İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Vbulletin Eski İndeksleri Silme Sorunu

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Merhaba arkadaşlar
Daha önceden sitemde wordpress kullanıyordum sonradan vbulletin lisansı aldım ve vb kurdum bu siteme eski indekslerin çoğunu sildim siteden yanlız şu şekilde olan indeksleri bir türlü silemiyorum robots.txt ile bile silemedim.
örnek:
www.sitem.com/?tag=cipli-onlem
Bu şekilde wordpresin etiket sisteminden kalma bir sürü indeks var bu linklere tıklanıldığında anasayfaya yonleniyor o yuzdende silinmiyor
Bu indeksleri nasıl kaldırabılırım acaba 404 hatası vermediği içinde webmastertoolsdan link kaldırma işlemi reddedildi diye hata veriyor
Robots.txt ile engellemeye çalışıyorum oda olmuyor şimdi siz bırak google onları kendi siler diyebilirsiniz ama 3 aydır aynen duruyor o ındeksler önerileri olan varsa sevinirim.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlarıma teşekkür ederim.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
.htaccess dosyasına baktınız mı?

İçerisinde 404 geçen bir satır, mevcut olmayan URL'leri ana sayfanıza yönlendiriyordur.

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
.htaccess dosyasına baktınız mı?

İçerisinde 404 geçen bir satır, mevcut olmayan URL'leri ana sayfanıza yönlendiriyordur.

PHP:
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(f|all)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ forumdisplay.php/$1 [QSA,L]
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(t|p)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ showthread.php/$1 [QSA,L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(index\.php|\.css) [NC]
RewriteRule ^(archive|sitemap)/(.*)$ $1/index.php/$2 [QSA,L]
RewriteEngine On
RewriteRule ^((urllist|sitemap).*.(xml|txt)(.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

Cevap yazdığınız için teşekkürler
.htaccess dosyam zoints seonun orjinal dosyası ben herhangibir ekleme yapmadım www.sitem.com/?tag=cipli-onlem
buşekilde wordpresin etiketleme sisteminden kalma indekslere tıklayınca anasayfa çıkıyor sitemin bunları silmek için her türlü yontemi denedim fakat olmadı bir türlü.
zoints seonun.htaccess'i ile ilgili midir o kadarını bilmiyorum orjinal hali o yukarıda verdiğim gibi

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Sorun çözülmedi arkadaşlar güncel..

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Sizin anlattığınız "indeks olayını" çözümleyemediğim için yardımcı olamadım. Bu dediğiniz linkler arama sonuçlarında mı çıkıyor?

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hocam ilginiz için teşekkürler bende bulamadım çözüm bir türlü site:sitem.com olarak normal indeks aramalarında çıkıyor linkler 404 hatası vermediği için webmaster toolsdan silme işlemi reddedildi diye uyarı veriyor robots.txt ile silmeye çalıştım oda olmadı.
Zamanla bu indeksleri siler diye bekledim kaç ay oldu hepsi değişti bir tek bunlar duruyor orda
Bakalım belki yeni bir çözüm çıkar.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
index.php nin en ustune şunu eklemelisin

PHP:
<? if ($_GET['tag']) { header("HTTP/1.0 404 Not Found"); exit(); } ?>
zamanla silindiklerini göreceksin..

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
index.php nin en ustune şunu eklemelisin

PHP:
<? if ($_GET['tag']) { header("HTTP/1.0 404 Not Found"); exit(); } ?>
zamanla silindiklerini göreceksin..

Hemen ekliyorum kodu çok teşekkür ederim.
Bunun vbnin normal /tags.php?tag indekslemesine zararı olmaz değil mi?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
daha sonra kontrol et. bu şekilde indexlenmiş eski sayfalara girmeye çalıştığında boş sayfa gelmesi gerekiyor.

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
kodu tam olarak nereye ekledin?

Hocam çok sağol ben yanlış yere eklemişim <?php yazan yerin en üstüne ekledim şimdi oldu kontrol ettim www.sitem.com/?tag=cipli-onlem şeklinde olan indeksler beyaz sayfa oldu diğerleri normal açılıyor şimdi bu indekslerin hepsi için tekrar kaldırma isteğinde bulunacağım heralde 404 olarak kabul edilebilir bunları sildirdikten sonra o kodu ordan kaldırmalı mıyım?
Çok makbule geçti tekrar teşekkür ederim:)

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Google Webmaster Tools'dan buraya baktın mı ? Faydası olabilir?:

Parametre İşleme

Kapat

URL'lerinizdeki dinamik parametreler (örneğin, oturum kimlikleri, kaynak veya dil) aslında tümü aynı içeriği gösteren birçok farklı URL'nin görüntülenmesine neden olabilir. Örneğin; http://www.example.com/dresses?sid=12395923 , http://www.example.com/dresses ile aynı içeriği gösteriyor olabilir. URL'nizde 15'e varan belirli parametrenin Google tarafından yok sayılmasını isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz. Bu şekilde, korunması gereken bilgilerinizin garanti altına alınmasına yardımcı olurken, tarama daha verimli bir hale gelebilir ve yinelenen URL sayısı azalabilir. (Not: Google önerileri dikkate alsa da her durumda bu önerilere uyacağını garanti etmez.)

ugrboz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Google Webmaster Tools'dan buraya baktın mı ? Faydası olabilir?:

Parametre İşleme

Kapat

URL'lerinizdeki dinamik parametreler (örneğin, oturum kimlikleri, kaynak veya dil) aslında tümü aynı içeriği gösteren birçok farklı URL'nin görüntülenmesine neden olabilir. Örneğin; http://www.example.com/dresses?sid=12395923 , http://www.example.com/dresses ile aynı içeriği gösteriyor olabilir. URL'nizde 15'e varan belirli parametrenin Google tarafından yok sayılmasını isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz. Bu şekilde, korunması gereken bilgilerinizin garanti altına alınmasına yardımcı olurken, tarama daha verimli bir hale gelebilir ve yinelenen URL sayısı azalabilir. (Not: Google önerileri dikkate alsa da her durumda bu önerilere uyacağını garanti etmez.)

Bu bilgiyi denemek lazım teşekkür ederim sağolsun Loi arkadaşın verdiği kodla bugün itibari ile 3k indeks silindi bu şekilde
kod bu ihtiyacı olan arkadaşlar için
PHP:
if ($_GET['tag']) { header("HTTP/1.0 404 Not Found"); exit(); }

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5