Vergi mükellefiyeti, vergi dairesine gidip işyeri açılınca başlar. Bunu başlatmak mesele değildir, ancak masrafları mesele olabilir.
2 resim, 2 ikametgah, 2 nüfus cüzdanı örneği, 2 tane de imza beyannamesi (noterden) çıkarttırıp bunların yanına minimum 250 lira koyarak bunları muhasebe bürosuna verirsin. İşyeri üzerineyse tapu fotokopisi, kiradaysan da kira sözleşmesi de eklemen gerek.
Bundan sonra da muhasebeciye her ay 80-100 lira ödersin. kdv beyannameleri için vergi dairesine her ay 18,55 ödersin. Muhtasar için de kira sözleşmene bağlı olarak 3 ayda bir muhtasar vergisi ödersin. Yine 3 ayda bir geçici vergi ödemesi yapman gerek (kar'ın varsa). Haa, birde eğer sigortalı olarak çalışmıyorsan aylık 200 küsür lira da bağ kur ödemesi yapman gerek. İşyerini emekli bir yakınının üzerine açarsan bağ-kur masrafından kurtulmuş olursun.
Kısacası masraftır yani

Ama, vergi mükellefiyeti başlatmak, fatura kesebilmeni sağlar. O yüzden eğer aylık 150 lira ve üstü masraf yapmak kurtarırsa vergi mükellefiyeti başlatabilirsin.
Birde google var tabi, reklam geliri elde ediyorsan, öyle sanıyorum ki gelecek birkaç sene içerisinde maliye tüm adsense geliri elde edenlerin peşine düşecektir. O yüzden de vergi mükellefiyeti başlatıp, adsense gelirlerine fatura kesmek lazım ki, geriye dönük bir inceleme ile karşılaşırsan iyi niyet bahanesi sunarak kesilecek usulsüzlük cezasından kayda değer oranda indirip talep edebileceksin, belki de edemeyeceksin, mali mevzuat hergün değişiyor.