İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VBulletin Lisan Hakkında Önemli Sorular

akifokur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba.bende yeni bir forum kurdum daha doğrusu kurmaya çalışıyorum.sanırım adresini vermemde sakınca olmaz.www.ebayturka.com
yajlaşık 1,5 ay oldu netten indirdim vbulletin i.3.6.4 sürümü.şimdi ben forumda da yeniyim baya bi okuyorum araştırıyorum.ama net olarak bu lisans konusunu anlamış değilim.Aklımdaki soruları belirteyim.Sizde değerli bilgilerinizle yardımcı olursanı çok memnun olurum.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.
Lisansız olarak yayın yapan bir siteye uyarımı gelir Vbulletinden lisans alın diye yoksa direk siteyimi kapatırlar.
Bir siteye tahmini olarak ne kadar lisanssız yayın izni verilir.
Lisansı aldık diyelim hali hazırdaki siteme nasıl ayarlamal yapacağım.yada yeniden mi kurmam gerekecek.
Bir sitenin lisanslımı lisanssızmı olduğu nerden anlaşılır.
Diyelimki lisans almadan aniden kapatıldı site.Hostumdan db mi alabilirmiyim.

Şimdilik aklıma takılanlar bunlar

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Lisansız olarak yayın yapan bir siteye uyarımı gelir Vbulletinden lisans alın diye yoksa direk siteyimi kapatırlar.

siteyi direk kapatmazlar, sana ulaşmaya çalışırlar ilk önce vB lisanslı bir yazılım olduğunu ve senin de ücretini verip ancak bu şekilde kullanmaya devam edebileceğini söylerler. Sana ulaşamazlarsa, hosting firmana ulaşırlar oda seni bulur, hosting firmana ulaşamazlarsa NOC'a ulaşırlar, bir şekilde lisanssız vbulletin yazlımını serverdan silinmesini sağlarlar.

Bir siteye tahmini olarak ne kadar lisanssız yayın izni verilir.

biri seni ihbar edene kadar, vbulletin resmi sitesinde ihbar bölümü var, ihbarlar 6 ay ile 12 ay arasında değerlendirilip, işleme konuluyor.

Lisansı aldık diyelim hali hazırdaki siteme nasıl ayarlamal yapacağım.yada yeniden mi kurmam gerekecek.

Yeniden kurmana gerek yok, 3.6.4 kullanıyorum demiştin; 3.6.4 sürümünün resmi sitesinden orjinalini indirip, ftp den şimdiki dosyaların üzerine yazdırman yeterli. İstersen direkman son versiyon olan; 3.6.8 PL2 sürümünede upgrade edebilirsin.

Bir sitenin lisanslımı lisanssızmı olduğu nerden anlaşılır.

Senden başka kimse anlayamaz bunu, çünkü lisans bilgileri sadece .php dosyalarının içinde bulunur, ayrıca her admin panele giriş yaptığında vbulletin.com sitesine lisans bilgilerin gönderilir ve yeni versiyon ve gelişmeler hakkında bilgilendirmen sağlanır.

Diyelimki lisans almadan aniden kapatıldı site.Hostumdan db mi alabilirmiyim.

Hosting firmana kalmış, vbulletin yetkilileri lisans almamakta ısrarlı olduğunu düşünürlerse direkman hosting firmanla irtibata geçip, lisanssız yazılımı ve veritabanını ivedi silmesini isteyeceklerdir.

umarım açıklayıcı olmuştur cevaplar.

Elazığlı168

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bir an önce lisans almanızı öneriyorum lisanssız kullandığınız vbulletin dosyaları içindeki haberleşme sistemiyle vbulletin.com a ulaşır onlarda uygun tarihte hostunuza mail yollar ve hesabınız durdurulur yedeğinizi alamama riskiniz vardır lisans aldığınızda yeni dosyaları indirip öncekilerle değiştirmeniz yeterli olacaktır başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur

akifokur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar ço ktşk ederim sayeniizde öğrenmiş oldum çok yaaralı oldu gerçektende elinize sağlık

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.