İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VbSeo mantığından bir soru :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
hiç kurmadım hiç kurcalamadım. Dolayısıyla hiç bir fikrimde yok o yuzden vbulletin canavarları bilir diye düşündüm :)

Şimdi şöyle bir link varsa ;

Kod:
http://forum.iyinet.com/site-satis-siparis-takas/

Site Satış - Sipariş - Takas ismindeki forum adı "site-satis-siparis-takas" şeklinde veritabanından nasıl çekiliyor?

Önce gelen string metin olarak sorgulanıyorda veritbanındaki id karşılığı bir değişkenemi atanıyor?

Eğer böyle oluyorsa gelen string nasıl veritabanında aranıyor...site-satis-siparis-takas gibi bir giriş metni yoksa nasıl arıyor yahu biri anlatsın hele :p

Umarım cevabı basit değildirde neden aklıma gelmedi diye kendime uyuz olmam :D

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
venom tam olarak neyi aradığını ben anlayamadım, buda vbseo'yu bilmediğimden dolayıdır diye düşünüyorum. Ama kendimce cebap verim. Yanlış varsada arkadaşlar düzeltirler zaten.

Konuların başlıkları gene seo dostu olarak veritabanına kayıt ediliyordur.

id: 1234
Başlık: Site Satış Sipariş Takas
Uzantı: site-satis-siparis-takas.html

Url'deki bu uzantı alınıp onun karşılığı olarak id, içerik vs... elde ediliyordur.

???

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
yok ama ben kategorisinden bahsettim. Onun id si nasıl alınıyor onu merak ederek...
mesela bizim şuanki konu linki şu ;

http://forum.iyinet.com/vbulletin-vbseo/116849-vbseo-mantigindan-bir-soru.html#post819151

ama bunu

http://forum.iyinet.com/vbulletin-vbseo/ yaparsakta kategoriye gidiyor...hani id nerde?
Bunu sormak istedim. Veritabanından sorgusu nasıl yapılıyor bunun? Kayıt esnasında ayrıca bir tabloya vbulletin-vbseo diyemi kayıt yapılyor...
diye sordum...

neyse ben ayrıca bir tablo açarak seo için replace halini kayıt edicem ordan sorgu yapıcam ;)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
şöyle düşün
forum.php?forum=vbulletin-vbseo
bunu .htaccess ile cevirince
/vbulletin-vbseo/
oluyor yani id ye göre değilde kategori ismine göre sorgu yapıyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ben başka birşey dedim az önce :D

O dediğin peep'in açıklaması bir çözüm olabilir.

Bizim konunun linki mesela .html ile bitiyor. Ama Kategoriler /kategoriler/ şeklinde... O yüzden htaccess ile bunu ayırt etmek zor olmaz. Hangi linkin kategori hangi linkin mesaj için olduğu tespit ettirilebilir.

Senin isteğin galiba linklerde sayısal değer olmadan seo yapmak. Son mesajından anladığım kadarıyla.

Ve galiba çözümü de biliyorsun

neyse ben ayrıca bir tablo açarak seo için replace halini kayıt edicem ordan sorgu yapıcam

:D

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
çözümü biliyorum zaten :D
problem şuydu...VbSeo popülerse çalışma mantığıda stabildir. Bunu düşünerek sordum açıkçası...
Yoksa benim seo çalışmam ne vbullettin üzerine nede php...404 ve asp ile yaptım. yaptımda işte dediğim gibi performans olarak bu adamlar ne kullandılar onun tiyosunu istiyordum :)...
Neyse aldım cevabımı teşekkürler :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.