yaw ben olayı şöyle anlatayım.benim acil server almam gerekti.yaklaşık 1 ay kadar arama tarama işlemine başladık.yabancı forumları takip ettik.hangisi iyi hangisi kötü diye arayışımız sonunda
www.1and1.com a kanaat kıldık.
tam alacakken, ilker bey ile tanıştık.Benim bir siteye , kişisel sitesi için reklam verecekmiş.
Bana dedi ki siten çok yavaş açılıyor.
Dedim, evet hostingde sorun var yeni servera taşınınca reklama başlaya biliriz.
Dedi, bizim firmadan sana server alalım.
Dedim, 1and1.com dan alacağım.
Dedi, o bizim rakip firma. o firma aslında
www.1und1.de . alman fiması. amerikadada şube açtılar. Amerikadan alacağına, Almanyadan almanız daha iyi olur çünkü, biz türk telekom ile aynı omurgadayız.hız olarak aynen türkiyede gibi olur sitenin açılması dedi.
Dedim, hımm olabilir o zaman sizin firma hangisi bir inceleyeyim.
Dedi,
www.hosteurope.de
Dedim, ok ben bir inceleyeyim.Sonra forumlara falan baktım.Haklarında kötü bir şey yok.Hız çok iyi.Pingler düşük.ilker beyde ben sana yardımcı olurum dedi.Tamam dedik anlaştık.Server işinde teknik destek çok önemli.Bizim sitelere saldırı çok oluyor.Bize donanımsal bir firewall gerek dedim.Hallederiz dedi.kurulum parası çok dedim.Hallederiz dedi.(tam hatırlamıyorum ama ya benden kurulum parası almadı yada 12 aya bölüştürdü kurulum parasını).
10$ ektra verip p4 yaptırdık.
makinanın kurulması 1 hafta sürdü.sonra biz redhat çocuguyuz.Almanya suseci oluyor.bizim makinayada suse kurmuşlardı.Bir güncelleme falan yapmamız gerektiğinde zorlanırı diye geri bize redhat kurun dedik.1 hafta falanda o sarktı.
cpanelin lisans parası var aylık 30$ verip ip adresimiz için lisans almamız gerekti.dedik çok para neyse suse+pleskci oluruz bizde dedik ve o sırada yeniyıl tatili falan girdi.Siparişimizi verdikten 2 hafta sonra bize serverı teslim ettiler.4.aya giriyoruz şu an problem yaşamadık.20 gündür makinayı restart atmadık.Saldırıları firewall blockluyor.
Bizim hosteurope maceramız böyle bişey.
hızı falan test etmek isterseniz
www.bitanesi.net oradaki serverımda
Türkiyedeki sitelerimin bulundugu hosting firmaları
www.rh.com.tr
www.sadecehosting.com
amerikadaki hosting
www.1and1.com
www.imhosted.com
www.hostforweb.com
www.surpasshosting.com
www.livin4.com