İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Veritabanına bağlanırken prefix vermek

alorak

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2005
Mesajlar
2,035
Reaction score
1
Konum
Ankara
Arkadaşlar elimde bir sistem var ve bu sisteme ikinci bir dil yani tüm tablolardan kopya yapıp "en_" şeklinde prefix eklenmesini istiyorum. Ama kodlarda yine xxx şeklinde tabloya bağlanırken ingilizceye özel bağlanma dosyasında öyle bir değişiklik yapmalıyım ki tüm xxx tablolarına en_xxx şeklinde bağlanması gerekmekte.
 

K1R1A1LM1AS

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
126
Reaction score
9
Konum
Antalya
Fazla detaya inmemişsin, ama anlayabildiğim kadarıyla, zeten mevcut bir çoklu dil sistemin var ve yine mevcut veritabanında ki, tablolar kopyalanıp, ingilizce olan kısımlarada "en_" şeklinde bir prefix eklenmiş, bunlara nasıl bağlantı yapacağını soruyorsun. Yanlışım, varsa düzeltirsin.

Sistemindeki çoklu dil bağlantısının, PHP içinde $lang değişkeni ile belirtildiğini var sayıyorum. $prefix isimli bir değişken oluştur, dil kontrolü yaptığın kısımda, sayfanın ingilizce olduğu belirtildiğinde, bu $prefix isimli değişkene en_ değerini ata, daha sonrada, sorgularında, tablo isimlerinin başına bu $prefix değişkenini ekle.

PHP:
if ($lang = "en") {
$prefix = '';
}
else {
$prefix = 'en_';
}

mysql_querry("SELECT * FROM ".$prefix."tablo");
 

alorak

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2005
Mesajlar
2,035
Reaction score
1
Konum
Ankara
Aslında prefix kullanmak istememiştim. Tüm dosyalardaki tüm sorgularda $prefix koymam gerekecekti. Ama öyle yaptım. Epey oldu yani.. :) Başka yolu olmayacak diye.. Sağolasın..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst