocam dediniz.Ben Seo.sibersahne.org adında 2 tane aynı konuyu yayınladım.Siz hocam birini sileyim.2 tane aynı içeriği yayınlamanın ne mantığı var ki ? Hem veri tabanı boşuna şişecek hemde siteye girenler huzursuz olacaklar.En iyisi birisini silelim dersiniz sanırım değil mi ?

En önemli kurallardan birisini sizlere örnekle açıklamam gerekiyor.

Sitemizi bir bayana benzetirsek ve erkekleri ise ziyaretçilere benzetirsek çıkan sonuç şu olacak ; bu bayanın erkekleri kendisine çekmesi için biraz bakım yapması gerekecek.

Saçları bakımlı olmalı.( Sayfanın başlığı )
Vücut hatları çok estetik olmalı.( İçerik ) Okumaya devam et →

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.