İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Üyelik yönetimi ve upload için program yazdırıcam

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
arkadaşlar işlerden vakit bulursam yakın zamanda bir projemi hayata geçirmek üzereyim ancak bununla ilgili eksik bir taraf var. Aşağıdaki özelliklere cevap verebilecekler teklifleri yollarsa sevinirim.

• Siteye üye olanlar bu program ile login olacaklar
  • Login olan üyeler kendilerine ayrılan klasör içine fotoğraf ekleyip silebilecekler
  • Eklenen görsellerin belli bir formatı var. Ben işin web ayağını bitirdim programı yazacak olan arkadaşta aynı çizgide upload ayarlayacak. Bunlar zor şeyler değil zaten. dosya kontrolü, değerin true false kontrolü, dosya ismi ve uzantı değişimi, resimlerin upload öncesi hafıazaya alınıp daha sonra kayıt edilmesi vs.vs.
  • Üyenin statüsüne göre haber,blog,makale vs. girişleri yine bu prgram ile yapılacak.
  • Program xp ve vistada sorunsuz kurulmalı. yani windows sistem için olacak
  • Programın tüm kaynak kodları tarafıma teslim edilecek ve noterden sözleşme yapılacak.
  • Ve bu özelliklere daha bir çok ek olacak fakat ilk etapta gerekli görmüyorum. ilerleyen zamanlarda tepkilere göre yazan arkadaşla upgrade işlemleri yapılabilir ve ayrıca ücretlendirilebilir.

Web harici programlamadan anlamadığım için dil seçeneğim yok. Yukarıdakiler yapılsında her ne ile oluyorsa olsun :)

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bir ek seçenek tavsiyesinde bulunayım; "Net Framework gibi bağımlılıkları olmasın"
Kendi adıma bu tür bağımlılıklar yüzünden birçok programın alternatiflerini kullanmak durumunda kalıyorum.
Bir program için başka birşeyler daha kurma fikri nakıs ürün izlenimi oluşturuyor bende.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
aslında haklısın o benim hiç aklıma gelmedi, adam program kurarken çile çekmesin bide :(
gerçi henüz tek bir kişi bile ilgilenmedi ama olsun heıslıyım bulucam :D

gjorfindel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir kaç sorum olacak.
Bu proje için ne kadar süre tanıyorsunuz?
Eğer zaman önemli değil diyorsanız: Programı yaptım ve bitti. Ben yazdığım bu programı geliştirdim ve satmak istedim, siz noter sözleşmesinden bahsediyorsunuz. Ben kendi yazdığım programı satamıyacak mıyım?
Program yazım aşamasında clientden server'a bir bağlantı olacak bu bağlantı için sizin özel izinler vermeniz gerekecek. verdiğiniz bu izinler sizin serverda güvenlik açıkları sağlayacak bunları nasıl önlemeyi planlıyorsunuz?.

Son soru önemli çünkü programı yazdıktan sonra herhangi bir saldırıya karşı programcı sorumlu tutulmamalıdır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.