İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Video Sitesi alt yapısı için önerileriniz lütfen

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba arkadaşlar

bir video sitesi kuracağız. videolar kendi serverımızda olacak ( ortalama 1500-2000 video )
başka sitelere embed kodu eklenmesine izin vermeyecegiz

şimdi sorularım şunlar. tek tek yanıtlarsanız çok memnun olacağım :

Soru 1 : Video formatını nasıl ekleyelim?Flv mi?yoksa baka format mı?yani en hızlı izlenen formatı tavsiye etmenizi bekliyorum.
Birde üyelerinde video eklemesini sağlamak istiyoruz. ne dersiniz?üyeler başka formatta eklerse çakışma olurmu?

Soru 2 : Bir Video Player teması yaptırmak istiyorum. site ismi - logosu vs sabit kalacak şekilde. bu nasıl yapılıyor?Daha önce hiç denemedik. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa pm atsın. ücret karşılığı yaptırtalım

Soru 3 : http://forum.iyinet.com/webmaster-genel-konular/79423-bir-soru-trafik-hesaplama.html bu başlıkta cevaplarınızı bekliyorum :)

Soru 4 : Başka önerileriniz varsa alayım lütfen. server donanımı vs her konuda önerilerinizi bekliyorum

teşekkür ettim:)

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Soru 1 : Video formatını nasıl ekleyelim?Flv mi?yoksa baka format mı?yani en hızlı izlenen formatı tavsiye etmenizi bekliyorum.
Birde üyelerinde video eklemesini sağlamak istiyoruz. ne dersiniz?üyeler başka formatta eklerse çakışma olurmu?

FLV daha hızlı açılır diye biliyorum.
Ama linkleri şifrele bence. (http://www.domain.com/video/spor/0o23123012321323185949&asdasdkasdmasd)
Embed kodu vermesende kaynaktan alabilirler.
Yada .htaccesse bi kod yazacaz ki başka siteler videoyu eklemeyi başarsalar bile çalışmayacak :)
Ayrıca üyelerin attığının çakışmaması için upload scriptine sadece oynatabileceğin formatı tanımlarsın, diğerlerini upload edemez. Yada yine bi kodla attıkları video formatını senin istediğin formata otomatik dönüştürecek.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
FLV daha hızlı açılır diye biliyorum.
Ama linkleri şifrele bence. (http://www.domain.com/video/spor/0o23123012321323185949&asdasdkasdmasd)
Embed kodu vermesende kaynaktan alabilirler.
Yada .htaccesse bi kod yazacaz ki başka siteler videoyu eklemeyi başarsalar bile çalışmayacak :)
Ayrıca üyelerin attığının çakışmaması için upload scriptine sadece oynatabileceğin formatı tanımlarsın, diğerlerini upload edemez. Yada yine bi kodla attıkları video formatını senin istediğin formata otomatik dönüştürecek.

birlikte yazdığımız Htaccess i hallettiler adamlar her halükarde dosyayı alabiliyorlar...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
File Hosting'de bu iş şöyle yapılıyor. Dosyaların olduğu dizin komple web'e kapatılıyor. .htaccess ile deny from all deyince, hiçbir şekilde webden başka site tarafından çekilemez. Ana sayfada da captcha koyup, dosyayı php, dosya sisteminden (webden değil) okuyarak ziyaretçiye gönderir. Aynı mantık flv playerlarda olur mu bilmem.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Önce başlık yolluyorsun tabi, download geliyor diye ki, browser dosya geldiğini anlayıp dosya indirme diyalog penceresini açıyor. Ama arka planda gerçekleşen şey php'nin dosyayı anlık okuyup, browsera yazması. Hatta bu yöntemle BW'de limitleniyor, 50K gönderdikten sonra 1 saniye uyu diyorsun mesela php'ye, 50 kbps'ye limitliyorsun kullanıcıyı. Ama aynı mantık flash player<->php arasında köprülenebilir mi bilmiyorum. Direk FLV'ye linklemek yerine xxx.php?id=a93242ljsdfsfs seklinde linkleyip, php'nin flv'yi anlik okuyup flash player'a uygun başlıkla göndermesi şeklinde mesela. Flash playerların yapısını bilmediğim için ne olur bilemiyorum

PcQoPaT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bencede flv en ideali. Zaten youtube gibi bir siteye bakarak anlayabiliyorsun. Eğer flv en iyi olmasaydı youtube youtube olmazdı bence. Sağlam bir ekibin ve iyi bir seo olsun. 1 ayda hitin tavan yapar. İlk etapta büyük bir siteden banner reklamı almanı tavsiye ederim. Zaten belli bir süre sonra siten tutulacaktır.

Başarılar dilerim.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Önce başlık yolluyorsun tabi, download geliyor diye ki, browser dosya geldiğini anlayıp dosya indirme diyalog penceresini açıyor. Ama arka planda gerçekleşen şey php'nin dosyayı anlık okuyup, browsera yazması. Hatta bu yöntemle BW'de limitleniyor, 50K gönderdikten sonra 1 saniye uyu diyorsun mesela php'ye, 50 kbps'ye limitliyorsun kullanıcıyı. Ama aynı mantık flash player<->php arasında köprülenebilir mi bilmiyorum. Direk FLV'ye linklemek yerine xxx.php?id=a93242ljsdfsfs seklinde linkleyip, php'nin flv'yi anlik okuyup flash player'a uygun başlıkla göndermesi şeklinde mesela. Flash playerların yapısını bilmediğim için ne olur bilemiyorum

dostum buna uygun bir php örnegi yazman mümkünmüdür bende flv tarafına bakayım
bakim çalabiliceklermi ne dersin

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
PHP:
        // DOSYAYI AC, BOYUTU BUL
        $pathside = "pub/zimbirti.zip";
        $size = filesize($pathside);

// DOWNLOAD ICIN UYGUN BASLIKLARI BROWSERA GONDER
        header("Content-Type: application/download");
        header("Content-Disposition: attachment; filename=\"zimbirti.zip\"");
        header("Content-Length: $size");
        ignore_user_abort(true);

$bytes_out = 0;

// DOSYAYI AC
        // DOSYA WEBDEN ACILAMAZ KONUMDA AMA fopen ILE DOSYA SISTEMINDEN ACIYORUZ
        $fp = fopen($pathside,"r");

if ($fp) {

// DOSYA BITENE KADAR VEYA KULLANICI IPTAL EDENE KADAR
                while (!feof($fp) AND !connection_aborted()) {
                echo fread($fp, 334);
                flush();
                }

}

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5