İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Virüs Belası

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Kullandığım virüs programının lisans ı bittiği için 2 haftadır virüs programı olmadan internette dolaşıyordum. Hepsi beni buldu sanırım bunların ilk önce iframe virüsü denilen şeyle uğraştım. Şimdi de ne virüs programını açmama izin vermiyor sistem nede regedite ulaşmama. Formatlamadan önce bütün bilgisayarı baştan taratmak istiyorum. Bunun için ilk önce bir virüs programı lisansı alacağım. Aklımda Kaspersky Internet Secruty 2009 var.

2 sorun var şimdi formatlarsam PC ye virüslü dosyaları silemediğim için yeni kurduğum sistmide kurtaramayacağım.

PC de yedeklemem gereken dosya sayısı çok fazla o yüzden hepsini tek tek ayıklamam mümkün olmayabilir.

Diğeri lisanslı virüs programını alıp kursamda şuanki virüs aynı şekilde virüs programını egale edebilir.

Bir önerisi olan varmı acaba nerden başlamalıyım sizce işe :)

Şuan dikkatimi çeken şey virüs A66.tmp , K48.tmp şeklinde görev yöneticisinde çalışıyor ve ismi durmadan değişiyor

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
bunuda deneyeceğim ama bir çözüm olmayacak sanırım. Regeditin açılmamasıyla ilgi biraz araştırma yaptım. Sadece regedit bile değil virisü silmeye yönelik yapıcağım bütün işlemlerin önünü kapatmışlar. Yönetici / Hizmetler bölümünde kaspersky görüyorum deaktif olarka aktif yapmak istediğimde hata veriyor. PC deki dosyaların büyük bir çoğunluğundan vazgeçip yeni bir sistem kurucağım gibi görünüyor. Son bi şans ne varsa deneyelim :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
İşte orada anlatılan tamda o problemin çözümü, hergün onlarca bilgisayar geliyor ezberledim artık :p
Yinede tam yapman gerekenleri analtayım, combofix' i indir indirirken explorer penceresi vs. kapanıyorsa rapide falan atalım combofixi oradan indir o sitede inmiyor.
Combofixi masa üstüne çıkar x.exe ismiyle değiştir, combofixi çalıştır mümkünse güvenli kipte, bilgisayar yeniden başlayıp combofixin raporu çıkana kadar herhangi birşeye dokunma, sonrasında malwarebytes ile taratabilirsin tekrar daha sağlıklı olması açısından, sonra antivirüs programını uninstall et, tekrar yükle güncelle, en son olarak ccleaner yükleyip tüm virüslerin ve antivirüs dosyalarının hdd bıraktığı saçmalıkları temizle bilgisayarın stabil hale gelsin

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
sanırım şuan combofix sayesinde regedit vs. açılıyor ama virüs programını çalıştıramadım henüz tekrar silip kurayım bi ihtimal

teşekkürler söylediklerini adım adım uygulayacağım şimdi :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Muhtemelen o söylediğin zımbırtılar temizlenmedi, üstte saydığım tüm adımları gerçekleştirmezsen bir sonuç alamazsın 3 gün sonra tekrar başına aynı şeyler gelir

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
ilk iki adımı yaptım ve sorunun bir kısmı gitti şimdi Antivirüs programıyla bilgisayarı tarattırıyorum. Yardım için tekrar teşekkürler.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Son durum hakkında bilgi vereyim. Hiç kurtulacağını düşünmediğim sistem şuan saat gibi çalışıyor. 2 kere virüs taramasından geçirdim. Bu kadar işe girişmişken klasörlerde biraz temizleme yapıp disk birleştiricisini çalıştıracağım. Bir daha şapkasız internete çıkmam sanırım :p

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bedava antivirüslere güvenmemek gerekir :p heleki avasta asla. Antivir içinse çok ufak uygulamalarla disable edilebiliyor, zaafiyeti çok... Ben kaspersky' a çok güvenirdim ancak bu yeni sürümüyle birlikte bütün virüs ve spywarelerin hedefi oldu sanki sırf onun için spyware çıkarıyorlar, norton 360 üzülerek söylüyorumki şu an kullanılabilecek en iyisi...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.