İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Vds Server Domain Ekleme

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar kolay gelsin. Benim bir sitem var ve sürekli aşırı kaynak kullanımından dolayı suspended page sayfasıyla karşı karşıya kalıyordum. Bu nedenle bana Vds server almamı önerdiler. Bende tabi ilk defa kullanacağım için biraz bu konuda acemiyim açıkcası. Panelden hesap oluşturup www.a.com isimli domainimi ekledim. (Domainimde isimtescilde barınıyor bu arada) Domain panelindende vds serverimin dns adreslerini girdim. Şimdi başka ne yapacağım. Çünkü domaini yazıp girdiğimde sitem hala hostingte görünüyor.

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba

Vps hangi firnadan saglad8niz kontrol paneli olarak ne kullaniyorsunuz.

Yoksa vps server mi almak istiyorsunuz ?

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Vps

Merhaba

Vps hangi firnadan saglad8niz kontrol paneli olarak ne kullaniyorsunuz.

Yoksa vps server mi almak istiyorsunuz ?

Hocam vps server aldım ve kontrol paneli olarakda plesk panel kullanıyorum. Daha önceden cpanel kullanmışlığım vardı ve VPS ilk defa kullanıyorum. Plesk panel hakkındada hiç bilgi sahibi değilim açıkcası yeni yeni kullanmaya başladım.

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Plesk panelden domain adiniz icin hosting hesabi olisturmalisiniz.

Vps i satin aldiginiz firme bu konuyla ilgili yardimci olucaktir.

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Re:Vps

Plesk panelden domain adiniz icin hosting hesabi olisturmalisiniz.

Vps i satin aldiginiz firme bu konuyla ilgili yardimci olucaktir.

Hocam panelden hosting hesabı oluşturmuştum ve domaini eklemiştim.
Bu da resim;
http://r1305.hizliresim.com/19/h/n2s0k.bmp
n2s0k.bmp

Hocam bu arada http://trustlayer.net/uk_linux_vps.html buradan baktım da gerçekten çok cazip fiyatlarınız varmış keşke daha önceden haberim olsaymış. 1 aylık Vps almıştım zaten. 1 ay sonra yedekleri alıp müşteriniz olacağım inşaallah.

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Domain kayit ettiginiz firmadan ns olhsturup olusturdunuz ns leri sitenizi yonl3ndiriniz

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dediğinizide aynı şekilde yapmıştım efendim. Acaba Dnsnin yerine oturması biraz zaman mı alıyor. Ayrıca sitemin dosyalarını barındırdığım eski hostingdende sitemi çıkarmalımıyım?

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Doğrudur efendim hem ns hemde yeni ip görünüyor.

Efendim özür dilerim. Düzeltmek istiyorum. Baktımda ns adresleri değişmiş fakat ip hala aynıymış

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Efendim özür dilerim. Düzeltmek istiyorum. Baktımda ns adresleri değişmiş fakat ip hala aynıymış

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yaptiginiz islemler de yanlislik var sanirim ayarlarinizi yeniden gozden geciriniz. Domain panelinizdeki ayarlari iyi kkntrol edin

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam Customers bölümünden Add new customer'a tıkladım.

Daha sonra Contant Name ve Email Adresi kısmını doldurdum. Ardından aşağıda Domain name * yazan kısma domainimi ekledim. Username ve passwordu girip yeni hesabı oluşturdum. Sonra ns adrelerini domain panelinden güncelledim.
Bu şekilde oluşturdum.

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba.

Domain adinizi ozelden atarmisiniz. Domain panelinde yalislik yaptiginizi dusunuyorum ns olusturken.

Gonderdiginiz domaini incel3digimde vps i saglayan firma ip adresi icin arecord yapilmadigini fark ettim firmaya ulasip bilgi verm3lisiniz.

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam az önce firmayla görüştüm. arecord yapıldığını söylediler. Ayrıca sitenin şu an yönlendiğini ve cache belleğinizi temizledğiniz zaman girebilirsiniz dediler.

Hocam ne ilginçtirki bana sitenin yönlendiğini söylediler. Ama modemi resetleyip cache belleği silip tekrar geldim site yine aynı. Eski hostingde duruyor.

TrustLayer

1
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Suan note 2 den baglaniyorum

Aksam uzeri 6 gibi bilgisayar basinda olurum.

Vps aldiginiz firma bu konuyla ilgili yardimci olmuylr mu

A record kaydi yapik degil trustlayer.net icinintodns ten sorgulayin birde kendi domaininizi sorgulayin aradaki farki karsilastirin

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam öncelikle burada benim sorunuma çözüm bulmak üzere vakit ayırdığınız için size sonsuz teşekkürler ederim.
Bana A record un yapıldığını ve sitenin şu an yönlendiğini söylediler. Tarayıcınızın önbelleğini silin girebilirsiniz dediler.
Ama sildiğim halde site yine aynı yeni hosta yönlenmedi.

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sayın TrustLayer hocam şu an Ftp ye girebiliyorum ve siteye proxy den giriş yaptığımda yönlendiğini gördüm. Şimdi Record A da bir sorun varmıdır yinede acaba?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5