İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

UYARI: Face Sayfalarda Gizli Admin Tehlikesinin Son Magdurlarindan OLMAYIN!!!

T

themaniac

Misafir
Face Sayfalarda Gizli Admin Tehlikesinin Son Magdurlarindan OLMAYIN!!!​

Arkadaslar bildiginiz uzre bir sure once gizli admin olayi Facebook tarafindan kaldirildi. ANCAK Facebook'un kaldirdigi sadece yeni gizli admin atamasiydi. Yani eskiden duran gizli adminler halen aktive edilebiliniyor.

O ZAMAN NE YAPACAGIZ?

bu mevzuu bize 3 secenek birakiyor:

1- Gizli admin yasagi geldikten sonraki bir tarihte acilmis olan sayfalari almak
2- Gozumuzu karartip, paramizi riske atip o sayfayi calinma ihtimaline ragmen almak
3- Bir sure face sayfa alimindan uzak durmaktir ki bir dolandiricinin 10 gizli admini olsa ve 5 sayfasi olsa. Ancak o sayfalarini 2 kere satabilir. cunku her bir satista 1 gizli admini aciga cikacagindan, 5 sayfayi da iki kere satsa 10 gizli admini de aciga cikacaktir. ve o saatten sonra satacagi sayfada bir daha geri alinamayacaktir. Bu sebeple ya coook guvenilir olan kisilerden ve onlarin butun bilgilerini alarak yapin ticaretinizi. Yada bir sure face isini erteleyin.

Not: Bunlar benim dusuncelerim. Karsisina hic dolandirici cikmayan anlayamayabilir bu dediklerimi sacma bulabilir. Ben sadece kendi dusuncelerimi paylastim.

surzal1453

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zaman

ne zamandan sonraki sayfalarda admin tehlikesi yok arkadaşlar_?

T

themaniac

Misafir
aynen oyle kardesim. bende insanlarimizi bu dolandiriciliklarin arttigi donemde uyarmak istedim. gerci yine de beni dinlemeden sunu okumaya 2dk'sini ayirmadan sayfa alip dolandirilacak olanlar da cikacaktir ama onlarin kafasina da sonradan dank eder.

daha onceden face hakkinda yazdigim gizli admin yazisinda. elemanin biri yazmisti keske daha once okusaydim diye.

KESKE...

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
bilmeyenler için daha yeni bu işlere girecek olanları aydınlatmaya yönelik bir yazı olmuş eline sağlık ;)

T

themaniac

Misafir
eyvallah kardesim. bildigimizi paylasmazsak sadece bilgi hamali oluruz.
uc bes ne biliyorsak iste.

HoffnungTR

0
Yasakli Uye
Reaction score
4
benim 100 binlik sayfam vardı bende çalınma ihtimalina karşı gizli admin yapmıstım. face fizli adminliği kaldırınca benim gizli adminimde açığa çıkmıştı. ya sen yanlış bilgi aldın yada bu gizli adminin açığa çıkması aynı sayfalarda geçerli değil

T

themaniac

Misafir
Hocam simdi soyle. eger senin gizli admin'in tam olarka gizlenmemisse. yani sen hesap donduruosun ya. o bazen anasayfada admin kisminda resmi gorunmuo ama sayi olarak gorunuo. Eger oyle birseyse senin admin'in face yasakladiginda aciga cikabilir.

Cunku ilk gizli admin olayi kalkti dediklerinde bende kendi gizli adminime baktim ama hala gorunmuyordu. sonra aciga cikardim. bir daha da yeniden gizli admin yapamadim. bilgi baskasindan degil direk kendi tecrubem yani.

Ama bir gizli admin bir sayfada ortaya cikarsa bu demek olur ki hepsinde gorunur hale gelmistir.

HoffnungTR

0
Yasakli Uye
Reaction score
4
Hocam simdi soyle. eger senin gizli admin'in tam olarka gizlenmemisse. yani sen hesap donduruosun ya. o bazen anasayfada admin kisminda resmi gorunmuo ama sayi olarak gorunuo. Eger oyle birseyse senin admin'in face yasakladiginda aciga cikabilir.

Cunku ilk gizli admin olayi kalkti dediklerinde bende kendi gizli adminime baktim ama hala gorunmuyordu. sonra aciga cikardim. bir daha da yeniden gizli admin yapamadim. bilgi baskasindan degil direk kendi tecrubem yani.

Ama bir gizli admin bir sayfada ortaya cikarsa bu demek olur ki hepsinde gorunur hale gelmistir.

Dediğim gibi Hocam, Ben gizli admin olduktan sonra Açığa cıkartmamıştım. Face kaldırınca kendiliğinden Açığa cıkmıştı.Zaten ondan sonrada sayfamı satmıştım :)

T

themaniac

Misafir
belki her zaman ayni sekilde olmuyordur. cunku daha gecenlerde de benim aldigim bir sayfa sonradan calindi gizli admin ile (gerci izini bulup geri aldim sayfami).
dolandiricilar son kozlarini oynuyorlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.