İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Uzaktasın atam..

webtehaber

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Söze gerek yok okuyun ve şuanki gerçeklerle karşılaştırın eğerki türk gençliği iseniz gerçekleri görürsünüz…..

Atatürk’ün Bursa Nutku

“Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır.Yine düşünecek; “Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.” Diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

http://video.eksenim.mynet.com/cekirgeli50/ATATURK-UN-BURSA-NUTKU/353716.swf

okumayı istemiyorsanız izleyin....

1975 yılında; ilk kez yazılı metin olarak, Cafer Tanrıverdi tarafından halka dağıtılmasından sonra, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan kovuşturmada, dönemin Türk Tarih Kurumu Başkanı Enver Ziya Karal ve Öğretim Üyesi Sami N. Özerdim’in katkılarıyla da, Atatürk’e ait olduğu kesinleşen nutkun, mahkemedeki orijinal metni aşağıdaki gibidir.Sonradan bulunan, mahkeme dosyasına da konulan, 1935 yılı yayını bir dergide vardır. Bursa’da bir gerici ayaklanma sonrası, Bursa’ya giden, Atatürk tarafından söylenen bu nutuktan bir bölüm de, Celal Bayar tarafından meclis kürsüsünden okunmuştur. Bu mahkeme kararından sonra, nutkun tamamı, serbestçe okunur, söylenir ve dağıtılır hale gelmiştir.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Konu siyasete kaymaz umarım ve Atatürk'ün burada vermek istediği mesaj muhakkak farklı yorumlanacaktır.
Doğru yorumlayıp, anlayalım inşallah!

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Yani Atatürk gibi nizama, intizama, tertip ve düzene önem veren disiplinli bir asker; bu sözde nutukta anarşiyi yasal ve hatta gerekli olarak mı görmüş? Hatta ve hatta teşvik mi etmiş?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Yani Atatürk gibi nizama, intizama, tertip ve düzene önem veren disiplinli bir asker; bu sözde nutukta anarşiyi yasal ve hatta gerekli olarak mı görmüş? Hatta ve hatta teşvik mi etmiş?

Hah, demek istediğim buydu!
Bu şekilde olduğu konusunda bir yorum yapılmaz umarım diyordum.
Şahsi görüşüm,
Laiklik elden gidiyor; yetiş Türk genci, dökül meydanlara değil Atatürk'ün istediği.
Her Türk genci, bir polat alemdar olabilir diyor

Not: Şebo nerde, hiç sesi çıkmadı bugün(!)

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hem
“Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
yani bir nevi her kafasına esen anarşi ve terör ortamı oluştursun denecek hem de
Bu şekilde olduğu konusunda bir yorum yapılmaz umarım diyordum.
diyeceksiniz öyle mi; ne çelişki!

Adam bir yandan bir ülke kurmak için milyonlarca insanın canına dişine takmasına, varını yoğunu bu uğurda harcamasına öncülük edecek, başka bir yandan da "Hey gençler! Yüzbinlerce şehit vererek yaptıklarımızı, kurduğumuz düzeni beğenmiyorsanız elinize geçirdiğiniz taşlarla sopalarla yıkın, dökün." diyecek. Öyle mi? Benim bildiğim Atatürk böyle birşey diyecek kadar basiretsiz değildir...

webtehaber

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nutku dar bir bakış acısından bakan bi çok insan ( Virtuozzo ) gibi düşünür.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Geniş bakış açısından bakan nasıl düşünür?
Dar bakış açısından bakan düşüncesini ifade edebiliyor da geniş bakış açısından bakan bundan aciz mi ve sadece ithamla mı yetiniyor yoksa?

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
“Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Kim nereye çekerse çeksin nutku. Benim anladığıma göre yorumum şudur;

Öncelikle Cumhuriyet nediri bilmek gerek. Cumhuriyet;
Cumhuriyet, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir “yönetim biçimi”dir.

Yani mesela; X başbakanı seçme ve seçilme hakkı(bir devrimdir)mızı ve Cumhuriyet'i hiçe sayarak, kendi oğlunu devlet başkanlığına oturtmaya kalkarsa buna sesini çıkart diyor. Buna sadece ordunun, polisin, jandarmanın müdahale etmesini bekleme. Hakkın yeniyor, hakkını ara ey ulusum diyor.

Kaldı ki bu gelişme olağanüstü hâl anlamını taşıyor. Bu durumlarda hakkına tecavüz eden zihniyete herşey mübahtır. Taş, sopa, silâh kısmına katılıyorum.

--------------------------------------------------------------------------

Farklı bir konuya değinmek istiyorum. Evi ve iş yerleri sel altında kalan insanların mağdur durumda olduğunu söylemeye gerek yok. Biz bu insanlara yardım etmeliyken onların mallarını yağmalıyoruz. Ya biz nasıl bir millet olduk? Bu insanlar Türk ise ben Türk değilim ya...

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Millet olarak hep öyleydik zaten. Sadece onları yağmalayacak fırsat bulamıyorlardı o kadar. Aksi halde Atatürk onca sözü, onca nutku, onca gazı neden versin türk halkına. %95 i müslüman diyoruz, lafa gelince magalda kül bırakmıyoruz ama yapılanlara bak. Ben inanıyorumki yağmayı yapanların çoğuda oruçludur. Çünkü öyle bir toplum olduk artık. Günah - sevap farkında değiliz. Adam tv de çıkmış "denize dökülecekti, yazık dedik topluyoruz" diyor...:D
Hani yaptım ama sor bir neden :p

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Millet olarak hep öyleydik zaten. Sadece onları yağmalayacak fırsat bulamıyorlardı o kadar.

Bize tarih hocalarımızın ve büyüklerimizin;

Savaşlar döneminde atalarımızın giyecek 2 çift çorabı varken 1 diğerini cephedeki askere gönderiyordu.

sözü yalan değilse böyle bir millet değildik. Yine tekrarlıyorum, eğer Türk milleti böyleyse ben Türk değilim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Teşbihte hata olmaz...O dediğin insanlar hala var, o zamanda vardı. Ama o zamanda azınlıktı şimdide...Onlar kahramanlık türkülerinden başka bir şey değil. Bir abim çeçen ordusundayken ellerinde ingiliz anahtarıyla tank kovalayan insanlar gördüğünü söylerdi. Anahtarla kapağı açarak içine el bombası atabilmek için...Ama mafya olanda oldu aralarında...Bana sorarsan hepsi kahraman...Ben söylersemde kahraman diycem...
Öğretmenin gibi, kitaplar gibi...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5