İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Vps hatlarındaki hız farkları?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
56
Biri yurtiçinde diğeri ise abd lokasyonlu 2 adet vps im var. Hatların hızını mukayese etmek isteyince karşıma kötü bir tablo çıktı.
Referans olarak 100mb lık bir dosyayı rapidshare e yükledim. Abd lokasyonlu olan 2-3mbit hızla yükleme yaparken Türkiye lokasyonlu makina ağlıyor, 150-200kb ile upload yapıyor. Speedtest verilerine baktığımda mutlaka değişken ama abd olan 30-40 mbit civarıyken yurtiçi 4-5mbit up/down sınırı gösteriyor.

Download içinde aynı olay sözkonusu. Yurtiçindeki 400-500kb geçmezken abd lokasyonu olan maşallah 8-10mbit ile down yapıyor. Sözüm ona iki yerinde bağlantı hızı aynı yani 100 mbit. Ama yurtiçindeki makina ağlıyor.

Bunun sebebi nedir? Neden bu kadar çok fark var. Yurtiçindeki firma bana söylediği hattı vermiyormu yoksa?

Doğrusu bu durumda yurtiçindeki vps i iptal edicem sanırım. Çünkü bunun sitelerede etkisi çok büyük olacaktır.

Fikirleriniz nelerdir?
 
T

trgy

Misafir
Normalde saydıklarının tam tersi olması gerekiyor bir anormallik var.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
56
O zaman tr deki amcamlar bana hizmet yerine çakma hizmet veriyorlar.
 

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
1,741
Reaction score
29
Konum
Live in .NET
TR'deki bir sunucum (Bursa'da metro ethernet ile) 52mbps ile doğrudan ttnet omurgasına bağlı. Ancak rapidshare'de tek kanal olarak görebildiği en yüksek hız 1000K/s. Ortalaması ise 500K civarlarında.

Yurt dışında bulunan 3 kuruşluk VPS'imin çıkışı ise paylaşımlı 100mbps ve rapidshare üzerinden tek kanal alabildiği hız çoğu zaman 5000K/s'yi geçiyor.

Sanırım problem sağlayıcılarda değil de genel olarak bizim yurt dışı çıkışımızda.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
56
@Dincer
Sendede böyleyse o zaman sorun gerçekten yurtdışı çıkışımızda.
Va tabi mantıklı olanda yine yurtdışı sunucular sanırım. Çünkü ben yurtiçindeki vps ftpsine koydugum dosyayı yurtdışındaki vps ten 1mbit üzerinde download edebiliyorum. Ama upload ederken yavaş oluyor ne alakası varsa...
Neyse ben kalan günleride tamamlayıp yurtdışından devam edicem böylesi daha mantıklı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst