İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Usb Ve Firewire Karşılaştırma?

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Arkadaşlar yeni bir ödev konusu ile karşınızdayım,sizleri umarım bıktırmamışımdır :)
Usb ile firewireyi karşılaştırmam gerekiyor.İnternetten araştırıp yazdım fakat hoca sınıftan kimsenin ödevini beğenmedi.Bu yüzden sizlere danışmak istedim.Bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı?
NOT:Ödev yarına...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Ben şahsen deneme yapmıştım, ethernetten 4 kat daha hızlı veri gönderebiliyordum ancak bu mesele datayı gönderen ve datayı yazan disklerin hızlarına göre değişmekte.

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Loi abi güzel bir bilgi vermişsin fakat benim aradığım şey karşılaştırma.
Mesela firewire usb den x kat daha hızlıdır gibisinden maddeler karşılaştırmalar olacak.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Tamam işte alıcaksın eline, içinde 4 veya 8 gb data bulunan USB yi, X bilgisayara kopyalamaya başlayacaksın, kaç saniyede yüklemenin bittiğini not ediceksin.

Sonra aynı datayı fireware aracılığı ile Y bilgisayardan, X bilgisayara kopyalayacaksın ve yine not edeceksin kaç saniyede yüklemenin bittiğini.

Dikkat etmen gereken, yükleme yaparken antivirus programlarının, diski meşkul edecek yazlımların (kamera kayıtları gibi yada oyun) kapalı olduğundan emin olacaksın.

Hepsi bu..

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Loi abi tamam da ikisinin aralarında sadece yüklenme farkı mı olacak?
Yani ben şimdi a 4 e usb şu kadarda aktarırken firewire şu kadar zaman aktarıyor mu diyeceğim?

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
Bunları tek tek araştır. Sonra mesela atıyorum usb şu iken firewire budur diyebilirsin. Usb ve Firewire ayrı ayrı araştırıp yazılarını buraya atarsan toparlayalım birşeyler.

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Sorun da oradazaten,internette düzgün bir kaynak bulamadım.Hoca kimsenin ödevini beğenmedi.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bu senin için yol gösterici bir adım, gerisini tespit etmen mümkün. wikipedia dan usb ve firewire hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsin.

Hız öncelikli amaç, neden usb varken birde firewire diye bişey üretsinler ki?

Ekleme: canları sıkılmış olabilir mi?

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Tüm sınıf araştırdı,seferber oldu ve hoca tüm sınıfın ödevini beğenmedi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.