İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Utf-8 & Latin-5 Farkı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soulmy

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
8
Arkadaşlar merhaba.

Benim şu an site çalışmam var. dle tabanlı sistem kuracağım. Dle'nin utf-8 ve latin-5 versiyonları var. Localhostta utf-8'i denemiştim ama bazı temalarda sorun yarattı (türkçe karakter sorunu) ve ben de latin-5 kullanayım dedim. Latin-5'te herhangi bir sorunum yok. (Türkçe karakterler, eklentiler vs. uyumlu bir şeklide çalışıyor.)

Geçelim soruma: Geçen gün birşey okudum. Seo açısından en iyisi utf-8'miş. Google seviyormuş utf-8'i. Bu durumda ne yapmamı önerirsin? utf-8 ile latin-5 arasında çok büyük fark yaratır mı? Yaratır derseniz temayı değiştirmek zorunda kalacağım.

soulmy

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
8
Arkadaşlar Eif'e pmden sormuştum, sağolsun cevapladı. utf-8 kullanmak googledaki sıralamayı etkilemiyormuş. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Konu kilitlenebilir.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Sitenin kendi diline uygun bir dil kodlaması seçmen her zaman daha iyi olacaktır. Tabi veritabanı tarafında bilgilerinde buna uygun saklanıyor olmasına özen göstermek gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.